Första "riktiga" jobbdagen!



Första ”riktiga” dagen och det gick faktiskt riktigt bra! Så här såg dagen ut:

7:15 Börjar jobba, väcka Coop som fortfarande sover, fixa frukost, borsta tänder, packa väskor.
8:05 Åker hemmifrån, släppa av pojkarna på deras skola vid 8:20 plocka upp Julia och släppa av henne och Téa på deras skola ca: 8:40
8:45 Ledig
11:45 plocka upp Téa Sloane och Julia på skolan, playdate hos oss (barnen leker, jag och Claudia pratar och fixar lunch)
2:30 Plocka upp pojkarna på skolan, åka till biblioteket för homework club.
4:00 Poolhouse play (Läsning, pyssel, iPad och laptop)
5:30 Pyjamas på, fixa middag.
6:30 Slutar för dagen

Ja, så kommer mitt följande år se ut, med några undantag här och var..

Efter jobbet idag planerade jag att göra lite work out i gymet, men Caroline ringde och frågade om jag skulle med till Berkely och fika med henne, Josefine och Madeleine.. SJÄLVKLART! Och nu har vi storartade planer inför helgen!!! Vi har hört ryktas att det ska vara en S.v.e.n.s.k julmarknad inne i SF så vi ska dra dit!! Hoppas på lussekatter och andra svenska juliga saker.. Inte nog med det, sen drar vi till IKEA, min första gång! Jag måste köpa en adventsljusstake och chokladkalender. Och glögg och pepparkakor. Kan inte släppa att jag missade första advent!! Hrmpf!

Och förresten, jag har börjar prata med mej själv på engelska och tänka på engelska. Och när jag käkar ihop med familjen eller gör något annat med dom och alla pratar på engelska så känns det helt naturligt. Hmm.....



Backiga SF



Min prinsessa!




Lugn dag



Idag har det inte hänt så mycket. Igårkväll hade vi sleep over hemma hos Claudia så i morses vaknade jag i hennes underbara säng! Fick skjuts hem vid 12-tiden och sen tillbringade jag resten av min lediga tid i sängen. Jobbade kväll, från 4:30-8:30. Fixade käk till ungarna (chicken nuggets, jordgubbar och gurka) och sen åkte vi till Loard's icecream , en glassbar i Orinda. Det var ett äventyr, eftersom min gps slutade funka och eftersom jag bara vart i Orinda en gång fanns det ingen som kunde beskriva vägen på ett bra sätt för mej. Det hela slutade med att jag fick springa in igen och skriva ut vägbeskrivning från google maps och sen fick Coop vara kartläsare. Tro det eller ej, men till slut kom vi fram till Loard's och jag är mäkta stolt att vi fixade det. Teamwork! Glassen var god och barnen var nöjda. Väl hemma såg jag till att alla barnen tog en dusch (inte det lättaste) och sen fick de 15 min tv-tid medans jag slappade i en soffa med iPaden.. Soft. Ungarna i säng vid 8-tiden och sen läste jag en bok för Tea Sloane och kliade henne på ryggen. Såååå mysigt!

Det bästa som hänt under dagen var när jag precis började jobba. Eftersom jag klarat av första veckan höll Jennifer ett litet "tal" till mej. Så gullligt, blev nästan tårögd! Först fick alla barnen berätta vad som vart det roligaste de gjort med mej under veckan. Sen sa Jennifer att hon tycker att jag skött mej jättebra och att det fanns speciellt 5 saker som hon tänkt på som jag gjort extra bra.. Så hon stod och räknade upp massa saker som hon tycker jag gjort bra! Inför barnens mormor och morfar och hela familjen! WOW! Det va riktigt fina saker faktiskt! Så jag bad henne skriva ner allt på ett papper åt mej, så nu ska jag rama in de och sätta upp de på väggen i poolhuset. Varje gång jag känner mej nere ska jag titta på det!! Jag älskar nog redan den här familjen!

Btw, jag har totalmissat att det var första advent i dag!! Så fort jag hinner ska jag åka till IKEA och inhandla ett litet föråd med svenska saker, tex pepparkakor och glögg!! Argh, jag kan inte fatta att jag missade första advent!
Nu måste jag sova, börjar jobba 7.15 i morrn. Nu börjar det på riktigt! Natti..



Igår fick jag en egen julstrumpa av Jan, Jennifers syster! (Den med ett stort E på, om någon skulle missa de ;P)



Pojkarna busade på playdaten igår..





På Loard's, alla glada och nöjda!


W.O.W!



Okej, det har vart ännu en lång dag (börjar jag alltid mina inlägg med den här meningen? :S) och fullt ös här i Californien.. Jobbade några timmar i morse, sen åkte jag med hela familjen och Papa, barnens morfar, in till SF (min första gång!). Vi skulle göra iceskating vilket betyder åka skridskor ;) Vid tretiden var vi hemma igen och jag begav mej snabbt vidare till Madeleine, en svensk tjej som bor i Orinda. Vi skulle åka till Sun Valley Mall för lite shopping eftersom det är black friday. Det var sjuka reor överallt, och allt var helt sinnes! Jag ÄLSKAR shoppingen här, helt galen! Om jag inte bodde i mitt underbara poolhus skulle jag garanterat bo inne på Victoria's secret, där jag för övrigt spenderade en stor del av den här veckans lön!!! (Nej mamma och pappa, jag har inte förlorat förståndet!) Den här helt enkelt den bästa affären and I loooooove it! Förutom detta köpte jag en gosig halsduk, mössa, vantar och en stor, mysig stickad tröja. Väldigt behövligt!. Det var helt sjukt kallt inne i SF och Papa kallade mej för klenis när jag frågade om det var normalt att det var så kallt såhär års!

-Du är ju från Sverige, ni ska ju vara starka och klara av vad som helst.. Ni badar ju i sjöar med is!

Haha, han är söt! Vid 7 hämtade Claudia (en österrikisk tjej) upp mej och vi åkte till Walnut creek där vi mötte upp Melanie och en dansk tjej jag inte minns namnet på.. Vi gick till Cheescake Factory, en välkänd restaurang.. Deras cheescake, mmmmmmmmmmmmmm!!!! Den andra halvan av min gigantiska bit ligger i tryggt förvar i frysen här hemma och skall förtäras till frukost i morrn! Dessa tjejer är helt crazy och jag garvade hela tiden! Proppmätta gick vi sedan till bion och såg "Love and other drugs".. En bra film (hade förmodligen vart bättre om man förstått mer än en tredjedel av vad som sades) men väldigt sorglig! Filmen började 10 och ni kan ju gissa hur trött jag var då! Fick verkligen göra mitt bästa för att inte följa min nya tradition och somna mitt under en film på en theater.....

Anyway, nu är klockan 1.32 på natten så de kanske är dags att krypa till kojs. Var bara tvungen att uppdatera för de som fortfarande orkar läsa det jag skriver! Natti!



San Francisco













I bakgrunden kan man se Bay Bridge..



Om jag fattat rätt så jobbade Jennifer i detta kontoret när hon var två är äldre än mej (21)!! Jag gillar palmerna!



Min nya mössa och halsduk!







Okej, nu är klockan närmare två, skärpning Elin!


Torsdag / Thanksgiving



Träningen var helt okej, faktiskt lite roligt! Jennifer, Andy och jag var nere i vårat gym, där Andy satte på en dvd med träningsinstruktioner. Det var lite som boxning, med skillnad att man inte slåss mot någon, man gör slagen rakt ut i luften. Kändes lite löjligt i början men det visade sej va riktigt jobbigt (det bevisar förmodligen bara att  jag måste ta tag i träningen). Det roligaste av allt är att efteråt gick jag och Jennifer raka vägen till köket och gjorde brownies med barnen! Hahahah! Snacka om att förstöra träningsresultaten! :D Men det var det värt, brownies = mums! Kvällen avslutades som vanligt med lite amerikanska tv-shower nere i bion. Vi försöker lista ut vilka tv-shower jag tycker om! The Closer, som vi såg idag, ligger  nog högt upp på den listan, jag förstod i stort sett allt! (För er som inte förstår de, så är det ingen textning här, baaaara engelska!)

På tal om språket! Det känns som att detta bara är ett rollspel och att alla här egentligen förstår svenska! Så när jag tappar ett ord är jag hela tiden på vippen att säga något i stil med: -Vad heter ** på engelska? Ni vet, så som man alltid gjorde i skolan. Dessutom är jag hela tiden på väg att börja första meningen på svenska, om jag ska berätta eller fråga något! Som tur är har jag bara gjort det en gång ;)

THANKSGIVING!

Jag har varit helt ledig idag, tack vare thanksgiving. Vid 12-tiden åkte vi till Jennifers föräldrars hus och hela hennes släkt var där. Vi åt massa mat, en del konstig, andra helt okej, och pratade en massa. En av de viktigare sakerna under dagen var när vi satte oss i en ring, allesammans och så fick man berätta vad man var tackam för. När vi anlände fick alla var sitt kuvert med ett namn i. Jag fick Jennifer, och skulle alltså berätta ett minne jag hade med henne och varför jag var tacksam för att få känna henne. Sen fick man berätta vad man var tacksam för över lag ;) Jag tycker jag gjorde riktigt bra ifrån mej! Andy var den personen som hade mej i sitt kuvert, och han sa så fina saker att jag nästan kände mej gråtfärdig! Önskar jag kunde spelat in vad han sa, så att jag kan spela upp det för mej själv en dag jag känner mej nere! En riktigt bra dag detta! :)



När jag vaknade idag var det jättefint väder, även om det var ovanligt kallt!



En av alla miljoner juldekorationer!



"Mina"pojkar, uppklädda för thanksgiving!





Tea Sloane tillsammans med sin mormor!



Så här ser hösten ut i Lafayette :)

Tjingeling!


Torsdag / Thanksgiving



Springer upp till huset för lite work out med Jennifer och Andy i hemmagymet.. Hahah, vi får se hur detta går! Skriver mer senare, då kommer det även en uppdatering om thanksgiving! :)

(Tack Liselott, jag älskar att du föregår med gott exempel!)


Onsdag / Toppendag!



Underbar avslutning på en riktigt grym dag! Playdate med Thorntons igen och ungarna lekte själva i stort sett hela förmiddagen! Jag och Claudia satt och pratade och sen fixade vi lunch. Efter det åkte vi till Lindsay wildlife museum i Walnut Creek, gick runt där ett tag och gick sedan till en "park" (lekplats) i närheten.. Ungarna fortsatte att leka själva, med några få avbrott för gråt och bråk (vilket vi redde ut snabbt och ganska smärtfritt).. Jag och Claudia satt på en filt i solen och pratade under tiden ungarna lekte!! Awesome! ;) 

Fick dessutom ett sms från Nättan och jag bara skrattade rakt ut när jag läste det!! Du är toppen, sötnos! (Om du inte visste det redan..)

Vid 3-tiden åkte vi hemmåt, pojkarna hade pianolektion och jag hade ensamtid med T-Sloane.. Vi pyntade hennes rum och poolhuset med glitter och andra julsaker. Sedan pysslade vi och kollade på ett avsnitt Pippi Longstocking! Jag sägerbara det att den ungen är underbar! Btw, kan ni fatta att dom redan har börjar julpynta? Och då är det nästan mer dekorationer nu, än vi har hemma på självaste juldagen!!!!! Helt sinnes!

Så till den underbara avslutningen! Slutade vid 6, vi hade en jättetrevlig familjemiddag, ungarna uppförde sej, vi hade härligt prat, bra musik, mysiga ljus och ja, ni vet, den där skööna känslan! (Maten var sådär, men det spelade ingen roll) Sen upptäckte jag att mina ben hade slutat skaka!! Den känslan var toppen! (Har gått runt, ända sen jag kom hit, och känt det som att mina ben skakar. Jag tror det är för att jag vart spänd och nervös :S ) Anyway, upptäckte att dom slutat "skaka" och bara det gjorde min dag!! :D Sedan gick hela familjen ner till "the theatre" (har ni inte förstått de innan, så är det här ett lyxhus. dom har en egen biosalong på bottenvåningen.. Dom har tillochmed stjärnor i taket och ibland blir det stjärnfall, jättefint ;D) och kollade på lite tv.. Ungarna gick och la sej, jag, Jennifer och Andy kollade på "Date night", och som grädde på moset skypade jag precis med min älskade mor och far :) DET NI!!

På tal om något helt annat:
Är superdupertacksam för alla kommentarer jag får, men jag skulle verkligen ääälska om ni skrev under med både för- och efternamn och gärna en mailadress! Är väldigt irriterande att få kommentarer och inte veta vem det är från :P



(Vet inte om jag får lägga ut bilder på de barnen som inte är mina, så det fick bli en vit prick ;) Här är vi på Lindsay wildlife museum.



Middag




Xmas-decorations



Och än så länge har vi bara startat!

I morrn är det Thanksgiving, jag är ledig hela dagen! Men vid 12-tiden ska jag följa med min värdfamilj till Jennifers föräldrar och käka Thanksgiving mat :) Det kommer nog bli grymt!


Tisdag / Andra jobbdagen


Dagen i punktform:

x 7:30 Frukost med ungarna, Andy gjorde en ljuvlig latte till mej
x 8:30 Körde Tea till skolan
x 9:00 Tid med Coop och Dev. Läsning och pyssel
x 11:00 Fixade snack och lunch med Coop, bakade cornbread (mums)
x 12:00 Till Thorntons och Claudia på playdate
x 2:30 Dev tillbaka från ögonläkaren,
x 3:00 Bowling med alla fem barnen
x 5:30 Off

Nu vilar jag lite poolhuset innan jag ska kila upp till huset och letar reda på nåt att äta..



Ljuvliga mat! Gjorde min egna mat häromdagen! Äkta potatis, kyckling, tsatziki, sallad!!



Igår var vi på Lawrence hall of sience, detta är utsikten från parkeringen.. (SF)





Rockband



På väg till bowlingen! Jag visste att Sf skulle vara backigt, men inte på det här viset!







Bowling!


Söndag



Tackar och bugar för alla fina kommentarer! Ni gör mej ännu säkrare på att jag gjorde rätt som åkte hit! Ni är underbara allihop!!! Nu sitter jag i poolhuset och mumsar marabouchoklad! I morse vaknade jag vid 8, tog en snabb dusch och stack sedan upp till huset för lite frukost.. Vid 9 åkte jag, Jennifer och ungarna till presbyterian church och gick på en gudstjänst. Liknade dom svenska gudstjänsterna ganska mycket faktiskt! Sen har jag mest bara flutit runt här hemma (!), fixat med min tvätt, käkat, pratat med jennifer och Andy, lagt in musik på iPhonen och fotat lite. I em/kväll ska jag och Jennifer ha det första fireplace meeting och prata om veckan som kommer, mitt schema, frukost/lunch/snack-rutiner mm. Ikväll ska jag förmodligen hänga med Caroline, Madeleine och Josefine, tre svenska au pairer i området. Vi ska nog åka till cheescake factory och käka (hoppas dom har god cheescake). Nu ska jag lägga mig i soffan, blunda och lyssna till musiken som pulserar ut ur högtalarna i poolhuset. Måste försöka förstå att jag faktiskt är här, i Lafayette, i USA!!

Love



Shopping på Target med Jennifer



Tea Sloane



Jennifer



Det stora huset





Mitt poolhus!!! :D


Ps: Måste bara tillägga att familjen är helt underbar och att de är jättesnälla mot mej!!

Lördag / I poolhuset



Jag har lite svårt att förstå att jag sitter i min säng, i mitt poolhus, i Lafayette i Sunny California (vilket inte är så sunny just nu eftersom vi precis gått in i regnperioden. Regnet har stått som spön i backen och idag har det åskat och blixtrat..) Det har varit två långa och spännande dagar. I går flög jag för första gången ensam, vilket faktiskt gick jättebra! När jag landade på Oakland International Airport efter 11 timmars resande och ett byte i Long Beach (vilket kändes rätt så onödigt) var jag riktigt trött. Fick vänta ca 20 min på min värdfamilj och när jag tillslut såg deras "minivan" (stor!) rulla in på flygplatsen han bilen knappt stanna innan Jennifer klev ur bilen och började vinka, och bakdörrarna öppnade och Cooper och Devon rusade ur bilen, fram till mej och kramade om mej!!! Kändes sååååå bra!! :D I bilen på väg till mitt nya hem ställde de massa frågor och berättade massa saker för mej och jag uppfattade nog inte hälften av vad de sa.. :p Väl hemma käkade vi lite och pratade och sen ville Tea att jag skulle natta henne och läsa en bok för henne. Det kände verkligen jättebra med både barnen och föräldrarna!

Idag skulle jag egentligen sova ut men jag vaknade vid 7 av att någon knackade på min dörr. Tea stack in huvudet och sa att jag skulle gå upp eftersom det var morgon, så de va bara att kliva upp ;) Tur att jag inte var så trött (det är värre nu, klockan är halv ett på natten:S). Idag har jag käkat en annorlunda frukost, fixat dator och iPhone med Andy och vart i Walnut Creek och shoppat med Jennifer. Det sista var en spännande upplevelse! Vi var bl a på Apple store och köpte ett nytt skal till min iPhone, på Nordstroms and Target. Target var heeelt galet (över lag är USA rätt galet)!!!! Jag fick välja massa saker som jag fick i välkomstpresent, såå gulligt av dom! Ikväll hade Jennifer ordnat ett litet (? Jag tror faktiskt inte att amerkaner vet vad litet är :P) välkomstparty.. Det kom typ 9 au pairer och hälsade på och det kändes helt crazy att sitta i detta underbara hus och prata med massa främlingar ;) Och alla, alla, alla dessa människor har varnat mej för att jag kommer gå upp i vikt!!! :S :S Tack Anette Runnsjö Ljungblom för den bästa presenten nånsin! Jag ska läsa brevet varje dag och påminna mej själv om varför jag inte ska börja med deras snack-vana!!!

Sammanfattningen är att jag verkligen gillar familjen och att jag ser fram emot att lära mej mitt nya jobb och alla rutiner som följer med det. Fast jag är ändå ganska nervös, även om det känns toppen!



Min underbara säng ;)



Soffan ute i vardagsrummet



Mitt presentbord! (Det bruna paketet är från mamma och pappa och Jonas, får inte öppnas före julafton, chokladen är från familjerna Brandt (kommer definitivt vara slut innan christmas) och det färgglada kuvertet i mitten är från Nättan. Blommorna har jag fått av Jennifers mamma!)

ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZzzZZZZzzzzzzZZZZ


Torsdag/Älskade vänner



Blir bara ett kort inlägg i dag, med ett urval av bilderna från NYC-turen idag. Jag mötte upp Nättan och Bowenius vid Central park och sen hade vi 4 underbara timmar på oss att ta igen de 4 månader vi varit ifrån varandra. De fyra bästa timmarna på väldigt vääldigt länge! Vi käkade på Applebee’s, bytte presenter, shoppade och strosade runt på Manhattans gator. När vi hade sagt ”Vi ses” till Nättan och lämnat henne vid hennes buss gick jag och Bowenius till Starbucks och tog en islatte. Min buss tillbaka till skolan gick 8:30 och vi hann dessutom köpa donuts innan det! En väldigt lyckad eftermiddag/kväll! Vi skrattade, vi grät, vi kramades och jag pussade tom Bowenius! Jobbigt att skiljas åt på kvällen, men det vart det helt klart värt, för att få träffa två av mina absolut bästa vänner! <3 Jag älskar er tjejer, och vi ses snart igen! <3






<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3









Fick en present av Nättan. Inuti detta kuvert ligger fyra småkuvert med en rubrik på. De som hade rubrikerna "Vikt" och "Allmänna guidelines" fick jag öppna och läsa direkt. De två andra ska jag spara och "öppna när det behövs", som nättan sa. De kuverten hade rubrikerna "Kärlek" och "Hemlängtan".. TACK, den här presenten betyder mycket mer för mej än om du köpt något till mej! <3



Inne på M & M's :)







Brudar jag kommer sakna er!






Empire State Building

I morgon beger jag mej ensam iväg till San Francisco! Hoppas på en lyckad flygtur och att jag inte villar bort mej på flygplatserna... Sen är det ääääääntligen dags att träffa MIN VÄRDFAMILJ! Wish me luck! Bye from America


Onsdag/Bildbomb från skolan



Okej, igår var jag såpass trött att jag glömde nämna några av de roligaste sakerna som hänt!

x När vi kom in i våra lektionssal på morgonen så var det typ 30 grader varmt (i celsius), och jag skojar inte!!! Svetten bara rann efter några minuter, precis som en bastu!
x Under lektionen blev alla i klassen + teacher Tara inlåsta i klassrummet i ca 30 min!! Dom andra lärarna stod utanför och skrattade åt oss!
x Igår var det mulet, inatt regnade det och idag har det varit solsken och klarblå himmel hela dagen! Tara berättade att det är typ 25 F varmare nu än vad som är normalt vid den här årstiden! Vågar dock inte tippa på hur många grader det var, men de funkade med tunnare tröja och jeans :P (i klassrummet kunde vi haft bikini)
x När jag klev av planet i måndags fungerade inte min mobil, jag kunde varken sms:a eller ringa. Sent igårkväll när jag gick och la mej bestämde den sig plötsligt för att den ville fungera igen! Skööönt, för nu kan jag ringa eller sms:a Bowenius i morrn i NYC om jag inte hittar dom!

Idag har det också vart en lång dag! Lektioner från 8:15am till 6:00pm.. Vid 7:00pm hade vi en "föreläsning" av en police officer.. Han var helt crazy och jag skrattade så jag fick ont i magen!






Den här synen väntade mej när jag loggade in på facebook sent måndag kväll. Typisk Nättanreaktion! (Detta va bara några av medelandena hon lämnat.........)



Här inne har vi våra lektioner. tro mej, det är inte lika snyggt inuti som utanpå! :(



En typisk Nättanpose! Jag tog med mej rejält med fika från frukosten för att överleva dagen (eftersom lunch och dinner inte var det godaste)!



Teacher Tara lär oss om SBS (Shaken Baby Syndrome). Don't forget, Never shake a baby!!



Några från Svenska gänget!





The police officer. När vi fick veta att det skulle komma en polis till skolan skämtade vi om att han förmodligen skulle vara tjock, skallig och äta dounuts. Gissa hur han såg ut och vad han åt....

Dags att packa väskan för morgondagens NYCtripp. Eftersom jag, klantigt nog, glömt ta med en handväska (hur lyckas man med det??!) så har jag fått låna Emelies dataväska att ha som handväska! Känn på den! ;) Efter det blir de sängen!

Godnatt från America!


Telefonsamtal



Fick precis ett telefonsamtal från Jennifer, min underbara värdmamma.. Vi snackade en stund och det känns bara bättre och bättre! Flöt på fint med engelskan också! :) Ska kila iväg till sängen nu och se till att få sova några extra timmar inatt.. (klockan är 9:50pm nu och lektionerna börjar 8:15 i morrn bitti.) Var vaken nästan 24 timmar igår, förutom lite slumrande på flyget, så det kan behövas. Lektionerna idag har hållit på från 8:15am till 6:00pm.. I min klass har vi en superrolig lärare som heter Tara, jag garvar hela tiden åt henne. (Kan bero på att jag är lite trött, fast jag tycker ändå att jag klarat tidsskillnaden bra, knappt kännt av jetlaggen :P) På lek¨tionerna har snackat om massa olika saker, typ mat, sjukdommar och hygien. I morrn ska vi få snacka med en police officer :P I övrigt kan jag meddela att skolan är hemsk och maten är hemsk. Men jag äter ändå, annars skulle jag ju bryta ihop och bli jättesur, ni vet hur jag blir om jag inte får mat! ;) Har snackat med Bowenius och Nättan också och vi planerar att vi ska ses vid apple store i NYC på torsdag.. Det läskiga är att min mobil inte fungerar, så jag kan inte ringa dem om jag av någon anledning inte skulle hitta dom när jag går av bussen :P Men det löser vi nog! Nu måste jag sova!!!!



NYC with best friends on thursday!


Framme



Klockan ar 23:23 NYtid och 5:23 i sverige. Vart vaken i 23 timmar. Jag ar pa au pairskolan. Jag lever. Min mobil funkar inte. Hur ska jag kunna ringa Nattan och Bowenius??? Godnatt!


Nuuuu duu!



Sista kvällen i Sverige.. Väskorna är packade (äääntligen) och allt annat är fixat, hoppas jag.. Har en mysig hemmadag med familjen. De senaste dagarna har jag tillbringat tillsammans med familj, släkt och vänner vilket har varit både roligt och fullt av tårar.. Trots att det gör ont att säga hej då till alla har jag inte riktigt förstått än att jag faktiskt åker i morgon. Jag åker i morrn, och kommer hem om ett år! Hur sjukt är inte de? Vet inte när jag kommer kunna blogga nästa gång, eftersom vi ska till Au pairskolan på Long Island. Har hört att man kommer ha tillgång till internet, men med tanke på att man kan få jetlag och att dagarna på skolan är långa och fyllda med saker så kanske jag inte orkar skriva igen förrns jag är i SF...

Hela morgondagen kommer bestå av resa och tis-ons av lektioner.. På torsdag bär det av in till NYC för att träffa mina brudar Bowenius och Nättan.. Ska bli så otroligt roligt att äntligen få träffa dom igen!!!! Även om det bara är för 6 timmar, innan jag drar vidare till min familj! Jag uppdaterar er så fort jag kan och orkar..

Tills vidare:

Vi ses om ett år vänner!!


2 dagar kvar



På radion i bilen spelas melani fiona- monday morning.. Passande :S



Resångest...



Igår hade jag ångest. Riktigt stark otäck ångest inför att åka till USA. Jag ville inte. jag fixade det inte. Där låg jag, ynklig, sjuk, i min säng och kunde inte ens ta hand om mej själv. Mamma fick komma med yoghurt, välling och te, det var det enda jag fick i mej. Jag kunde inte ens fixa min egen mat. Och så tror jag att jag ska fixa att åka till andra sidan jorden och ta hand om tre barn, leva i en annan familj och med en helt annan kultur. Inte känna en enda människa. Jag var rädd.
Idag är det bättre. Jag äter fortfarande välling. Pulvervälling. Men idag gjorde jag den själv. Den blev klumpig. Och trots det känns det bättre. Jag tror jag kommer fixa det här.


Sjuk...



Kul att bli sjuk sådär 3 dagar innan man åker. Inte. Sov bort hela gårdagen, och idag känner jag mej (tack och lov) mycket bättre! Skönt de iaf. Synd bara att jag inte packat klart än.



Bro & sis.


5 dagar kvar i Sverige!



Julbord igår med familjen var toppen! Idag är det snöstorm och det var ett äventyr att ta sig till tandläkaren i morse. Snorhalt är ordet! Väl hemkommen utan några dokumenterade hål skulle jag direkt sätta igång att packa.. och jag sitter fortfarande vid datorn trots att jag kom hem vid 9 och nu är klockan 11:50 typ... :@ Fy dej Elin! Men men. Har precis mailat med tre tjejer som ska åka samma dag som mej och med samma flyg!!!! Hur toppen är inte det?? Vi har bestämt att vi ska träffas och checka in tillsammans på flygplatsen, vilket har gett mej en väldigt skön magkänsla.. SKÖÖÖÖNT! Nu har man några andra att snurra runt med på flygplatsen i Frankfurt.. :P

Nu ska jag göra det. Jag ska börja packa nu!!





Brorsan är konstig, han käkar inte bruna bönor!!!!


Många tårar....



Vart en jobbig helg. Mycket tårar.

I söndags hade vi hej då-kalas här hemma med hela släkten. Jobbigt, jobbigt.. Ni kan ju gissa om jag grät. Vi åt massa mat, käkade efterrätt och kakor och det var riktigt trevligt. Somnade i sängen med min lilla tvåveckorskusin och det va bara sååå mysigt! Missade hela kakfikat me det var det värt. När det var dags för alla att åka hem kom tårarna. Tyckte ändå att jag klarade mej rätt bra!

När min underbara kusin Johan, 6 år, skulle åka kom han med några bra kommentarer och tips.

-Vi ses om ett år Elin! Jag kommer sakna dej!

Sen vände han sig om och gick ut genom dörren... Plötsligt sticker han in huvudet genom dörren igen och utbrister:

-När du lyfter och landar (med flygplanet), håll för öronen! Annars gör det ont!

Det roliga i den här historien är att han aldrig har flygit med flygplan :P Hahah, jag älskar min släkt! <3

Sent på kvällen (pga tidsskillnaden) skypade jag med "mina" barn. Det flöt på bra och kändes riktigt skönt faktiskt! Hade inte förberett mej något och tänkt ut frågor och så, men de gick fint ändå.. Vågade mej t o m på att skämta lite med Andy (min värdpappa) och barnen.

Idag ska jag till banken och växla dollar, till hemmabutiken och köpa en adapter och kanske vakuumpåsar. Har dessutom träffat en tjej på facebook som reser samtidigt som mej, med samma flyg! Vi ska träffas på flygplatsen och checka in tillsammans så vi får sitta bredvid varandra! Känns väldigt bra.. (Tråkigt att hamna mellan två tjocka, tråkiga gubbar i nio timmar :P) Efter Au pairskolan i NY ska hon till LA och det är ju iaf på samma sida kontinenten som mej. (Till skillnad mot några andra nötter jag känner som kommer bo nästan 600 mil bort.. <3 )

I kväll ska jag och mamma på spinningpass på hälsocenter. Efter det ska vi fira jul tillsammans med pappa. Vi ska käka julmat och lyssna på julmusik. Kommer bli bra!




Trötta kusiner. Elin och Ester!



Kusin Johan!



Farmor! <3



Farfar!



Mormor!

Nu är det bara 6 dagar kvar hemma i Sverige och jag säger som min smarta sexåriga kusin: Vi ses om ett år! <3



Ambassaden [x]



Ambassaden avklarad! Lars mötte oss på stationen igår, vi tog en taxi till hans lägenhet och slockande tidigt på kvällen. Bussarna från lägenheten till ambassaden i morses var piece of cake och vi va framme i god tid. Vid "vaktkuren" utanför ambassaden syntes de inte till en kotte och det var i stort sett bara att knalla rakt in och fixa visumet :p (Fick flirta mej förbi ett par vakter bara) I väntrummet fanns det en mörkhyad vakt fram gick fram och tillbaka och vaktade och jag kan lova att han va amerikansk! Såg ut som att någon plockat ut honom från en amerikansk polisfilm och släppt av honom rakt framför näsan på mej!! Fick vänta en stund innan jag blev kallad fram till "luckan". Fick svara på tre frågor, hur många barn jag ska ta hand om, hur gamla dom är och hur mycket jag ska få betalt. Sen va det klart! :D Tog 50 minuter allt som allt!! Snacka om att jag oroat mej i onödan! Resten av dagen spenderades på restaurang, i affärer och på waynes coffee.. Köpte inget mer än en present till Clara.. DUKTIG FLICKA!! ;)

Dags att nana nu, jobbet i morrn 8:30

Slänger upp några bilder från dagen också..



Uppmärksamma den amerikanska flaggan ovanför vaktkuren..





Heestar i storastaden!



Bara 11 dagar kvar i Sverige!!! (Borde jag börja provpacka nu? & vad är det för vakuumpåsar som alla snackar om?)


Pust.



Idag har jag jobbat på VB och uträttat en massa ärenden.. Nu är de sista papprena inskickade till Cultural Care, och jag har äntligen fixat det sista pappret jag behöver för att få mitt visum. Detta är vad som behövs:

x DS-160 confirmation page
x DS-2019 (Sevis & J-1)
x Färgfoto (finns 100 regler för hur de inte/får se ut)
x Giltigt pass
x Frankerat kuvert
x Kvitto på inbetalning av visumavgift
x Personbevis 120

DS-160 är ett eeeenormt formulär man ska fylla i på internet. Sen är dom skitstränga med att de inte får vara något fel över huvud taget, så nu är jag supernervös för att dom inte ska godkänna det :S

I morrn 17:32 åker jag och mamma med tåget till Stockholm. Sedan sover vi i min farbrors lägenhet och på onsdag har jag tid på ambassaden! Håller tummarna för att allt går vägen så att allt är klart inför USA!!!!

BARA 13 DAGAR KVAR I SVERIGE!!!!!!



Underbara Tea Sloane! (Längtar så jag blir knäpp efter att få träffa "mina" barn :P)
Nu ska jag fördriva tiden med ett avsnitt Gossip Girl. Xoxo


RSS 2.0