Min familj!



Okej, det har ääänligen blivit dags att berätta om min familj!! Enjoy..



Tea Sloane, 5 år



Cooper och Devon, 8 år (Tvillingar :D)



Jennifer



Andy

Okej.. Jag kommer alltså att ha hand om tre barn, tvillingarna Cooper och Devon, 8 år och Tea sloane, 5 år.. Familjen bor i Lafayette, en av förorterna till San Francisco.. (Det tar typ 20 min med bilen till SF city..) Alla barnen går i skolan på dagen, Tea går kortare tid än killarna så jag kommer få mer tid tillsammans med henne. Jennifer är professor på stanforduniversitetet och Andy är författare (Jennifer och Andy har skrivit en bok tillsammans som heter The dragonfly effect), aktieägare och konsult.

Idag har jag varit i Skövde och köpt en resväska som jag ska ha som handbagage.. Insåg efter det att den är ca fem cm för lång så jag kanske inte får ha med den på planet :S Vi får se hur vi löser detta.. Jag köpte också småflaskor som jag ska ha schampoo/balsam/tvål i under veckan på au pairskolan (man får ha max 1000ml vätska med sig i handbagaget). Nu ska jag sätta mig och svara på några mail från Jennifer och från Claudia, en österrikisk tjej som är au pair i en familj som är bra vänner till Jennifer och Andy.

Den stora frågan just nu är: Vad ska jag klä ut mig till på Halloweenfesten i parken?!!!


Bebismys och visumpapper



Det är full rulle här eftersom det är så mycket som ska fixas med inför USA.. Förra veckan fick jag ju en liten kusin, så igår tog jag mej ändå lite ledigt och åkte in till Tidaholm för att shoppa bebiskläder. Sen packade mamma fika och vi begav oss till Hjo och såg den lilla prinsessan för första gången! Sååå mysigt med liten bebis, jag satt och gosade med henne jättelänge!

 



Hon somnade på min mage/bröst och låg där hur länge som helst! Supermysigt!



Jag älskar bebisar, iaf när den inte är min egen ;)


På kvällen såg jag att Cultural Care hade bokat mina flygbiljetter! Iiiiih, såå spännande!! Jag satte mej ner och kollade upp alla bagageregler, både på det flyget jag tar från sverige till USA och det inrikes flyget.. Jag ska flyga med Lufthansa och Jetblue airways.. Det kändes väldigt skönt att det var samma bagageregler på båda flygbolagen..! Jag plockade också fram ett par väskor som jag funderar på att använda..

Idag har jag varit på läkarundersökning, postat ett antal papper och ringt lite samtal angående det internationella körkortet och utdraget ur brottregistret.. Allt flyter på bra, förutom att jag skickat ett kuvert till CC med för få frimärken på, så det har inte kommit fram.. Haha, typiskt mej, men de är bara att skicka nya kopior som tur är.. Jag har också suttit ett bra tag med visum-papprena för de är enoormt mycket att fylla i!!! Tur att jag började i tid ;) På onsdag har jag fått tid på Amerikanska ambassaden i Stockholm och jag och mamma åker tåg upp redan på tisdagkvällen. Frågan är hur detta ska gå? :P

Jag ringde Lina också och jag fick några riktigt bra packningstips utav henne. Det känns som att au pair i USA kommer närmare och närmare och inte är en omöjlighet längre!! BARA 18 DAGAR KVAR I SVERIGE!!!!!

Nu måste jag springa ut i pannrummet och släppa ut stackars Giovanni (katten) som jag låste in där förut!!

Tjing!



Oväntat samtal och packningspanik!




Idag är jag ensam hemma, ma och pa på jobbet. Ingen bil = cykla eller stanna hemma. Eftersom det typ är frost och minusgrader ute väljer jag det senare alternativet.. En kopp thé, lite mörk choklad med apelsinsmak och senaste avsnittet av Gossip Girl funkar fint.. Har dessutom börjat skriva packlistor över vad jag ska ha med mej till "Andra sidan världen" (som min vän Elin Bowenius så fint kallar det), och kollat på olika väskor. Resultatet av detta stavas P A N I K! Jag kommer aldrig lyckas packa allt i en väska på max 23 kg och ett handbagage på max 8 kg (inte helt säker på maxvikterna eftersom jag inte vet vilket flygbolag jag ska flyga med, men jag tror detta är typ "standard").. Jag har också kollat lite på olika presenter till barnen/familjen, men jag tänker inte avslöja vad..

Igårkväll gick jag och la mej tidigt, men kunde ändå inte sova eftersom jag tänkte på USA hela tiden.. Så istället tog jag en ny Nora Roberts-bok (Solens diamanter) och läste.. Plötsligt ringer telefonen och mamma kommer upp
-Det är från USA, säger hon och ger mej telefonen.
-Men vem är det, frågar jag nervöst!
-Vet inte, jag hörde aldrig namnet, svarar mamma och jag blir ju såklart ännu mer nervös..
Jag svarar och det visar sig vara Jennifer, min värdmamma! Haha, hon bara ringde lite spontant och så pratade vi i kanske 30 min om allt möjligt. Jag hade några frågor om de lite mer praktiska sakerna och sen frågade jag även om barnen hade några aktiviteter på eftermiddagarna (har glömt att fråga det tidigare)..

Det känns bara bättre och bättre för varje dag. Jag är så otroligt glad att jag fått den här värdfamiljen! Senare idag när jag har kollat klart på Gossip Girl ska jag nog passa på att göra pancakes.. Fick veta att min värdfamilj älskar svenska pancakes så det är nog bäst jag övar lite ;)

Jag ska fråga Jennifer om det är ok att jag skriver om familjen på bloggen och kanske lägger ut lite bilder, så förhoppningsvis kan jag berätta mer om min värdfamilj snart!

Nu, åter till Gossip Girl <3

xoxo E



Fix inför USA



Har precis skickat iväg ett långt mail till min värdfamilj (känn verkligen jättekonstigt att kunna säga MIN värdfamilj, konstigt men underbart!) och hoppas på att få svar på det snart.. Om allt går som planerat så åker jag till NY den 15 november, alltså om bara tre veckor!!! I NY kommer jag att tillbringa 5 dagar på en au pairskola på Long Island, och förhoppning kommer jag träffa Bowenius på torsdagen! På fredagen den 19 flyger jag sedan till Metropolitan Oakland International Airport  och San Francisco där min värdfamilj bor! 

Nu ska jag åka in till Tidaholm och ta kort till mitt internationella körkort och till visumet. Sen ska jag kopiera och posta ett antal papper som ska in till huvudkontoret i Stockholm t ex slutbetyg, passkopia och kopia på mitt körkort. I em/kväll hoppas jag på att i lugn ocg ro kunna läsa ut min bok som jag håller på med nu, Nora Roberts Det ödesdigra arvet. En toppenbok som jag har läst innan och nu läser om.

Har bytt header också, vad tycks om den nya bilden? :)

Love Elin



Lördag 13:20 | De sa ja!!!



Vilken vecka!!
 
* Jag får min första match
* Trots massa strul lyckas jag prata med familjen både på telefon och skype+massa mail
* Jag får en kusin :D
* Jag bestämmer mej för att tacka ja till familjen
* Familjen tackar ja till mej!!!!!

Sitter vid datorn och äter choklad. Och det tycker jag verkligen jag är värd! ;) I natt när jag loggade in på mailen hade jag fått två mail, ett från min värdmamma och ett från Cultural Care med överskriften Good news from Cultural Care! Jag fick veta att familjen hade tackat ja till mej!!!! Så nu har jag en värdfamilj :D Kontoret jobbar redan nu på att boka flygbiljetter till mej, och om allt går som planerat så kommer jag anlända till San Francisco redan den 19 november!!!! Snabba pix, jag vet! :)

Detta är så oerhört spännande och jag är fruktansvärt glad att jag fick den här matchen med den här familjen! Nu måste jag sätta fart och fixa allt med visumet, för det är det som tar längst tid.. Berättar mer om familjen i ett senare inlägg!!!

Tänkte också berätta att Nättan har bett mej arbeta på ett litet projekt, och jag ska ta mej tid att göra det så fort jag skickat in en massa papper till Cultural Care.. Mer berättar jag inte ;)

Tjoo!



Jag har hört att de är rätt varmt i San Francisco, Kalifornien, så någon tjock vinterjacka lär ju inte behövas!! ;)


Svar på kommentarer



Massagen var verkligen behövd! Jag gick till Karin på Puls och hon är verkligen toppen! Jag kommer aldrig hitta en bättre massör i USA ;) Nu tänkte jag roa mig med att skriva lite listor på vad som behöver göras inför USA. Det är mycket som ska ordnas med, t ex:

Visum
Försäkringar
Internationellt körkort
Hälsoundersökning
Utdrag ur brottregistret

Jag har säkert glömt något av det viktigaste, så därför är det nog bäst att jag sätter fart med listorna.
Här kommer förresten svaren på några av kommentarerna.

Maria Johansson
Va är de för test? sånt fick aldrig ja göra tror ja :P

Svar:
Det var ett personlighetstest där det på varje fråga fanns fyra alternativ. Man skulle kryssa i både det som passade bäst och det som passade sämst och sen fick man efter typ 20-30 frågor fram ett svar. Detta var med i ansökan, så jag blev väldigt glad när det stämmde in på mej! Jag trodde faktiskt inte att det skulle fungera ;)


Lars
Spännande! Tips:
Gör den intressant att följa.
Välj ut något som gör den unik.
Bestäm dig för var gränsen går

Svar:
Tack för tipsen, ska tänka på detta :)


Elin
hejj !
vad andvänder du för någon kamera , riktigt fina bilder :)

Svar:
Tack så mycket! Jag använder en vanlig digitalkamera, en Canon Ixus 40. Det är alltså ingen värstingkamera, utan en liten och smidig som är lätt att få plats med i handväskan ;) Desstom blir det ju hyfsade bilder..


Vicki
Haha, att du inte visste hur man vek ihop ett mjölkpaket, det vet ju alla! :P

Svar:
Haha nä de visste jag iiiinte ;) Haha, klart jag gör, dummer :P


Nea  
Underbara du!
vad glad jag är för din skull!
detta kommer bli bra:)
kram <3

Svar:
Tack! Jag hoppas på det också, och just nu känns det helt super! :D Kram!


Maria Johansson
Skoj elin!! gå efter magkänslan! de är den som är viktigast! känn efter om du skulle kunna bo me denna familjen ett år :) gött att de händer lite, klart du är eftertraktad :)

Lycka till imorrn!! :) Puss!

Svar:
Jag suger åt mej som en svamp ;) Tack för alla tips och råd, och all stöttning :)


Jonas Björklund
Men de ligger väll på andra sidan America va?? Långt o åka till nettan o elin va?!

Svar:
Jo de ligger på var sin ände av landet så de är en bra fotvandring däremellan. Det är 519 mil mellan san francisco och Boston ;)


Christian

Shit va spännande :) häromdan pratade jag med en klasskompis som hade varit på massa ställen i USA och han sa att San Francisco var typ den grymmaste stan. Lycka till får man säga och grattis :)

Svar: Aah skojjar du? ;) De kommer bli helt toppen. Än är det inte klart om det blir familjen i San Francisco, men jag hoppas på det!!! Okej, då bådar ju väldigt gott att det "är" den grymmaste stan :P Toppen och tack!


 Tack för alla fina kommentarer! Kraam
 


Torsdag 9:15




Efter mycket krångel med datorer så har jag äntligen pratat med familjen på skype, två gånger dessutom! Mamma och pappa har vart med och det känns verkligen jättebra! Måste kolla upp lite grejer med Cultural Care nu så får vi se  vad som händer sen ;)

Tack för alla grymma kommentarer, ska ta mej tid att svara på alla så fort jag kan.. Nu ska jag kila iväg på massage i Skövde, mmmm! :)

Som vanligt är jag suuuperglaad!!!! :D :D :D Det här är en jättbra dag!!

Onsdag 22.00




Idag har verkligen varit en händelserik dag! I bilen på vägen till jobbet i morses ringde mamma och berättade att mamman i familjen jag blivit matchad med hade ringt och pratat med henne. Så mamma och min eventuellt blivande värdmamma bestämde att jag skulle prata med henne klockan 17.00. Strax efter 17:00 ringer hon alltså och vi (hon? ;P) pratar i ca en timme. Familjen består av tre barn och de bor i San Francisco, i Kalifornien. Efer samtalet var jag helt sjukt skakig, men ändå något så fruktansvärt glad!

Efter det samtalet vädrade jag tankarna med lite skypedejt med Nättan och Bowenius. Det var behövligt kan jag säga, haha! Sen har jag också ringt och pratat med familjens förra au pair, som också är svensk. Det kändes också väldigt skönt ;) Nu måste jag kila och lägga mig för i morrn ska jag skypa med familjen klockan 6:00!!!! Uppe med tuppen alltså!

Jag är så fruktansvärt glad! Tjoohoo :)



Så här glad är jag :D 



Au pair!




JAG HAR FÅTT MIN FÖRSTA MATCH! Och då måste jag åka och jobba!!!! GaaaaH! :@

Tisdag 10:35

Jag vågar inte kolla mitt Au pair-konto, för tänk om jag har fått min första match??!!!!! Istället har jag myst till det med tända ljus och långfrukost, allt för at dra ut på tiden.. Jag ska kolla, snart!







Bildrna är från studentbalen i våras!

Måndag 14:00




Ledig dag idag! Ligger i sängen med datorn och en påse ostbågar ;) Lyssnar på Lars Winnerbäck och minns konserten i somras, på Trädgår'n i Göteborg.. Dom hade lovat regn, men det blev en toppenkväll med solnedgång och hans älskade låtar!!! Winnerbäck är toppen och jag kommer sakna hans konserter när jag är i USA.. Jag kommer också att sakna min familj, min släkt och mina vänner något oerhört! Många kanske tror att det inte är så, men det kommer faktiskt att bli jobbigt att lämna allt och alla! Och ändå så måste jag göra detta för min egen skull. Att åka till USA ett år som Au pair är något som jag verkligen vill göra!

Det har dock inte hänt så mycket på Au pair fronten sedan sist. Jag har fått ett gigantiskt kuvert hem med en massa papper som ska fyllas i, och några handböcker som ska läsas och ännu mer info.. Har inspekterat "min sida" och jag tror att jag förstår mej på den nu.

Så det är bara att fortsätta vänta på att första matchen ska trilla in på mitt Au pair-konto :)

I eftermiddag när Anton slutar ska vi åka in till Skövde och träffa Peter. Peter ska avsluta sin hemtelefon och Anton ska köpa ny mobil och nytt abonemang.. Sen ska vi nog handla också, sånt som behöver göras ibland ;)

Jag uppdaterar igen när det händer något mer på Au pair-fronten! Tillexempel när jag fått min första match!!!! Iiiiih :D Så spännande!

http://www.youtube.com/watch?v=jr8u8kGqm1w






Bildserie

Jonas lärde mig något väldigt viktigt idag. Jag tänkte att jag skulle dela med mej av detta, vill inte vara självisk och sitta inne med så viktig information för mej själv..



Öppna mjölkpaketet helt i toppen.



Platta till hela paketet och vik upp nederdelen.



Vänd på hela mjölkpaketet och vik in sidorna mot mitten.



Vik paketet på mitten och stoppa in överdelen under "flärparna" som bildats i nederkant.



Öppna skåpsluckan till soporna..



..och släng mjölkpaketet. Klart!

Här kommer lite fler bilder från Brorsans friggebod.







See ya!


Torsdag 14.30



Jaha, då är man med i Au pair-programmet då :) Fick göra om min intervju på telefon i morses eftersom dom klumparna hade tappat bort den riktiga på posten, men nu är allt klart! Min kontaktperson på Stockholmskontoret, Camilla, sa att förmodligen så har jag redan fått min första familj nång gång i nästa vecka!!! Dessutom tyckte hon att jag pratade väldigt bra engelska! Det som har hänt nu är alltså att min ansökan har skickats till Bostonkontoret och nu sitter dom och matchar mej med olika amerikanska familjer.. Är det inte toppen? Jag är jättenervös, men så otroligt glad på samma gång!

Idag är jag ledig från jobbet, men jag har fullt upp ändå. Gick upp vid nio och gjorde intervjun, sen åkte jag till Skövde och hämtade ut mitt nya pass hos polisen. Blev väldigt nöjd faktiskt, och det hör inte tillvanligheterna ;) Efter det åkte jag till farmor och farfar. Pratade lite med dom, fikade och spelade en omgång kinashack med farmor. Har saknat dom mycket de senaste, och de va ett tag sen jag va där. Nu sitter jag i brorsans friggebod och skriver ett inlägg. Kul att träffa honom också, de händer inte varje dag! :)

Och ikväll ska jag jobba lite frilans åt Vb.. Så ser mitt liv ut idag :)




Min underbara Farmor!



Onsdag 13.55



NU HAR DET HÄNT!! Jag har inte hunnit skriva förrän nu, men lyssna här!! I förmiddags, precis innan jag åkte iväg för ett reportage ringde dom från Stockholmskontoret och meddelade att dom har fått in min ansökan!! Det var bara två småsaker som behövde ändras. Jag fixade det direkt och skickade in den igen. Så fort som hon kollat igenom mina ändringar hör hon av sej, för då har hon antagit mej till programmet!!!!!! Förhoppningsvis ringer hon redan idag och berättar vad som händer i fortsättningen :D Jag är så lycklig! :D

Tjooohoooo! :D





Onsdag 10:15



Sitter på redaktionen, lyssnar på Johnny Cash och tänker på Elin Bowenius (
http://elinbowenius.blogg.se/) för tillfället. Ska ut till Ekedalen om ett tag och skriva ett reportage om skolan där, mer säger jag inte ;)

Ser fram mot kvällen, då händer det grejer. Jag åker till Axevalla, travbanan utanför Skara, direkt efter jobbet. Dags för travkurs igen :) De senaste veckorna har jag varje onsdag gått på lektioner för att lära mej köra trav! Det är verkligen jättekul med trav! Trots att jag sysslat med hästar i tio år känner jag mej som en riktig nybörjare i travstallet och i sulkyn! Kan bero på att jag faktiskt är det, men de är en ovan känsla kan jag lova ;) Vi är ett glatt gäng i min "klass" och läraren Rebecka är i bara 20, så vi har verkligen kul ihop! Om några veckor ska vi gå på trav och käka och spela, så ikväll kommer teorin att handla om hur man spelar och framför allt om hur man läser ett program. Travvärlden är verkligen totalt olik den hästvärld om jag är van vid ;) Förutom teori kommer vi såklart att köra också, och de är en riktigt härlig känsla att sitta bakom en häst och känna vinden ansiktet (och gruset ;P).

Att ta en nybörjarkurs i trav är något jag verkligen kan rekommendera! Dra ihop ett gäng kompisar och anmäl er till en kurs! Det behövs ingen som helst förkunskap, varken om trav eller hästar. Axevalla travskola har en ny hemsida (http://www.axevallatravskola.se/). Besök den, eller skriv en kommentar så hjälper jag er gärna att ta kontakt med Rebecka :)

Har fått några kommentar nu och det är verkligen kul! Kommentera mera ;) Ska försöka svara på frågorna i ett senare inlägg.. Nu måste jag verkligen ta tag i jobbandet, har inte gjort något mer än ringt några samtal de första två timmarna idag ;)

hejhoppigalopp (trav?)


Tisdag 17:35



Jobbar man på bra får man sluta tidigare, så är det :) Slänger iväg ett inlägg innan jag drar hem til mamma för att tvätta lite.

Måste berätta om en sak som hände idag. Efter lunchen idag mötte jag chefen Claes och han säger till mej:

- Elin du kan gå in och sätta dej på mitt rum, jag behöver prata med dej.

Oh gud, nej vad har jag gjort för något nu, tänker jag? Snabbt som bara den letar jag genom skallen efter eventuella tabbar på jobbet men hittar inga. Jag är förstås görnervös när han tillslut säger:

- Nu Elin, nu ska du få jobba ända fram till jul!

Poängen med detta är alltså den att sist jag pratade med Claes så berättade jag att jag ska till USA efter nyår. Då sa jag också att det absolut inte betyder att dom ska sluta ringa mej om jobb fram tills dess..

Han ville alltså prata med mej om vilka dagar som han ville att jag ska jobba!! Så nu har jag Vb-dagar inplanerade ända fram till jul!!! :D Dessutom frågade han hur länge jag skulle vara borta eftersom dom hade diskuterat mej som sommarvikare nästa sommar! Tyvärr kan jag ju inte då, eftersom jag kommer befinna mej på en annan kontinent :P (Tror ni det funkar att göra telefonintervjuer?) Men det värmer att dom tänker på mej och det känns faktiskt som att dom är nöjda med mej :D

Nu har det börjar kurra i magen och de är bra med tanke på att jag ska laga stekfläsk med potatis och löksås när jag komemr hem! MUMS!!!

Love Elin

Tisdag 9:45



Sovmorgon idag, började 9.00. Dessvärre får jag ju jobba till 18 istället men that's life.. Sitter på reaktionen nu och ska snart ge mej ut på första jobbet, klockan 10.

Lite uppdatering på Au pair-fronten:
Det har vart ganska lugnt nu i en veckas tid, beroende på att mina refrenser har blivit kontrollerade. Igår fick jag dock ett sms från Anna, min kontaktperson på Cultural Care. Hon berättade att hon bara har tre av mina tio referenser kvar att kontrollera. Sen skickar hon min ansökan till Stockholm och jag är med i programmet!!! Det här är så spännande och jag kanknappt bärga mej tills jag får min först match!!

Ska stressa upp till fikarummet och dricka en kaffe innan jag drar iväg.

Mot nya äventyr! ;)


Måndag 20:15




Killarna är i köket och fixar tacos, jag och Bella sitter i soffan med ett täcke och kollar på Rederiet.. Njuter av att höra dom diskutera matlagning ;) Blir en bra kväll det här!

Puss och godnatt

Måndag 17:00




Hej igen!

Jag och Elin gick till Casey´s och fikade. Det var två timmar med mat, fika och mycket prata. Trevligt, som jag trodde ;) Medan vi satt där och mumsade ringde Claes på Västgötabladet så nu ska jag jobba på VB i morrn och på onsdag. Kul, eftersom att jag trivs väldigt bra på VB. Dom är helt (och då menar jag verkligen helt!) galna där!!! Ändrade planer vad det gäller studentfotograferingen alltså, men vad gör det när man får jobba?! ;)

Ska gå ut och gå en sväng i höstfärgerna och passar då på att fylla huvudet med Bruno Mars "Just the way you are". Den är grym!!

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are

Här kommer dessutom ett par bilder från en dag när jag och Clara besökte 110 000 kycklingar och ett 20-tal kalvar!

Enjoy :)





















Höstbilder


















































Sverige är vackert!


Måndag 12:00



Idag jobbar jag på Hökensåsskolan med Svenska och Spanska. Ingen toppendag precis, hade en lektion 9:25-10:15 och en andra lektion har jag i em klockan 12:45-13:40. Det är inget vidare att jobba på inringning :( Nu sitter jag hemma hos ma och pa och ska snart käka lite innan jag drar tillbaks till plugget ;)

Jag blir verkligen superglad av det fina vädret idag, en klarblå himmel, sol och en massa färger på löven. Det är galet vad fint det är på hösten! Jag blev tvungen att stanna ute en stund och ta lite bilder.. (Lägger upp dom i ett inlägg senare) Jag älskar verkligen höst! Att rea en mysig höstpromenad eller krypa upp i soffan med en bra bok, en filt och en kopp thé är verkligen toppen!

För övrigt så har jag inte tagit mina studentbilder än, men igår fick jag några idéer och min "moster" Anna har lovat att hjälpa mej att knäppa några bilder. Väldigt gulligt av henne, speciellt med tanke på att kusin Bebis snart kommer! Om vädret blir bra och jag inte blir inringd någonstans så ska vi försöka hinna med detta i veckan.

Efter jobbet ska jag ta en fika med Elin Persson. Ska bli väldigt trevligt eftersom vi inte har setts på länge. Nu är det skärpning som gäller!

Höstkramar Elin


Söndag 12:45



Ny dag, nya möjligheter :D

Idag har jag svarat på ett personlighetstest för att få komma med i Au pair-programmet. Det var lite knepiga frågor men jag fick svaret direkt när jag var klar, och hör och häpna!: Svaren stämde verkligen in på mej, jag kände verkligen att "Detta är jag"!! Helt otroligt.. Och det känns väldigt skönt eftersom det här testet kommer finnas med i min ansökan som alla familjer får läsa..

Idag (igen) har jag mysat ner mej i Bella och Peters soffa med en filt och datorn :) Precis vad jag gillar att göra när det är lite gråmulet ute ;)

Tjohej :)

Lördag 17:00



Hej igen!

Måste bara skriva en liten kommentar om Idol igen.. Lyssnade på Minnah när hon sjöng "I need a hero" och kom att tänka på att Mimmi Sanden sjöng den på Talang för ett tag sen.. Letade reda på den på youtube och håller ni inte med om att Mimmi sjunger den bättre? ;) 
http://www.youtube.com/watch?v=UA4_NeIaTac

En liten tanke bara.. :) Tjoo!

Lördag 16:20




Hejsan!

Idag har det vart en lugn dag.. Sov till 11, sen kom Peter och hämtade mej och Anton och så åkte vi till Hammarkiosken i Hjo och käkade pommes. Efter det har jag legat med en stor godispåse i Bella och Peters soffa och tittat på Idol på datorn. Sköönt! Anton och Peter är ute i garaget och grejer med nåt, säkert en bil eller så :)

I kväll ska vi till Antons pappa i skultorp och käka mat. Hans farmor och farfar är och hälsar på, och Lillebror är hemma också! Trevligt :) Och gott förhoppningsvis, jag älskar mat!!! :D

Nu ska jag titta klart på utröstningen i Idol!

Ha en bra kväll!

Torsdag 21:25




Första inlägget!

Jag är Elin, en 19-årig, sprallig tjej med mycket humor och glimten i ögat. Inom kort (förhoppningsvis ca tre månader) kommer jag att åka till USA som Au pair i ett år. I bloggen kommer jag skriva om alla förberedelser innan jag åker, och naturligtvis om mitt USA-år!

Bakgrund:
Två av mina närmsta vänner är i USA som Au pairer nu och har varit de under de senaste tre månaderna. Elin Bowenius bor i North Salem, en förort till NY (följ henne på bloggen www.elinbowenius.blogg.se) och Anette Ljungblom bor i Newton utanför Boston. Det är mycket på grund av att Nättan och Bowenius som jag blivit sugen på att åka som Au pair.

Jag har valt att åka med organisationen Cultural Care Au Pair, samma som Bowenius och Nättan. De senaste veckorna har jag varenda lediga stund suttit och skrivit på min ansökan. Igår, efter att ha väntat in de sista referenserna (jag har tio stycken) kunde jag äntligen trycka på "submit"-knappen och skicka in ansökan till min kontakt Anna.

Nu följer en till två veckors väntan medan Cultural Care kollar upp mina referenser och kontrollerar min ansökan. Sedan skickas den till Bostonkontoret där jag börjar matchas med olika familjer! Spännande!!

Nu ska jag fila lite mer på bloggens utseende, och sen ska jag sova.

God natt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0