Torsdag



Startade dagen med två lååånga mysfrukostar (eftersom Coop alltid sover extra länge när han kan), våfflor med sirap, färsk frukt, kokt ägg mm mm.. Oj oj! Sen fortsatte vi jobba på pojkarnas projekt och det var riktigt roligt! Vi är inne i den fasen då vi ska redovisa projektet genom att fylla en stor pappskiva med alla tankar, hypeteser, data, bilder, ja allt som har med projektet att göra.. Musiken var på och alla klippte, klistrade, limmade och skrev. Tea gjorde ett eget projekt som handlade om hennes familj. Lägger kanske upp bilder på båda projekten när de är klara :) Sen åkte Tea på födelsedagskalas och jag var ensam med pojkarna. Vi drog till frissan och såg till att deras kalufser blev trimmade, sen gjorde vi lite små ärenden. Vid 2.30 skulle jag och pojkarna plocka upp Tea & Julia på "Pump it up" vilket alltså innebar att jag för första gången körde själv till Concord! Bra jobbat Elin, körde inte fel EN ENDASTE GÅNG (7-filigt)! :D Åkte sen till Sports basement för att lämna tillbaka mina hyrskidor, och det var en upplevelse. Enda parkeringsplatsen var bredvid en Porshe som såg ofattbart dyr ut. Och där skulle jag krångla ut mina, Coopers och Devons skidor, stavar och boots ur takboxen (Vars öppning naturligtvis var på samma sida som Porshen var), ge dem till Cooper som försiktigt skulle lägga ner dem på marken. Samtidigt skulle jag hålla koll på alla fyra barnen så ingen blev överkörd (eller ännu värre, skrapade porshen me en skida eller stav) och tillslut se till att få med mej allting in i affären. Vidare där inne skulle jag förklara för hyrsnubbarna (hur kommer det sej att alla som jobbar där är good-looking?) hur det kom sej att jag hade med mej ett annat par stavar tillbaka än de jag lånat och resultatet blev detta:

Hyrsnubbe till mej (medans alla de andra 4 hyrsubbarna tittade på): Så bara för att någon gjorde fel mot dej och tog dina stavar så gjorde du fel mot någon annan och tog dennes stavar?

Fick dra en vit lögn (inte att rekommendera) och säga att det var gamla stavar som jag tagit hemmifrån.. Men vi har faktiskt inte stulit dom eftersom dom varit kvarglömda hur länge som helst så skidgubbarna i Bear Valley bara blev glada över att bli av med dom! Faktiskt!

Jobbade 10 timmar idag så jag var off vid 6.30.. Jag och Josse har vart på Target och handlat inför Den Stora Nyårsfesten i morrn som äger rum hos mej i poolhuset :) Efter det drar vi in till SF till en 18+ club och sen Bartar vi hem efter alla fyrverkerier, ballongsläpp och allt vad det var... Hoppas på en toppenkväll! Vi ska käka snabbmat från Panda Express och snacka typ minimorötter, sockerärtor, jordgubbar och nötter :) Det blir grejer det :P



Cooper gets a haircut!



Jag gillar capen, grrr! ;)

Och eftersom ni firar nyår 9 timmar innan mej får jag väl säga: Happy New Years Eve!!! :D



Onsdag (^o^)



Hemkommen från Murphys och jag säger bara: Home sweet home! Har haft tre toppendagar men känslan av att komma hem till poolhuset (och resten av mitt hem) igen var... underbar :) Innan vi åkte från Murphys tog sej några av ungarna ett dopp i hot tuben :)



Väk hemma hann vi bara in och vända i dörren innan jag tog pojkarna och åkte till Target för att lämna tillbaka cyklarna de fick i julklapp och byta till nya med växlar.. Hittade tillslut några som passade i en lite dyrare cykelaffär i Lafayette :) Pojkarna var nöjda!



Det är konstigt vad man förändras här borta.. Jag är nästan lite rädd för vilken person jag kommer var när jag kommer hem! Till middag idag provade jag Sushi!! Ni som känner mej förstår vad jag menar med att förändras. RÅ FISK! Det som skrämmer mej är att sist jag åt sushi fick jag typ kväljningar och höll på att spy, den här gången åt jag det och tänkte typ att: Ja men det var ju inte så farligt!!! Shit... I morrn måste jag ha kött.

Efter middagen hade vi en jättemysig stund framför öppna spisen. Tea låg utslagen tvärs över mej och jag kliade henne på ryggen och pojkarna och Andy byggde med de nya magneterna som tomten lämnade här (Jennifer satt som vanligt fastvuxen vid sin dator). Sen grillade vi marshmallows och knaprade choklad (vilket lockade fram Jennifer) och lyssnade på musik tillsammans.. Sooo coooosy! ♥

Avslutade dagen med 45 min i gymet, svettigt och gött! Nu är klockan alldeles för mycket, så det återstår bara att säga natti natti!

Dagens kommentar från Jennifer:

-I'm so messy! I'll screw this up soon!

Tre favoritord:

Jennifers tre mest använda ord: Planera (I'm planning this special week in july next year...), säkerhet (we loooove to be safe, security is important!), Speciell (Today is a speeeecial day, we're gonna do a speeecial thing.. mm mm)
Teas tre mest använda ord: prinsessaMissy (hon kallar alla för missy), you'll see (man får det som svar på varje fråga. t ex: Vad vill du ha till lunch? You'll see...... plus att hon lägger på sitt gulliga smile efteråt)
Elins tre mest använda meningar: That is nooot okay, listen to me!, Pardon me, I didn't understand that, can you say it again?.

Sweet dreams..


Tisdag / Relax



Blev en lugn och avslappnad dag för mej idag.. Familjen åkte till backen (i regnblandad snöstorm) och jag valde att stanna hemma och bara relaxa.. Så jag har sovit, läst en bok, skypat med vänner, badat hot tub i 1.5 timme och jobbat sammanlagt en timme på kvällen. Kay och Dave firade 47-årig bröllopsdag idag så vi hade lite firande här på kvällen med god mat och grejer. Två barnvakter var inhyrda så  jag behövde bara se till att alla ungar fick mat och sen köra iväg dem till vårat andra hus som ligger härintill..

En av de underbara sakerna som hände igår:
När vi klivit av liften på toppen och alla är redo för ett nytt åk så vänder sej Kai-Kai, 5 år runt mot oss och säger med stooooor inlevelse:
-See you later, suckeeeeer! var på hon vänder sej om och susar ner för backen i en väldans fart! Så sött :)



Kai-Kai ♥



Det tog Andy ca 20 sekunder (om inte mindre) att ta sej mellan våra två hus, och så här såg han ut efteråt.
Sa jag att det regnade idag?

Men hot tub i regnet var myyys! (Mamma och pappa, jag tycker verkligen att vi ska investera i en!)

Så mycket mer finns inte att berätta så jag kör ett litet bildregn från julhelgen...







Playing with the kids



The nutcracker på San Francisco Ballet, love it! ♥



Uppklädda och söta ♥



Miley och Coop på självaste julafton, den 24 december :P



Devon och Samie



E



Jennifer



Provar min nya illrosa scarf som jag fick i julklapp av lilla sessan..



WOW, vi fick cyklar!



TACK MORMOR!



Mina stiliga pojkar :D ♥





Tea och Kai-Kai



Cooper



Landon fick maskar i julklapp. Från sin mormor ;)



Den 24 avslutades med picknick på golvet i köket. Om jag inte minns fel åt vi krabba och cesarsallad.



Nyvakna och ivriga att öppna mer julklappar på morgonen den 25:e...



Andy fick en tavla med barnens fötter på. Han var glad!



Claudia och jag, vi var också glada!



Sessan i den nya klänningen hon fick av mej i julklapp. Hon äääälskade den!

Love and good night! Nu ska jag somna till ljudet av regnet. Blir inte alls svårt!


Måndag / Skidor, sol och bubbelpool!



Ja, vilket dag! En snabb sammanfattning först, sen går vi in på de roliga detaljerna..

Med hjälp av en vit lögn snikar vi oss in på parkeringen för de som har säsongskort (vi har det alltså inte) så vi slipper gå så långt, ungarna är grymma på skidor, solen har skinit som skamm, Jennifer tappade sitt kreditkort i stolsliften, någon stjäl mina stavar, Jennifer hittar sitt kreditkort, vi hittar några stavar som någon annan glömt och tar dem, ca 6 timmar av skidåkning, avslutar med varm choklad, Tea får ett utbrott (förmodligen av trötthet) över att hon inte får grädde på toppen, ser filmen Home alone 3 i bilen på vägen hem, hoppar i bubbelbadet med alla ungarna, Dev och jag blir kvar sist och vi sitter ensamma i typ 15 min och pratar om stjärnor och planeter, underbart middag, väldigt högljudt kortspel med mycket skratt. Sängen. Dödstrött.

Utsikten från bilen på vägen från huset till backarna såg ut såhär: 



Snöigt! (Längre fram på vägen blev det 2 meters snövallar längs med vägkanten!) Jennifer frågar mej om detta är precis som i Sverige. Jag svarar:

-Om jag bortser från att ni pratar engelska så skulle jag lika gärna kunna vara i Sverige just nu. Jennifer är på hugget och vänder sej snabbt mot Andy och säger på svenska:

-Jag älskar dej!
Andy hänger på och så kommer de vanliga svenska orden, Kanelbullah, Gouud Juool, Ikea, ett, två, tre, fyra, fem mm mm.. Som vanligt fick jag skrattattack!

Vi ett tillfälle åkte jag stolsliften med Jan, Jennifers syster. Vi vänder oss om och har en fantastisk utsikt över bergen och Bear Valley.. Jan säger:

-That's why it's called Bear Valley. It's a valley and it looks like a bear..

Sen funderar hon under några sekunder och tillägger:

-Well, I don't know about that bear part........

Haha! Ljuvligt ;)

Jaa, sen var det massa andra saker jag ville berätta för er, men dom sakerna försvann snabbt ur mitt huvud när jag satte mej i min mjuka, gosiga säng.. Som sagt, dödstrött!!

ZZZzzzZZZZZz





Bear Valley!



Coopster och kusinen Samie



Cool Coop



Charmtrollet numemr 1, Kai-Kai!



Sötast någonsin! Kai-Kai och Tea hade likadana skidoveraller!



De får för sig att de ska göra snöänglar, så mitt bland allt folk, mitt bland alla fikabord slänger de sej ner på marken :)






Söndag / Världens längsta kö!



Vid 12 åkte jag till Sports Basement i Walnut Creek för att hämta upp mina hyrskidor. De är väl bara att svänga förbi och plocka upp dom i farten tänkte jag. Kommer inte ta lång tid alls, perfekt för då har jag massor av tid kvar att packa på! Icke då..... Världens längsta kö till skiduthyrningen! Världens längsta kö! Jag stod där i en timme innan det äntligen blev min tur. Men det var helt klart värt väntan eftersom detta hände:

När det är min tur kommer en av de anställda fram till mej och frågar om jag behöver prova ut min storlek. Innan jag har en chans att svara svarar en mörk, manlig röst åt mej.
-No, she's already in the system! (Nej hennes storlek finns redan inlagt i vårat system.)

Jag vänder mej om och där står this handsome, good-loocking guy som för en vecka sedan hjälpte mej att prova ut min storlek och skriva in allt på datorn. Det har alltså gått en vecka, det är värsta julruschen eftersom alla åker skidor vid den här tiden och jag har stått i en enorm kö i över en timme. Och trots att det gått en vecka, trots att det gått en vecka kommer han ihåg mej!!!!!!! Hahaha, ojojoj ;) (Sandra! Jennifer och jag tror att det är samma kille som du tyckte va snygg som jobbade där, vi får skypa någon dag och disskutera saken :P)

Efter att jag fått mina skidor trodde jag att det bara var att betala och packa in allt i bilen och köra hem, men nej då! Då är det meningen att man ska stå i ännu en gigantiskt kö och betala i dom vanliga kassorna där alla som handlar i affären betalar. Så det blev ytterligare 30 min i kö.. Tur att iPhonen är uppfunnen säger jag bara!

Efter total runt 2 timmar på Sports Basement kunde jag äntligen åka hem, packa superfort och krångla in allt i bilen. Sedan hade vi en 3 timmars bilresa framför oss, med ett stop på In'n'Out-burger och slutdestinationen familjens hus i Murphys.. Under resan fick jag öppna min sista julklapp från familjen. Guess what?! Min värdfamilj är bäst bäst bäst! Under två veckor har de hyrt en häst åt mej!! En livs levande häst! Jag får rida tre gånger i veckan = 6 gånger totalt!!! Hästen finns i Lafayette så jag kommer inte ha alls långt till den :) I'm sooooooooooooo happy!! YEEEEES! Yees yees yeeees!





Jag saknar verkligen livet med hästarna! <3

Huset är jättemysigt och nu ska jag strax krypa till kojs och vila mej inför morgondagen. Då bär det av till snön och skidbackarna!! <3

Xoxo E

Ps: Fick precis en jättesnäll kommentar av Dave, J's pappa. Jag tittar på alla bilder från den här julen och då säger han:
-You look really beautiful in pictures!
-Thank you, svarar jag och då är det någon annan som snikar in:
-Just in pictures? Som om han precis hade sagt något elakt ;)


Lördag / Christmas Day!



Sov i teatern så när jag vaknade var jag fit for fight och redo för julklappsöppning och mysfrukost! Det var full rulle i huset, barnen var speedade av förväntan och Kay och Dave hade kommit över.. Claudia tittade också förbi eftersom hennes värdfamilj lämnat henne ensam över jul. Inte okej tyckte vi så vi bjöd in henne för lite mysig julkänsla : ) Alla gick runt och mumsade på frukost, Andy hade gjort våfflor och varm choklad! Sedan skålade vi i champagne och öppnade alla paket. Eller förresten, vi hann inte öppna alla för det var så många så vi sparade några till senare ;)  Sedan åkte familjen vidare för julefirande hos Andys släkt, jag hängde med Claudia och handlade och vi drog hem till henne och lagade mat (sallad som är våran tradition). Sedan skypade vi med Sandra, en tjej som vart au pair i min familj tidigare. Riktigt skönt att bara prata av sej med någon som vet exakt hur min familj fungerar :P HAHA! Sen åkte jag hem, kände flowet och började storstäda hela poolhuset! Det ni!

Familjen kom hem vid 3, J & A och jag gjorde 45 min träning i gymet (mycket behövligt) innan vi åkte till Kay & Dave för ännu en julmiddag. Vid ett tillfälle var alla samlade i vardagsrummet och skulle dela med sej av något inför det andra. Jag hade haft typ jättekort tid på mej att förbereda mej på så när jag satte mej i soffan visste jag inte ett dugg av vad jag skulle säga. Viskade det till Jennifer och hon föreslog att jag bara skulle säga God Jul på svenska. En plan började ta form i mitt huvud och det hela slutade med att jag hade en liten svenskalektion med alla! Vi sa God Jul & Gott Nytt År och tränade på uttalet ;) Cooper hjälpte mej också att lära dem den svenska bordsbönen, han är faktiskt riktigt grym! Avslutade med att säga ett litet visdomsord (eftersom jag är gammal och vis). ”The only requirement of having a dream is believing in it!” Detta stod på insidan av pärmen av den bok jag köpte för att använda som dagbok. Mycket tänkvärt! Vid 9 kom mina svenska tjejer över till mej och vi drack glögg, käkade lussekatt och clementin. Svensk julmusik spelades på hög volym ;) Detta var min juldag i detalj. Natti.

Xoxo E



Josse, Carro, Madde, Elin



Merry Christmas






Fredag / Christmas Eve!!



Började dagen med ca en timmes skypande med min underbara familj i Sverige! Så mysigt, de satt framför granen och öppnade de julklapparna som jag gett dem och det var bara så härligt :) Sen en timmes jobb, fixa iordning frukost och hjälpa alla ungar så att de var redo för en av dagens stora händelser! The nutcracker på San Francisco Ballet! Sååå bra! I loved it! Finner inga ord för detta, men det är helt klart något som man måste uppleva någon gång i livet!

http://www.sfballet.org/performancestickets/nutcracker.asp?bcpid=622274215001&bckey=AQ~~,AAAABm817ak~,dMHthNCc433rI0PbRkz2kj37vXIA-EtS&bctid=589252841001

Länken går till en trailer för Nötknäckaren, titta på den! Min favoritscen (en av dem) var den när alla dansarna hade vita klänningar och dansade i snön :)

Thank you soooooooo much Jennifer and Andy (and Dave) for inviting me! I had one of the best times of my life <3
 






Efter balletten åkte vi till J´s mamma och pappa, Kay and Dave, och där spenderade vi resten av dagen. Vi åt massa mat, och framför allt: Öppnade massa paket. Vardagsrummet såg ut som en krigszon efteråt ;) Hade en jättemysig känsla hela dagen, det var varmt och cosy, ljudet från en brasa som sprakade muntert i öppna spisen blandades med barnens glada rop och skratt över sina julklappar :D I loved that too!

Av Tea fick jag en illrosa stickad scarf, av Cooper fick jag en jättefin stickad basker och handskar med specialfunktion, de funkar att använda på iPhones och iPads ;) Av Devon fick jag massa goda chokladpraliner från Ghirardelli och Lindth. Alla barnen hade själva kommit på vad de skulle ge till mej, och själva valt ut grejerna :) Det betyder mycket för mej :) Av Kay fick jag dessutom en body lotion och massa svenska grejer från Nordic House!

Plötsligt får Jennifer ett av sina underbara infall och säger att alla ska säga något snällt om mej, och det var typ 15 personer i rummet då!

Tea sa: I like her hair
Jennifer: Love her smile and laughter
Kai Kai (6-årig kusin): I like her teeth ;)
Andy: I like that you are so calm (höh?)
Jan, Jennifers syster: - Lätt och rolig att umgås med!
Dave: Sättet du samspelar med och påverkar alla barn
Men Daves bror kom lätt med den bästa kommentaren:
- I like that you are not blond! Jag svarade:
- I'm so sorry to tell you this, but I have been blond....... Alla skrattade ;)

Dagen avslutades med att jag och Jennifer åkte till kyrkan för lite Christmas carols! Nu har barnen gått och lagt sej. Inatt sover de i vardagsrummet framför öppna spisen och julgranen, för att de ska försöka "fånga jultomten", eller iallafall få sej en titt på honom när han hoppar ner genom skorstenen och fyller julstrumporna! Undrar hur det ska gå... (Speciellt med tanke på att dom tände en brasa i öppna spisen.. I år får du det hett om öronen, Santa.. eller rumpan?)

Xoxo E

Ps. Så fort jag fått alla dagens bilder från J & A så kommer det bli världens bildbomb här, bara så ni vet :)
Ps. 2. Om ni inte förstått det på mitt lyriska svamlande i detta inlägg, så vill jag bara göra klart för er alla: Jag kan inte ens föreställa mej ett bättre sätt att fira julafton på, här på andra sidan klotet! Jag är jätteglad och nöjd med dagen! <3



Torsdag / Dan före dopparedagen!



Okej 23 december idag, i morrn är det riktig jul och dagen efter det är det amerikansk jul ;) Idag jobbade jag 8:30-15:00.. Vi ägnade två timmar av morgonen åt "projektarbete" och alla barnen jobbade på riktigt bra! Vi klippte, klistrade, målade och byggde! Resultatet var strålande:



Téa gjorde en kikare, blev tillslut riktigt "fancy" med massor av glitter och klistermärken.



Coop gjorde Christmas ornaments, alltså julgranskulor :) En ren (Rudolf) och Jultomtens släde! Dev gjorde ett frågeformulär, med hjälp av det ska de samla in all nödvändig "data" för sitt projekt...

Resten av dagen var också easy peasy, pojkarna hade dubbla playdates så de skötte sej själva i stort sett hela dagen och Téa lekte själv och kollade på film. Således spenderade jag ca 3 timmar av min arbetstid med att fixa iordning på min dagbok (jag är lat så jag skriver allt på datorn, skriver ut det och klistrar in i min dagbok :P), göra lite svenskt julgodis och läsa lite..

Vid 15 slutade jag jobba och strax efter det hade jag körlektion, så jag blev upplockad av en körskolelärare från den lokala körskolan.. Han var från Iran (Irak?), 30 år gammal, hade bott i USA i 15 år och jobbat som allt. Då menar jag ALLT! Pizzagubbe, lärare, tidningsbud, i mataffär, som polis-någonting, u name it.. Under två timmar körde vi freeway och stadstrafik, och gick igenom massa regler så nu känner jag mej mycket säkrare med körningen.. Han berätta också i detalj hur uppkörningen går till, och det verkar ju inte allt för svårt (säg inte för mycket nu Elin, du får käka upp det senare...) Väl hemma tog Andy ett snabbt julkort innan jag åter satte mej i bilen och åkte och plockade upp Josefine och Kajsa.. Vi åkte till Target (skrääääääll!!) och jag shoppade alldeles för mycket (skrräääll!), men det var kul :) Sen drog vi en snabbis på Panda Express på hemvägen.. Dessa goda ord fick jag från mina lyckokakor:

x The skies above will rain success onto you
x You are broad-minded and socially active

Jag tackar, det var inga dumma lyckokakor!

Xoxo E

Onsdag 3:30pm



Jahapp.. Från 12 igår till 12 idag (alltså 24 timmar) sov jag 20 timmar. Man kan ju tycka att jag borde känna mej bättre nu... Och de gör jag väl iof. När jag vaknade för tre timmar sedan kom Jennifer ner till mej i poolhuset med nudelsoppa, toast med cream cheese, soda och vindruvor! Så gulligt :) Jag har bara legat i sängen sedan dess och försökt friskna till.. Fått ett och annat utbrott på Skype också som vägrar att fungera. Nyss paltade jag på mej lite kläder och släpade mej upp till huset för att få tag i lite mer mat (att jag fakstiskt var hungrig ser jag som ett friskhetstecken). Mötte Andy i köket och detta var vårat samtal:

A- Hi E! You look great!!
E- Ooh, thanks! (Nervöst skratt)
A- You look much better than yesterday, now you are smiling, laughing, and you're not having a hard time keeping your eyes open!
E- I feel much better, and I'm even hungry and that's a good sign!
A-Awesome, that's a really good sign!

Hahaha min värdpappa är så rolig ;) Jag gillar verkligen att dom seriöst kallar mej E, det får mej att känna mej som en rockstjärna. Hemifrån är jag van vid Björkis, Bjorkis, Korkis mm..... Inte för att det är något fel på Björkis, men det finns ju andra namn smeknamn man kan disskutera.....

Precis när jag skulle gå tillbaka till poolhuset kommer Jennifer spingandes mot mej med något i handen. Jag hade fått både ett paket och ett brev på posten! Paketet var från Liselott, Jan-Erik, Johan & Emma, Anna, Daniel & Ester och brevet var från Hanna, Per, Linnea och David!!! Tack tack tack! Ni anar inte hur mycket det betyder för mej<3 Mina underbara kusinfamiljer!! Andy fick öppna den bruna kartongen (paketet) åt mej eftersom jag inte visste om innehållet var inslaget eller inte.. men det var inslaget!!!! Så nu ligger det paketet i tryggt förvar under julgranen tillsammans med det paketet som är från mor, far & bror! Jag längtar till julafton!!















Älskade familj och släkt! Jag älskar er alla och saknar er! <3

UPPDATERAT:

En rolig sak om min värdfamilj! Jennifer och Andy, mina värdföräldrar är två helt underbara och olika människor. Olika, hur menar du nu tänker ni.. Med underbara menar jag att dom är helt toppen, man kan prata med dom om vad som helst, dom är roliga, snälla, godhjärtade, mäktiga (med dubbel betydelse ;p) och dom hjälper mej alltid om jag har problem.. Och det är nu vi ska snacka om vad jag menar med olika... Till exemepel: Nu ikväll så frågade jag Andy hur planen för julfirande ser ut de kommande dagarna. Jag borde ha lärt mej vid det här laget att det faktiskt var helt galet att fråga honom, eftersom han har noll koll när det gäller frågor som rör planering och barnen. Om barnen inte är hemma och jag frågar vart dom är får jag svaret: Ingen aning! Undrar jag vart det finns rena lakan är svaret detsamma. Ikväll, två dagar innan självaste juldagen har han ingen aning om vart vi ska vara eller när, med vilka vi ska fira mm.. Det är Jennifer som är den som har koll på allting, planerar veckoscheman, bestämmer när, var och vilka barnen ska leka med.. Hon planerar alla middagar, alla partyn, julfirandet ALLT (helst så långt i förväg som går)! Däremot, har jag problem med iPhonen, datorn eller tv:n, kan jag glömma att fråga Jennifer. Vi är båda två lika obotligt okunniga när det gäller tekniska saker. Jag har hört talas om att vi har en lista där vi (jag och Jennifer) ska skriva ner allt som inte funkar så att Andy bara kan bocka av när han lagat det (har dock inte använt den än) ;) Hur galet är det? När jag precis kommit hit och vi skulle ordna med internet på min dator så krånglade det jättemycket, men Andy löste alla problem.. trots att min dator var inställd på svenskt språk och jag inte visste hur man ändrade det!!! Andy = teknikfreak, Jennifer = planeringsfreak.. Dom är toppen helt enkelt :)

Lite enkla funderingar sådär på onsdagskvällen.. Nu blev jag osäker, det är väl onsdag? :S
Jaja, jag känner mej mycket bättre än för 6 timmar sedan, nästan helt frisk så i morrn blir det jobb igen :)

xoxo E

Tisdag / Bra jobbat Elin, bli sjuk 3 dagar innan Jul!!!!



Doh, vilken dag! Vaknade med en gnagande känsla av att något inte stod rätt till eftersom huvudet kändes som ett bowlingklot och halsen gjorde jätteont.. Perfekt känsla att vakna upp med den dagen man ska ha alla tre ungar på en och samma gång i tio timmar! Som tur är ändrades planerna och Coop och Dev åkte till Sky High med en vän. Bara jag och lilla Missy kvar.. Sån tur för mej, för jag bara kände hela förmiddagen hur det blev värre och värre och spred sig från halsen, vidare till näsan och öronen. Var ashängig och orkade inte göra något, så Jennifer gav mej och Tea stränga order om att lägga oss i J och A’s säng, kolla på en julfilm och bara slappa och koncentrera oss på att bli bättre (Tea är också sjuk). Jag sov som en nerklubbad i 3.5 timmar, vaknade och insåg att jag bara mådde ännu sämre, frös och svettades om vartannat.. Jennifer var hur gullig som helst, placerade mej vid öppna spisen, kom med Thé och frågade oavbrutet om det var något mer jag behövde.. Barnen skötte sej själva och mitt enda ”jobb” enligt Jennifer var att bli frisk. Somnade igen och sov två timmar. Nu har jag käkat och känner mej som en sömngångare. Ska strax krypa ner i sängen och försöka sova bort hela natten. Hoppas på en bättre dag i morgon!

Det enda positiva med dagen var att min kära pappa fyllde 50 idag så jag skypade med hela familjen i morses. Så härligt att se dem alla och prata med dem.. Mitt i allt kom Jennifer in (jag satt på Andys kontor) och gratulerar pappa. Hon säger att jag sköter mej jättebra och att jag är superduktig och att dom tycker väldigt mycket om mej..

Jennifer- Vi funderar på att behålla henne de närmaste 10 åren för hon är så duktig.
Jonas (min bror) lutar sig nära kameran och ”viskar” med inlevelse, som att jag inte kunde höra honom:
-You could keep her!!!!

Haha, kul brorsan, kul! Det andra positiva är min underbara värdfamilj. De har pysslat om mej, proppat mej full med mediciner och tagit ungarna åt mej så jag i stort sett kunnat sova hela dagen. Tack! <3

Xoxo E




Grattis på 50-årsdagen pappa! Jag önskar jag kunde vara hemma och fira med er! <3


Måndag / Jullov




Kommentar:

Lars  Björklund

Bilden på dig vid chokladfontänen:
1. Det ser ut som du hittat meningen med livet!
2. Cecilia önskar sig en sådan här i julklapp och jag tänker inte visa den här bilden för henne.
3. Kan du bjuda med mig på nästa fest med choklad fontän?

Svar:

1. Det har jag absolut gjort!
2. Då gör jag det istället! ;)
3. Inget är omöjligt i USA så hör av dej nästa gång du har vägarna förbi!

Ps. Vad heter kvinnan som du känner i SF? Hon vars pappa är rektor på Stanford..
Ps 2. Tänk på att du själv kan dra nytta av chokladfontänen om du ger den till Cecilia. Dessutom är det nog billigare att köpa en egen än att flyga hit för att låna någon annans...

Dagen:
Jobbade 8.30 till 14.00. Idag körde vi igång med pojkarnas Science project som är en av deras uppgifter från skolan. Coop och Dev har bestämt sej för att de ska återanvända skräp och bygga leksaker, juldekorationer och göra tavlor. Sen ska de ge sakerna till sina föräldrar och småkusiner. Deras hypotes är att sakerna ska bli mer uppskattade än köpta saker eftersom att de är hemmagjorda och för att de är bra för miljön att det inte slängs lika mycket skräp. Min uppgift är att skriva ner allt de säger, ta bilder och hjälpa dem lite på traven.. Efter en timmes projektarbete släppte vi av Tea för ett födelsedagskalas (skräll, ungarna har nog vart på minst 10 födelsedagskalas i December..) och jag och pojkarna åkte till en sportshop i Walnut Creek. Jag testade ut skidor och pjäxor som jag ska ha den 26 när vi är i Murphys. Sen köpte jag tröjor, skor och skidstavar åt pojkarna innan vi åkte hem. Avslutade jobbdagen med att handla mat och köra ungarna till Nana och Papa.

Sen lagade jag uuutsökt god lax i ugn, med färsk tortellini och pastasås, yummy! Ååååh, och vet ni vad??! När posten kom idag fick jag två brev! Det ena var världens finaste
 ♥brev från Sverige och underbara Clara Björk!! Fällde några tårar när jag öppnade det, tack fisen! Jag ska genast sätta mej ner och svara! I det andra låg mitt femte (!!!!!) bankkort! Jag har mitt egna från Sverige, mitt nya från Bank of America, ett vanligt kreditkort som jag fått från familjen, ett American Express, också från familjen, och nu ett nytt American Express! Vart ska detta sluta……

Ikväll åker jag, Josefine och Madeleine till IKEA (det blir min fjärde gång på en månad, fler gånger än jag besöker IKEA i Sverige på ett år!!!) för att handla det sista till vårat Svenska julfirande. Jag hoppas på att jag slipper köra, för idag är jag jättetrött! Ska iaf bli riktigt gött med lite vanligt, hederligt, svensk tjejsnack. Här ska skvallras!!



Korthusbyggande med Dev. Jag berättade för honom om den gånger när vi åkte på klassresa med Natur och jag och Elin Bowenius byggde korthus i bussen.. Det var tider det!



Nämen titta! Mitt ibland alla amerikanska kaksorter hittade jag ett paket jag kände igen! Annas pepparkakor, på Safeway!!!



Att handla mat i USA är verkligen en upplevelse. Om det i sverige hade funnits tre eller fyra olika märken finns det här 15 eller 20 olika! Om ens det räcker... Detta är iaf kakhyllan, och fråga mej inte varför jag tog kort på just den..  Nu ska jag ta det lite lugnt i poolhuset innan det bär av igen. Ha det bra där hemma i Sverige, jag saknar er alla!

xoxo E

UPPDATERAT:

Fråga: Är en amerikansk spis mycket varmare än en svensk eftersom de är en gasolspis (eller vad det nu heter)?
Svar: Ja

Fråga: Innebär det alltså att kastrullerna blir mycket varmare än på en svensk spis?
Svar: Ja

Fråga: Gör det väldigt ont att bränna ena handen på en kastrull som stått på en amerikansk spis?
Svar: Ja

Testpatrull: Elin Björklund


Söndag



Vaknade vid 11 i teatern av att Kay (Jennifers mamma) ringde och väkte mej. Hade inte ställt någon klocka eftersom att jag var övertygad om att jag skulle vakna tidigt som vanligt, men icke. Antar att jag behövde det. Kay plockade upp mej 10 min senare så det blev till att slänga på sej mina nya supersköna träningsbyxor och en myströja och springa ut till henne. Kay har länge velat ta med mej till en nordisk affär i Berkely som heter Nordic House, så det var dit vi styrde kosan.. Väl där frossade jag i alla underbara svenska saker som fanns att köpa, ända tills jag insåg att jag haft så bråttom att jag glömt ta med mej pengar! Som tur var sa Kay att hon kunde låna mej pengar.. Jag köpte:

x Mandelmassa att göra julgodis av tillsammans med barnen
x Nougat
x Nyponsoppa
x Sirap så jag kan göra knäck. (Insåg dock att det kan bli svårt att få tag i knäckformar...)
x Skumbananer
x Glögg

och lite annat smått och gott :) När vi sätter oss i bilen säger Kay att "det som finns i din påse, det är en gåva till dej från mej, så du behöver inte betala tillbaka!" Såå gulligt av henne!!! :) Resten av eftermiddagen tillbringades framför öppna spisen med en bra bok, en mugg glögg och pepparkakor. Snacka om julkänsla :D



Så mysigt! Vid halv 8 åkte vi till ett julparty hemma hos några av J och A's vänner i Orinda. Det var ca 100 pers där, frrrruktansvärt mycket god mat och en inhyrd trollkarl som var superbra! Han var riktigt trollbindande :P Som väntat var festen overwhelming, huge and crazy. Det är det som är normalt här ;)



Chokladfontänen...............................................



Dev enjoys the chocolate fountain



The magician var väldigt duktig, trots att han inte var så gammal. Den 16 april ska han ha en egen show i Walnut Creek och ni kan ju gissa vilka som kommer gå på den! Coop och Dev var sååå facinerade av trollkarlen!

Det var dagens inblick i mitt "normala" liv här i Californien.
Over and out, E


Fredag + Lördag



Fredag:
Det blev bara jag och josefine igår, Carro åkte till Tahoe och Madeleine jobbade sent.. Så vi drog till en nagelsalong i Orinda och fixade naglarna, sen åkte vi till Walnut Creek och gick på Cheescake Factory. Enda problemet var att det var världens kö, så när vi fick våran bling bling-grej som blinkar när vårt bord är klart, så var det typ 30-40 min väntetid. MEN! Redan efter 5 min blinkar den och vi blir asförvånade! Det visar sej att en amerikansk tjej (som bott i sverige i två år och pratar riktigt bra svenska) som Josefine känner lite löst och som jobbar på Cheescake, har fixat in oss före typ 20 andra bordsreservationer!!! W O W! Antar det är så det går till här i USA. Eliten går in först ;)

Vi delade på en asgo "spicy chicken with cashewnuts" och slog på stort med var sin cheescake till efterätt! Resten av kvällen spenderades hemma hos mej i "min" teater eftersom hela min värdfamilj var i SF över natten. Illgött! Drog några avsnitt av the Mentalist och käkade upp den andra halvan av våra cheescakes som vi tagit med oss hem. Sen slocknade vi bägge två framför storbilden, under den mysiga, pälsiga filten :P Vaknade upp mitt i natten och gick ner till poolhuset och la oss.

Lördag:
Vi vaknade tidigt, och istället för att ligga och slösa tid gick vi upp och gjorde oss iordning. Helt spontant åkte vi till Noah's bagels, köpte frukost (toasted plain bagel with cream cheese, large caffe latte with nonfat milk), och drog vidare till Target! SHOPPING! Josefine köpte sina julklappar, jag kompletterade mina med ytterligare några + massa kläder! Typ träningskläder, Jeans, tunika och en tjocktröja. Stackars min plånbok!! Nu sitter jag i Josefines rum, hon gör sej iordning för att åka till SF och jag ska strax hem och jobba. 16 eller 16.30 till 00.30 typ.. Ska göra pepparkakshus med barnen och se en film i teatern tror jag. Anledningen till att jag jobbar ikväll är att J och A ska på Rockstarparty ikväll.. J ska vara utklädd till Cher och A ska va typ beach boy/surfer boy..Snacka om att jag ska ta bilder! Dessutom kommer av deras vänner (som också ska på partyt) över en stund innan de åker så jag får se deras utklädnad också!!! De blir nog toppen det här :D

Btw, här om dagen fick jag brev från farmor och farfar!!! :D Bästa ögonblicket hittils typ, och jag hoppas att det snart ramlar in lite fler brev till mej...........



på Cheescake



Josefine under våran fem-minuters väntan ;)







Target <3



Weekeeeeeeeeend!!!!! :D



Toppendag! Hämtade ungarna från skolan vid 12, fixade lunch, sen stack jag ensam iväg och handlade i en timme, så skönt att vara lite barnfri ;) Hem igen och ungarna lekte själva medans jag och Andy körde Rockband, jag fick 100% på medelsvår sång!!! Andy fick 99% på medelsvår gitarr och det är förmodligen svårare med gitar än sång så han är verkligen grym! Kalas! Sen har jag tränat i gymet och duschat, och nu åker jag och plockar upp Josefine! Dags för manikyr och sen förmodligen cheescake factory och en bio!! Äntligen fredag, äntligen helg!!! :) Blir kanske en uppdatering senare inatt när jag kommer hem :) xoxo



Andy & Tea spelade ett av Teas egenpåhittade spel - på mattan i Andys arbetsrum! Så gulligt :)



Sen joinade Cooper.....



..och Devon! :)

Torsdag / Mysdag



Mysigaste dagen! Efter ärenden på stan och lunch hemma så slocknade Tea i sin säng tillsammans med filtar, kuddar, jackor, en väska och ett par skor (!). Det såg ut såhär:



När hon sovit i ca 30 min var det snart dags för oss att åka till biblioteket och göra homework club. Jag gick in på hennes rum, lyfte upp henne och bar henne ut till en av sofforna så att vi skulle kunna snooza tillsammans några minuter.. Då mailar Jennifer att vi ställer in biblioteket idag, hon tar pojkarna hela eftermiddagen och jag och Tea kan stanna hemma och bara ha en speciell dag tillsammans.... vilket resulterade i att både jag och Tea somnade på soffan och sov i över en timme. Såå mysigt! Medan vi snugglade ihop var det en "elf" i vårat hus och tog kort på oss, sovandes, tätt ihopkrupna, jag underst och Tea i min famn. Det såg ut sähär :)



När vi vaknade satte vi på mysig julmusik och började baka Swedish Cake, alltså kladdkaka, vilket blev en succé! Vad jag fattade det som hade de aldrig ätit det innan. Jennifer skulle bara ta en liten bit, men sen smög hon tillbaka och tog en till, och en till och en till ;) Hon och jag bortförklarade det med att det är torsdag kväll, alltså nästan helg, och på helger räknas inga kalorier. Och det var tur för oss för jag la i extra mycket choklad i den kladdkakan! Men god var den, en av mina bästa någonsin! :) På något konstigt vänster har Tea fått mej att lova att vi både ska bygga ett pepparkakshus innan jul och att vi ska baka kanelbullar tillsammans någon gång. Hur ska detta gå? :S Måste lära mej att säga nej när hon ler sitt stora underbara leende....... Doh.

Idag har jag också hunnit med att fixa med lite semesterplaner. Som det ser ut nu är jag ledig en vecka i april, och det passar ju UTMÄRKT eftersom Josefine och Caroline planerar att resa till Miami exakt den veckan!! Awesome!!!!! Men jag har ett problem. Jag har bara 10 semesterdagar, och hur ska jag hinna se allt i USA som jag vill se? Jag vill se LA, NY, south california mm mm mm mm.. Doh!

Dagens tre specialare:

x Fick en chock ikväll när vi såg en amerikansk tv-serie i teatern och dom pratade om dödstraff. Dom har fortfarande kvar dödsstraff här i USA, i californien där jag bor nu! Jag visste det nog, någonstans långt bak i huvudet, men jisses vilken chock! Inte så att jag planerar göra något som medför dödsstraff, men iallafall!

x Andy talade om för mej att han tycker jag har lite ryska drag i mitt ansikte, speciellt kindbenen. Höh? var allt jag fick fram när han sa det.

x Jennifer och jag var helt överrens om att mannen med huvudrollen i den tv-serien vi såg hade ett väldigt charmigt leende, och Andy försökte envist föklara att han var alldeles för gammal för oss (han var nog i 40-årsåldern). Jag berättade om Aragorn i Sagan om ringen-filmerna och att jag "truly love him", från ett par år tillbaka och att jag alltid kommer att göra det, oavsett hans ålder (och att han har fru och barn). Jennifer var helt på min sida, att det var okej och vi skrattade i samförstånd medans Andy surt mumlade något om gamla gubbar och unga flickor..

Förmodligen är det ingen som inser det roliga i detta, men jag hade kul och detta var min dag :) Enjoy. Btw, igår firade jag min 1-månaders-dag här i USA. Helt sinnes vad fort tiden går!!

This is true love <3



Det här Nättans true love:



Men är det okej om vi delar på honom?




Onsdag / Uppdatering




Idag har jag:

x Kört till Walnut Creek själv för första gången (Det gick bra!)
x Skypat med min farfar! Han fyllde 83 idag så jag sjöng genom skypen ;)
x Handlat julklappar på Target för ca 200 dollar tillsammans med Tea. (Åt Jennifer, jag är redan klar med mina)
x Slått in nästan alla mina julklappar! 
x Åkt till Ikea med Josefine, köpt sill (blä) och godis :)
x Sprungit igenom hela Ikea en snabbis och bara kännt mej som hemma
x Åkt till Target igen för att hämta några av Josefines julklappar
x Kommit hem och haft en toppenkväll tillsammans med A och J.

När jag kom hem hade någon tänt en brasa i den öppna spisen. "Någon" och "vi" betyder oftast "Andy" när Jennifer använder de orden. ("Vi" har fixat diskmaskinen som vart trasig betyder egentligen "Andy" har lagat diskmaskinen.) Anyway, jag blev geeenast på myshumör och grävde fram de pepparkakor jag köpt på Ikea. Fick för mej att jag sett riktig Glögg i något av alla köksskåpen så jag frågade Andy och minsann, där var den! Värmde på den, hittade delade mandlar i ett skåp, grabbade tag i pepparkakorna och satte mej i den gröna soffan vid öppna spisen. Myset var i full gång! Andy joinade (dock utan glögg) och Jennifer satt på sitt kontor och var delaktig på sitt sätt. Vi pratade om massa olika saker, bl a deras bok och hela processen att skriva den, vilket jag tycker var väldigt spännande att få höra om. Måste bara bli lite bättre på engelska innan jag kan läsa den.. Visste ni förresten att Jennifer är god vän med Mc Hammer, han som sjunger låten Can't Touch This? Här är en länk till den..

http://www.youtube.com/watch?v=NyEE0qpfeig&feature=related 


Iallafalla så hörde hon att jag och Andy pratade om honom, då sätter hon på låten på sin dator och säger att hon har något hon vill dela med oss. plötsligt börjar hon dansa, sittandes i stolen, med ryggen mot oss. Väldigt liknande de här moves:en och det var så roligt! Den här familjen passar mej som handen i handsken, helgalna!

Sedan. Sedan började det hela gå över styr!! ;) Min värdfamilj har bara haft svenska au pairer innan, så de kan ett par (väl utvalda) svenska ord, t ex: Kanelbullar, nakenfis, smörgåsbord, god jul, jag älskar dej och god natt.. Hela kvällen har Andy och barnen gått runt och helt plötsligt bara slängt ur sej ett svenskt ord utan att det har någon mening. Deras amerikanska brytning tillsammans med de svenska orden låter så oofattbart roligt! Jag har i stort sett kiknat av skratt! Så när vi satt där vid brasan bestämde vi oss plötsligt för att det var dags att lära sej några nya svenska ord och ungefär såhär lät våran konversation.

A- Okey, how about this word. How do I say.. Wife?
E- Fru.
Andy vänder sej mor Jennifers kontor och ropar:
A- Frooou (går dock inte att beskriva men så underbart uttal) 
A- okey, okey, how do I say.... Can you bring the dinner in for me?
E- Kan du komma med middagen till mej.
Varpå Andy än en gång vänder sej mot jennifer och ropar:
Froouuu kan du komuuer meut midhkd tieel meiij!!!

Och jag skrattade! och jag skrattade och jag skrattade! Han har humor.. Så nu vet dom vad dom ska göra om jag är ledsen/på dåligt humör någon dag.. Det är bara att börja prata svenska...



Några av mina julklappar som snart ska in under granen :)



Dagens erövring.



Target-fynd!



Ps, det var någon som bad om en uppdatering på adventfronten. Varsågoda!



Bilar



Den här dagen har verkligen börjat bra! Alla barnen var jättesega på morgonen och självklart låg vi efter i schemat redan efter frukosten. Tur dom har en superhjälte till au pair som lyckas få alla klara i tid ändå....... Monkey in the middle hann vi också med, innan jag plockade upp grannarna och körde alla ungar till skolan. Varpå jag gjorde dagens tabbe, totalglömde att plocka upp Teas kompis Julia, som jag alltid ska göra på onsdagar. Suck.

Åkte sedan in till Lafayette och besökte Noah's bagels, ett av mina favoritställen.. Med en bagel med creme cheese och en stor latte satt jag sedan i ett av rödljusen på Mt Diablo Blvd och i filen bedvid mej hade jag en gigantisk Chevrolet pickup. Jag såg INGENTING åt vänster för den var så stor! Och jag som tycker att min minivan är stor, fattar ni hur stor den bilen var? Det är något med Amerikaner och bilar, jag vet inte vad. Kör de inte Lexus så kör de BMW, och Porshe är också "normalt" att se här i Californien. Fräcka sportbilar är vardag här. Här om dagen berättade Andy för mej att en av våra granntomter köptes för ett par år sedan av en man som bor inne i Lafayette. Han rev ner kåken som stod på tomten och byggde ett stort garage. Därinne förvarar han sin samling. Sin bilsamling. Alla bilar är värda runt 100 000 dollar.. Tror inte att jag behöver kommentera det mer. Men! Häromdagen såg jag en gammal hederlig volvo 745 sladda (!!!) in på Bank of Americas parkering. För ett ögonblick kändes allt som vanligt och jag trodde jag var hemma på bates i Tidaholm igen.. Men icke.

Idag jobbar jag 7.15-8.45 & 11.30-16.00. Slutar ovanligt tidigt!!! (Hade jag vart hemma i Sverige hade det vart normalt att sluta 16.00. Nu förtiden är jag glad om jag slutar innan 18.30!)

Det är konstigt, jag tänkte bara skriva ett kort litet inlägg om Amerikaner och bilar, och ändå blev det hur mycket som helst..


Tisdag / Fullspäckad dag!



Idag har jag jobbat:
7.15-8.45 &
14.15-21.00

Idag skulle pojkarna på ännu ett födelsedagskalas, den här gången i concord. Eftersom jag fortfarande är lite skakis vad gäller körning på freewayen (speciellt till concord eftersom det är typ 7 filer) så följde Andy med mej och coachade mej.. Tro det eller ej men han sa flera gånger att jag var väldigt lugn och avslappnad! Följt av några meningar med:
-Andas Elin, fortsätt andas! -Don't hold your breath ;) Känner igen det där med andningen från alla hoppträningar, haha!

Med i bilen fanns en av Coop och Dev's kompisar som också skulle till kalaset. Under bilfärden hade vi ett väääldigt roligt samtal... Den här killen, James, berättade att det var en tjej i skolan som betedde sej så konstigt, för varje gång hon såg honom sprang hon iväg och gömde sej. Direkt började mina pojkar komma med antydningar att hon var kär i James. Andy skulle vara lite pedagogisk (är det rätt ord?) och sa:

- Ja det verkar vara ett tydligt tecken på att hon "gillar" dej. Vad du behöver göra nu är att bara ge henne tid så hon kan komma över sin blyghet, och bara lämna henne ifred tills dess.

Varpå Cooper snabbt svarade:

- Noooo! What you need to do is to kiss here riiiight away!

Hahaha fattar ni att jag skrattade! Killen är 8 år och kommer med en sådan kommentar! Sköning där ;)

I stort sett har jag bara haft Tea hela dagen och det har varit väldigt skönt :) När vi släppt av pojkarna på kalaset körde vi Andy till bart-stationen (tåg). Han skulle åka till SF på work-dinner, men det vara bara det att han lyckades gå på barten åt fel håll :P Hahaha, what a day! Tea och jag åkte och handlade mat, både på Safeway och Trader Joe's.. Sen belönade vi oss båda två med en sväng till Yoghurt Shack. Jag säger bara: W O W! Lär bli fler besök där.. Eftersom det var min första gång + att Tea och jag hade "special time" tillsammans slog vi på stort och tog två sorters topping ;) Tur att jag hann träna en hel timme i gymet på förmiddagen.... På Yoghurt Shack är det självbetjäning så man tar en bägare, väljer hur mycket yoghurt man vill ha, väljer topping och sen betalar man efter vad det väger. Typ som lösgodis ;) Dessutom är det super gott!

När jag frågade Tea vad som vart det bästa under dagen såg listan ut såhär:

1. Yoghurt Shack med Missy. (Hon är inne i en period när hon kallar alla för Missy eller Mr, och i det här fallet var det mej hon menade) 
2. Recess. (Rasten i skolan)
3. Leka "Sten, sax och påse" i bilen tillsammans med sin pappa.
4. Grocery shopping with E (Handla mat med Elin)

På Safeway var det två, eller nej förresten det var tre stycken som stannade upp, tittade på Tea, vände sej mot mej och sa något i stil med:

-My gosh! Unga kvinna, du har en underbar/söt/ljuvlig dotter!

Guess I have to get used to that. Inte mej emot, hon är faktiskt (oftast) underbar!

Några stora tabbar idag? Hmm, förutom en missad stop-skylt under körningen (ingen skadad) och det faktum att hela kvällen var kaos och totalförstörd eftersom jag inte lyckades sätta igång ungarnas nästa avsnitt av Avatar på tv:n... Nej, inga alls! ;)

Dags för sängen, en ny dag i morgon, bara att ta nya tag. Här är vi positiva :P 



På Yoghurt Shack



Kan du se lite glad ut? Snacka om inlevelse...


Shopping



Fråga:
Vart tog ringarna och prickarna vägen? Jo du Per, det var så att jag skrev på en av pojkarnas datorer inne i stora huset. Eftersom jag jobbade hela kvällen kunde jag inte gå ner till mej och använda min egna dator som har tangenterna å ä & ö.. Så där har du svaret på din fråga :P

De sista timmarna av jobb i går tillbringades i bion med Mamma Mia på hög volym. Såå bra, älskar den filmen :)
Idag vaknade jag vid 7 (inne bion) av att Dev kom inspringande. Eftersom lamporna tänds automatiskt när man öppnar dörren var det ett ganska brutalt vaknande men Dev blev jätteångerfull och bad om ursäkt.. Så det var lugnt, jag vände på mej och somnade om.. Efter en sen frukost åkte jag och Madeleine in till Walnut Creek och jag kan glatt meddela att jag är så gott som klar med min julklappsshopping! Sköönt! Idag fixade jag de sista, alltså julklapparna till Jennifer och Andy.. Det bara rullade på och jag hittade jättebra grejer :) Vi käkade också på en Italiensk restaurang, mums!

Nu slappar jag i poolhuset och ska strax ta tag i att slå in alla julklappar. Senare, typ vid 6, ska jag ta Jennifers lexus (eftersom minivanen fortfarande är på lagning) och åka till Orinda där min värdfamilj är på någon julfest eller nåt julfirande. Vi ska tydligen sjunga julsånger och tända ljus och grejer. Och på tal om det så är det tredje advent idag, så här lyser min adventsljusstake!

Förresten så lyssnar jag på Lasse Lindh - Svenska hjärtan och tänker på Nättan. Måste nog ringa henne någon dag och snacka lite :) Bra kompis det där..

xoxo E


Jennifer ar hemma, sa skont! :)



Jaha, idag kom Jennifer hem och alla var glada och nojda. Tack vare alla presenter (och det faktum att deras mamma var hemma igen) var barnen fulla energi och jag var lite orolig over hur jag skulle klara kvallen. Borjade jobba vid 5 och nu ligger barnen sa snallt och sussar. Dock fick jag ryta i ordentligt for att de skulle ga och borsta tanderna och gora sig iordning for natten. Nar jag sedan bad om ursakt for det sa Coop:

-Det ar lugnt Elin, alla vara au pairer skriker pa oss. Men du skriker inte sa mycket som de andra!
Nar jag precis stangt dorren ropade han pa mej igen.
-Iiilin! (De uttalar mitt namn sa..) What do you wan't for christmas?
Jaga bara: Hmm, jag ska tanka pa det till i morgon, okej?
-Okej, for jag ska saga det till mamma sa hon kan kopa det till dej..
Hihi, sa sota! Och nar jag last en bok for Tea sa hon:
-Can you rubb my back? (kan du klia mej pa ryggen?)
Det var ocksa saaa mysigt! Mina barn AR mysigast!


Inte bara barnen fick presenter utan aven jag! Jag fick en parfym och tva hudkramer av market Bvlcari som luktade supergott!


Dessa blommor fick Jennifer i present av sin mamma. De vaxer bara pa Hawaii sa dom far skicka efter dom (formdligen ganska dyrt:S) Men som Jennifer sager:
-Dom varar for evigt och dom ar inte lojligt dyra sa det ar vart det! ;)



Jag lyxade till det med kottbullar och graddsas!

Mina 35 min av traning i gar gav resultat. Jag korde ett program som koncentrerade sig pa ben och rumpa, och jag sager bara att det var tur jag inte korde mer an 35 min! Da hade jag inte kommit upp ur sangen i morse. Har san forskracklig traningsvark sa det ar lojligt! Det kanns i varenda steg och alla dessa trappor ar galet! Att boja pa benen ar nastan omojligt :) Men jag ar glad for da vet jag, som sagt, att det ger resultat!

Har kommer nagra bilder fran hot tuben igarkvall..


Elin, Josefine, Caroline


Caroline, Josefine, Elin


Madeleine, Elin, Caroline

Dags for en film i bion med chocklate chip cookies och en cola. J och A kommer nog inte hem an pa ett par timmar eftersom de ar pa julfest inne i SF. Over and out. E

Freeedag



Freadens jobb avslutades på en mexicansk restaurang i Lafayette tillsammans med lilla trollet Tea och Andy.. God mat och en rolig/trevlig middag.. Nu är musiken på och hot tuben är på uppvärmning. Om 15 min kommer brudarna och vi ska bubbla! Ojojoj.. :D Bra fredag detta.. Hoppas på att jag kan åka och shoppa i morrn, men jag har ingen bil.. Vi lämnade in den nu ikväll för bromsarna är jättedåliga och jag vill inte köra med dåliga bromsar! Förhoppningsvis får jag tillbaka den i morrnkväll! USA utan bil är inte så kul..

Och i morrn kommer J hem!!! Även om det vart en bra vecka då alla överlevde, ingen är skadad och inga större missöden skett så ska det bli skönt! Ska ge henne en stor kram! Min värdmamma!



Tea på mexicansk restaurang. Den ungen äter i stort sett vad som helst!


Torsdag



Tea, mitt underbara barn! Pojkarna var med Nana och Papa (mormor och morfar), så vi hade tid för oss själva på eftermiddagen.. Hon släckte alla lampor på sitt rum, sen skulle jag lysa med min iPhone så det blev monster, alltså skuggor av alla saker i rummet.. Hon tyckte det var såååå mysigt (Jag också)! Sen la hon sej ner på sängen och blundade.

E-What are you doing?
T-I'm just gonna lie here, close my eyes and listen to the music..

Tyckte det lät som en bra idé (bra låt som spelades just då, tror det var "Love the way you lie"), så jag gjorde samma sak.. Vaknar av att Andy kommer in på Teas rum och letar efter oss, och då hade vi sussat sött ett braaaaa tag!! ;D Haha, Andy bara skrattade, han tyckte det var coolt att jag inte ramlade ur sängen för Tea låg mitt i och bredde ut sej och jag klamrade mej fast på kanten.. Han brukade tydligen alltid vakna av att han ramlade ur.......... Hahah! Min familj är toppen, och galen :D Precis som jag! Sen åkte vi till Panda Express och köpte med oss mat hem och bara myste! Härlig kväll :)

Idag har jag vart på Bank of America och fixat ett konto. Det vara bara det att nu när skulle logga in så misslyckades jag med något så hela kontot låste sej! Klantigt Elin. Så jag och Andy har fått spendera ca en timme på att få ett nytt lösenord och reda ut vad jag klantat till.. Den tiden skulle jag tillbringat i gymet, och jag vet inte om jag är glad eller ledsen att jag missade det.. :S Förmodligen mest glad ;)

Nu ska jag kila upp till huset och kolla på Jennifer på tv! Dom sänder live från Indien och the INK Conference där hon ska hålla ett stort tal! Andy har kopplat in allt till storbilden i bion och jag tror att Dave och Kay (J's mamma och pappa) kommer hit för att kolla med mej och Andy.. Min värdmamma är grym! Några andra som talar på konferencen är James Cameron, producenten av bl a Titanic och Avatar och Matt Groening, skaparen av Simpsons! Kommer bli mycket intressant! :) Frågan är om man vågar poppa popcorn?

E



Tea hade pyjamasdag på skolan, vilket innebar att alla skulle vara klädda i pyjamas! (Snacka om att jag var avundsjuk, varför gjorde aldrig vi det?) När jag plockade upp henne efter skolan skulle vi åka till Safeway och handla så hon fick gå där i sin söta pyjamas med renar på! Alla tittade och log, hon är verkligen ett lite charmtroll, min lilla tjej!



På morgonen leker vi alltid Monkey in the middle innan vi åker till skolan (om vi hinner).. Man studsar en boll och den som är i mitten ska fpnga bollen..



Sa jag att hon är ett litet charmtroll??! <3


UPPDATERAT! Sinnes. Galet. Awesome. Magiskt. Fantastiskt. Min värdmamma, så grym! Har nog inte fattat innan hur bra hon är, men nu fattar jag. Eller så gör jag inte det. Men galet är det iallafall! Så grymt bra tal, jag var tårögd efteråt! För er som inte vet så har Jennifer förberett sej i 6 månader för det här talet. Det är en stor konference i Indien som handlar om att dela med sig av historier som tidigare inte berättats. http://theinkconference.com/ är länken för den som är intresserad. Jennifer tal handlar om lycka, sociala medier, leukemi, benmärgtransplantationer och den nya boken The dragonfly effect som hon skrivit tillsammans med Andy. När det närmade sej J's tur kände jag hur hjärtat började slå fortare, jag var supernervös! Frågade Andy om J var nervös nu, och han svarade med ett skratt:

-Neeej då, inte ett dugg. Hon är förmodligen mer nervös över att vara så här långt bort ifrån sin familj unden en sån här lång tid!

Andy för den delen är också galet bra! Egentligen skulle vi inte kunnat se Jennifer live när hon höll sitt tal eftersom vi är i USA och det inte skulle sändas här.. Då lurade han helt enkelt datorn att vi var i Ryssland istället, och vips så funkade det :) Sen bytte vi till Indien, så jag har vart på flera olika ställen ikväll! SHIT! Hur hamnade jag här, i den här fantastiska familjen???!



Live på storbildskärmen









Tillsammans med Indiskan som var värdinna..

Vad ska man säga?


Onsdag



Det har vart en mestadels lyckad dag med många olika inslag, här kommer några av dem:


x Tea skulle vara på skolan tidigare än vanligt idag eftersom de skulle på utflykt och se "The nutcracker" med hennes klass. Vi åkte i god tid hemmifrån och allt var frid och fröjd tills vi ska plocka upp Julia. Då startar kaoset! Alla barn skulle tydligen vara uppklädda dagen till ära, och detta var något som vi totalmissat (Varken jag eller Andy visste något)! Så när Julia kliver in i bilen med en pretty klänning så börjar Tea störtgråta för hon inte har klänning på sej! Jag och Claudia tittar på varandra i ett ögonblick innan jag grabbar tag i Tea, vi rusar in på Julias rum, Claudia visar oss Julias garderob, vi väljer en klänning snabbt som bare den, av med kläderna, på med klänningen och ut i bilen igen. Det var så konstigt, för på nåt sätt blev vi lite sena till skolan ändå? 

x När jag hämtat upp Tea på skolan (och hon tack och lov glömt bort allt som har med klänningar att göra) och vi kommer hem är det fullt med underliga snubbar i vårat hus som specialstädar köksgolvet. Och vi fick under inga omständigheter beträda golvet på minst 5 timmar!! Och jag var döhungrig! Det hela löste sej dock bra, jag, Tea och Andy åkte in till Lafayette och käkade Burritos! Heeeeeelt okej! :D (Jag slapp göra lunch) 

x Jag är nog fortfarande lite snurrig av tidskillnaden. När klockan var sju hade hela familjen ätit middag och det var dags för mej att sluta… trodde jag! Egentligen var klockan bara sex så vi åt middag en timme tidigare än vanligt eftersom jag totalmissade detta.. Helt okej det också, för min sista jobbtimme tillbringades i bion, med barnen och Andy, tittandes på the Fast and the furious! Dessutom beställde Andy hem en massa hyrfilmer med Vin Diesel!

x Tea var supermysig under filmen! Hela tiden kom hon till mej och kröp upp i min famn och gosade!!!! Så gulligt! <3

x Nättan och jag har under dagen haft en helt underbar dialog via sms, fram och tillbaka ända sen i morse.. Detta skickade jag på kvällen vid halv 9, efter Vin Dieselfilmen..

E- Oooh myyyyy good, VIN DIESEL!!!
N- I know. Shut up. He is mine! I’m now going to try to keep on dreaming and hopefully get back to the scene were he says ”do you wanna marry me?” Så please, think about that it’s actually 11.30 here in Boston honey! Love you more than candy! Sweet dreams ;)

Slutligen vill jag bara säga att jag är så fruktansvärt glad och tacksam att jag fått komma till just den här familjen! Efter mina första två, nästan tre veckor, känns det som att jag anpassat mej riktigt bra till allt, att vi matchar bra ihop och jag tror verkligen att detta är den perfekta värdfamiljen för mej! Idag läste jag om en av de svenska tjejerna som var på au pairskolan samtidigt som mej (för tre veckor sedan). Hon har bestämt sej för att hon vill gå in i en rematch, alltså byta värdfamilj.... Jag blev ledsen för hennes skull, men samtidigt så glad över att jag inte haft en enda tanke på rematch! Jag älskar den här familjen och mina barn är helt underbara! Jag säger inte att detta kommer bli en dans på rosor. Det finns dagar när man inte orkar med, när barnen är jobbiga, allt går åt skogen, det tjorvar med språket, och stunder när man undrar varför man befinner så på andra sidan jordklotet, långt borta från familj/släkt/vänner...... Jag är iaf glad och tacksam att jag matchar bra med min värdfamilj :) Hoppas ni förstår vad jag menar... svårt det här med känslor..

Okej, det blev en massa ord och tankar det här, men det var skönt att skriva av sej lite ;) Dags att sova, en ny dag i morgon!

E





Miss U guys, men jag har det bra!<3


Tisdag / Viiilken dag!




Okej, var ska jag börja? Haha! Jag, Andy och Tea skulle åka till Concord och hämta upp en hyrbil åt Jennifer (vad gör hon med sin bil eftersom den är på lagning hela tiden?? Skojja bara, dom har fortfarande inte lagat allt sen senaste olyckan, och det var inte ens hon som körde då..) Iaf, jag fortsätter att avancera vad gäller körningen, på hemvägen var det sju filer!!! Anyway, när vi stog inne på Lexusstället och Andy pratar med uthyrningssnubbarna så leker jag lite med Tea och då kommer det en äldre man och frågar:

-Is that your daughter? (Är det din dotter?)
-No, I'm her au pair! (Nej, jag är hennes au pair)
-Oh, she's gorgeous! (åh, hon är underbar!)

Strax efter det kommer Andy med hyrsnubben och de ska gå ut och kolla in den nya bilen. Då får hyrsnubben för sej att jag är Andys fru!!! Hahahahhahaha, så på typ 5 min så trodde nån att jag var Teas mamma och sen Andys fru!! ;D Hysteriskt roligt och jag och Andy har skrattat åt det hela kvällen! Efter det plockade jag upp pojkarna från deras playdate och Andy hemifrån och vi åkte till Walnut Creek och California Pizza Kitchen för lite kvällsmat.. Och nu kommer nästa grej: Andy och jag hade flera otroligt seriösa diskussioner i bilen om bl a hur människor i olika åldrar tänker och fungerar socialt, böcker, snygga bilar och mindre snygga bilar. Och nu mina vänner tänker jag släppa bomben! Vi hade alla dessa diskussioner (hör och häpna) på engelska!!!

OBS!!!!! Diskussion betyder att båda parter kommer med sina åsikter, det var alltså inte så att det bara var Andy som pratade.



För övrigt: När jag körde Coop och Dev till playdaten såg vi 4 kalkoner vandra fritt på vägen! Antar att jag måste vänja mej vid det, plus de gigantiska ekorrarna i trädgården, kolibrierna utanför fönstret och hjortarna/rådjuren som tycks bo på gatorna mellan husen!



Min tjej!!  på CPK :)

 

C & D

Jag tycker så mycket om "mina" barn!!! Nu ska jag kila upp till huset och kolla på en film i bion med Andy! Goodnight!



Bra jobbat Elin!



Blandat bra och dålid dag detta, men övervägande positivt! Det enda som faktiskt vart negativt var min dunderstora tabbe i morse! Vaknade, kollade på klockan och tänkte: Skönt, jag kan snooza 10 min till, den är bara 7.. Får ett sms av Jennifer, hon säger: Det är lugnt, du kan sova ut den här morgonen, vi har läget under kontroll! Schysst tänkte jag, jag slipper jobba morgonen! Så jag tackar så mycket för det och sen kollar jag på klockan igen! 8:05!! VAD?!?! Aha, då visar det sej att jag försovit mej en hel timme! Samma dag som Jennifer åker till Indien och har typ 1000 olika saker att tänka på!! Piiiinsamt! Och istället för att väcka mej så tar de alla morgonrutiner och kör ungarna till skolan så att jag ska få sova ut! När jag kom upp till huset förklarade jag mej, och bad så hemskt mycket om ursäkt, och Jennifer och Andy var supergulliga! Dom frågade tillochmed om jag var okej och inte på väg att bli sjuk eller nåt!! Men det var fortfarande pinsamt! Så jag åkte och handlade på förmiddagen när jag egentligen var off..

Över till dom roliga sakerna! I övrigt har dagen flytit på som rinnande  vatten och jag har mestadels bara haft Tea och Julia, hennes vän.. Och dessutom har solen skinit och det har vart så varmt att man kunnat gå i bara en tröja :) På förmiddagen postade jag också ett brev till ........! Hemlig person! Nu ska jag kila upp till huset och träna lite i gymet..



Jag unnade mej en Kaffe latte och en bagel med cream cheese på Noah's bagel till frukost! Satt ute i solen och bara njöt (efter att jag handlat)



Tea och jag stannade vid en lekpark medan vi väntade på hennes kusin Kai-Kai. Mycket uppskattat! Sen åkte vi vidare på dans klass som också är en av favoritaktiviteterna!



Pojkarna åt kvällsmat hos sin kompis så det var bara jag, Tea och Andy vid middagen ikväll. Vi myste till det och skrev en Meny, och det var såklart Tea som bestämde vad vi skulle äta!



Stressig ledig dag!


Mellanlandar hemma i poolhuset.. Plockade upp Madeleine i Orinda i förmiddags, sen åkte vi till IKEA. Freewayen dit gick hur bra som helst! Ikea var toppen, precis som i Sverige :) Lär bli ett antal raider dit under mitt år :) Efter Ikea shoppade vi lite och jag hittade diverse roliga saker.. Sen skulle vi "bara"åka till Amy, vår LCC och snacka med henne. Tyvärr råkade vi komma upp på fel freeway så helt plötsligt var vi på väg till San José! Inte bra.. Men vi va lugna (?) och fixade tillslut upp oss på 24:an som går hemmåt! Jag var räääätt så skakig efteråt, men nu kan jag stolt säga att jag kört på 6-filig motorväg inne i Oakland OCH att jag körde i den "vänstraste" filen, som Madeleine säger. Det är den snabbaste! Haha! När Madeleine slutar jobba ska vi dra in till Target i Walnut Creek och försöka hitta lite julklappar. Jag har stora problem, för vad ger man till någon som redan har allt??!!! :S

Har också hunnit gå igenom nästa veckas scoop (schema). Jennifer åker till Indien på måndag så det blir en tuff vecka! Men förhoppningsvis så löser det sej på nåt vis :) Jennifer och Andy har också bjudit med mej till att se The Nutcracker" (Nötknäckaren) på San Francisco Ballet. Det är en Balletföreställning som är väldigt känd och "fancy" ;) Vi ska gå dit på självaste julafton, den 24! :) Superkul!



Ser ut precis som i Sverige!





Dom har Almondy Daimtårta!!! Gaaaah! Vi svenska au pairer ska köpa de och ha på vårat julfirande den 24 :)





Mina inköp :) Jag köpte chokladjulkalendrar till "mina" barn!



Man får passa sig när man öppnar frysen! Två hyllor fyllda med kakor, tex chocolate chip cookies och chocolate chip banana bread, och en hylla är fylld med glass! Alla au pairer jag pratat med har gått upp mellan 5 och 10 kg under sitt år, så Elin: SKÄRPNING!

UPPDATERAT:

Jag insåg precis att måndag är i morrn! Vilket innebär att Jennifer åker i morrn!! OMG!


UPPDATERAT 2

Julklappsshoppningen gick bra, och jag köpte ett par Uggs (vinterstövlar med päls) till mej själv i tidig julklapp! På hemvägen gick bilen sönder, som tur var hade vi hunnit komma av freewayen! :S Vågar inte ens tänka på hur det kunde gått annars! Madeleines pappa fick komma och köra hem mej och sen kom en bergningsbil, men den var mindre än Madeleines bil så den fick åka tillbaka och sen kom det en ny! Det enda positiva med att bilen gick sönder var att Madeleines värdpappas bil var en superfräsh sportbil, och jag och Andy har kommit överens om att det var en Porsche, och den fick jag åka i!! ;)

Natti!


Lördag/ In till SF!



Än en gång, Tack så mycket för alla fina kommetarer! :)

SF idag var galet, liksom allt annat är här i Staterna. But I like it! ;) Madeleine och jag åkte in med Barten, som är ett slags tåg. Vi drog några rundor i affärerna inne på ett gigantiskt shoppingcenter, men jag hittade ingenting ;( Sen käkade vi, jag åt ljuvlig thaimat och Madeleine åt sushi (ööh!?).. Mätta blev vi och sen skulle vi promenera till den svenska julmarknaden. Det enda problemet var att gps:en på min mobil var helknasig, så det hela slutade med att vi tog en taxi. Den var gul :) På julmarknaden såg vi på ett luciatåg och jag var nästan tårögd så fint var de! I stort sett alla sånger var på svenska, hejjaa! Sen mötte vi upp Josefine och hennes två supersöta värdbarn! Lite pepparkaka, julmust och lussekatter senare drog vi hem. I Josefines bil, så vi slapp Barten ;)

Vid 5 började jag jobba och jag och Claudia hade 7 ungar att hålla koll på. Lite fiskpinnar och mac & cheese (makaroner med ost) till kvällsmat och sen slängde vi på två filmer i hemmabion. Kan man trixen går det som på räls! :)  Dessutom hade jag ett långt och brabrabra samtal med Jennifer när dom kom hem från restaurangen. I like that :) I morrn har jag fullspäckat schema. Jag och Madeleine drar till IKEA på förmiddagen, sen ska vi på au pair möte hos vår LCC Amy (mitt första möte) och på kvällen ska vi göra nåt mer jag inte kommer ihåg.. Var det shoppa??! Färdigrapporterat från andra sidan världen :) Natti!



Madeleine på Bartstationen



Dålig bild, men den ska visa hur gigantiskt shoppingcentret var. Det fanns mer våningar än vad som syns på bilden ;)







Snyft! Det var så vackert :)





Galen av all julmust!



Ännu ett försök att beskriva hur kulligt/backigt/bergigt SF och Bay Area är. Går uppenbarligen inte att beskriva, eller fotografera, så det måste nog upplevas!



När jag kom hem körde jag förbi Cooper. Han stod och grävde i diket utanför huset och jag stannade och frågade vad han gjorde:

C- Jag gräver efter (namnet på ett djur jag inte känner igen, men förmodligen en mullvad eller nåt liknande)
E- Jaså, varför det?
C- Han äter upp dom här växterna (pekar), så jag ska fånga honom i den där (pekar på korgen som står på stolen bakom honom) och ha honom som husdjur istället!

Vi har våra duster, jag och Coop, men han är en alldeles underbar liten kille ändå! Trots att jag bara vart här i två veckor kan jag ärligt säga att jag älskar "mina" barn!



Mamma, jag tror du kommer gilla det här: Den senaste tiden har jag haft håret lockigt, och jag gillar det! Även om jag nu, efter två veckor, har kommit på hur eluttaget i mitt badrum fungerar (vilket innebär att jag, om jag skulle vilja, faktiskt kan platta håret) så kommer jag nog köra på lockigt ändå ;)

Love


Fredag / Överraskning!



Har jag sagt att min värdmamma är bäst? Idag överraskade hon mej med en manikyrtid på Pinkies! Eftersom jag jobbade lite längre på förmiddagen var jag off redan vid 4:30! ooooh! I ca en timme satt jag där och bara njöt! En fransk manikyr är dessutom ganska billigt här, bara 22 dollar + tip (dricks), så det kan nog hända att jag går dit igen.. Väl hemkommen bestämmde jag mej för att testa våran Hot Tub, en slags jacuzzi utomhus. Inga problem, Andy fixade igång den och jag gjorde iordning frukt att ha med mej.. Tänkte dessutom slå på stort en fredagskväll som denna, och slå på lite musik vid hot tuben (Ja, vi har högtalare utomhus, vid poolområdet...). Dessutom skulle Josefine komma över. Det vara bara ett litet krux, nämligen att vattnet vägrade att bli varmt! Så där gick mina drömmar om ett varmt, långt bubbelbad åt skogen! Anyway, Josefine kom över ändå och vi satt och pratade i flera timmar :) Hon bor alldeles i närheten här så det blir nog att vi träffas fler gånger, en riktigt rolig tjej ;)

Love E






Now I could die happy!



Jaaaaaaaa! En snabb uppdatering så här på förmiddan! (Klockan är 10:30 här!) Åkte till safeway en snabbis när jag släppt av Tea på skolan.. Och gissa vad jag hittade! Bearniesås!!! Jag säger som barnen: Now I could die happy!!



Vi har ju Knorrs bearniesås i Sverige också, så jag har mina förhoppningar om att den kommer vara perfekt!!



Frukost



Här i USA kör jag en minivan (Jag kan inte fatta anledningen till att den kallas "mini") Men den är bra när man kör efter "störst först"...


Torsdag / Tjoohoooo, det bästa som fiiiinns!



Okej det märks verkligen att man bott ett par månader hemma hos kock-kungen! Jag kockar som aldrig förr! :D Här om dagen gjorde jag ju som sagt Flygande Jacob, vilket blev mycket uppskattat. Idag gjorde jag en egenkomponerad äggröra med sparris, broccoli, majs och bacon, supersmarrigt! Letar för fulla muggar efter bearniésås så jag kan göra klyftpotatis, sås och fläskkottlet och dessutom har mamma skickat recept på Farmors Underbara Fisksoppa och en av mina favoritkycklingrätter! Oooooohyeeah! :D Dagen flöt på fint förutom att Tea fick ett utbrott på mej under lunchen, men vi redde upp det snabbt! Efter biblioteket hade pojkarna basketträning så när vi släppt av dom åkte jag och Tea till Starbucks. Hon håller på och lära sej stava, så vart vi än går har hon med sej sin anteckningsbok och en penna och sen säger hon:

-Nu vill jag skriva... Christmas!
Och då får jag bokstavera ordet åt henne.. Ibland skriver hon upp emot 20 ord om dagen! Helt otroligt, om man ber henne ta med målarbok och färgpennor så frågar hon om det är okej att hon tar med sin skrivbok istället. Hon vill hellre skriva än måla........! :)

Ps. Mamma och pappa! Om jag inte hittar bearniésås måste ni skicka några påsar till mej! Det är kris här..




Helt klädd i rosa. Tom rosa boots!



Frukost.



Det är möjligt att det inte ser så frestande ut, men de va riktigt gott! Speciellt med parmesanost på, vilket jag har på princip allt nuförtiden...



Efterrätt!



Homework club på biblioteket



På starbucks



<3


Alldeles för tidigt, men ändå försent!



Idag klädde vi granen. Julgranen. Den första december, alldeles för tidigt, och ändå för sent! Hemma i Sverige brukat vi ta in och klä granen den 23, dagen innan julafton.. Så vi är lite tidiga här.. MEEEEN! Vi är också sena, eftersom familjen Smith/Aaker normalt sett brukar ta in granen så fort thanksgiving är över, vilket innebär att vi är sex dagar sena.. hmm?!

Anyway, vi åkte til granskogen som ligger mitt inne i Lafayette och egentligen inte alls är en granskog utan ett ställe där som säljer granar. Man kan till och med få hemkörning........... Sen åkte vi hem och klädde den :) En bild säger mer än tusen ord så jag tänker inte mala sönder denna dagen. Enjoy!



Min provisoriska adventsljusstake! Hoppas på att hitta en annan, eller åtminstonde något att piffa upp den med, när vi åker till IKEA på lördag eller söndag!



I granskogen!






Mina värdföräldrar, Jennifer och Andy!



Som vanligt lyckas jag göra ett asgarv mitt under bilden!





Coop :)



Söta, underbara Téa!















Jag älskar den här bilden, & jag älskar den här familjen!


Tisdag / Det rullar på



Som sagt, det rullar på! Idag var jag ledig i 5 timmar, från 8:30-1:30. Såå skönt! När jag skjutsat Téa till skolan åkte jag hem, fick med mej en stor latte (som Andy såklart gjorde) ner till poolhuset och skypade lite med min underbara mor.. DOM HAR BOKAT FLYGBILJETTER! Den 12 juli landar Ma, Pa och Bro på SF flygplats! Kan knappt fatta det :P Blev totalchockad :D Efter datorn gjorde jag 40 min work out i gymmet, tog en varm dusch och lagade lite mat.. Vid halv två började jag jobba igen, åkte till Safeway och plockade upp prinsessan. Sen storhandlade vi och jag fick värdens utskällning av kärringen (ursäkta uttrycket, men hon var faktiskt en sån!) som stod i kassan, bara för att jag inte hade något safewaykort och inte kunde nummret!! Argh! INTE okej.......

Homework club på biblioteket, sen hem, käka snacks, lite poolhouse play med nya iPaden, laptopen och lite pyssel.. Till kvällsmat lagade jag Flygande Jacob med ris vilket blev en succé (tack Nättan för tipset)! Andy äääälskade maten och Jennifer som var borta på middag med världens mäktigaste kvinnor fick inte ens smaka, för vi åt upp allt! Fyra portioner!!! (Barnen åt inte, de käkade fiskpinnar :P) S.U.C.C.E.S.S! Kvällen tillbringades i teatern med några avsnitt Chuck och The Closer..



Sveeeeeerige!!! Längtar nåt enormt till lördag, svensk julmarknad och IKEA!!!! Kan det bli bättre?

Godnatt USA och godmorgon Sverige! Love E


RSS 2.0