30 Januari / Söndag



Studsade ur sängen som en studsboll i morses vid 9:00. Otroligt. Jag och Tove käkade frukost här och sen åkte hon hem. Jag skulle egentligen tränat, men eftersom man måste gå genom bion för att komma till gymmet så fastnade jag på nåt konstigt vänster under den gosiga filten i biosoffan. Dirty Dancing rullade på storbilden och jag bara njöt. Får goose bumps av den filmen, såååå bra! AWESOME! Vid 12 plockade jag upp Carro2 och Sofie och vi åkte till Chaos (ja, jag är allvarlig) för att käka brunch. Där mötte vi upp med Carro och Tove. Efter en rejäl omgång flöötiga bacon, äggröra, stekt potatis och surdegsbröd åkte vi vidare till Sun Valley mall och shoppade lite. Köpte jeansshorts och en jättesöt vit klänning.

När jag kom hem städade jag hela poolhuset (unbelievable), tvättade (!!) och gjorde 70 min Yoga (I know, det är något i det amerikanska vattnet. Jag har förändrats). Det var första gången jag gjorde Yogaprogrammet och det var helt sinnes! Jag överträffade mej själv i alla dessa konstiga, galna positioner. Och ärligt talat, sist jag försökte göra ”bryggan” var jag vadå, 10 år???!! Men, P90X gör uppenbarligen underverk, för idag gjorde jag det igen. Bryggan. 19 år gammal och jag är SÅ överraskad av mej själv. Och det medans Tony är typ 45 bast och gör allt detta och mycket mer utan att blinka.



Tony Horton, ”ledaren” för P90X. Den här svettiga kroppen spenderar jag tid tillsammans med under mina träningspass. Fast han är ju i tv:n..

Over and Out.



29 Januari / Lördag



Sov ut idag, ända till 10.05. Började jobba vid 10.00 så det var lite misslyckat, men jag kastade på mej kläderna och kubbade upp till huset. Istället för Andys vanliga: Good morning E, fick jag ett: Good morning red face… Eller nåt sånt. Det var ju dock sant eftersom jag vart helt rödrosig i hela ansiktet efter att precis ha lämnat min älskade kudde! Men men. Jobbade tre timmar och tog då med mej Tea Sloane och Kai-Kai till Michaels, en pysselbutik i Pleasant Hill. Kai-Kai storgrät i bilen hela vägen till affären och skrek att hon inte ville vara med mej och Tea, hon ville vara med sin mamma. Jag orkade inte hantera det just då (hade inte fått någon frukost, och ni vet hurdan jag blir utan mat) så jag skruvade helt enkelt upp volymen på radion. Väldigt skönt och väldigt effektivt. Jag hörde inget barn som grät, och då fanns det väl inget problem, eller? Enkel logik. TS ska göra 22 Valentines (alla hjärtans dag-kort) till sina klasskamrater, så vi letade såklart efter rosa, röda, glittrande och hjärtformade pysselsaker. Utan kymmer spenderade vi alldeles för mycket pengar där, men gosh vad jag älskar Michaels. Dom har allt. Allt. Sen drog vi en snabb sväng till Peet’s och jag unnade mej en underbar vanilj latte och croissant medans ungarna fick varm choklad. Yummy. Hem igen och sen hjälpte jag TS att hoppa i fotbollskläderna, busade med tjejerna i 10 min och sjasade sen in dem och pojkarna i Jennifers bil. Sen vinkade jag av dem, klockan var 11.45 och jag var off. HELG!



Mötte upp tjejerna på Chaos och käkade lunch. Sen åkte jag och Carro2 och kollade upp ”vårat” gym i Walnut Creek. Lyx. Muskler. Vattenfall. PT:s. Älskar’t. Stället passar mej som handen i handsken. Eftersom Carro2 inte vart i Walnut Creek visade jag henne runt, köpte en bok på Barnes and Nobels (Nättan rekommenderade den, ”True Confessions”. Vi får väl se om den är värd pengarna.) och sen skulle jag baaara visa henne vart Victorias Secret ligger någonstans. Jag lovar, jag skulle bara visa henne platsen, rent geografiskt. Det gick ju åt skogen och vi promenerade bägge två tillbaka till bilen en timme senare med var sin rosa-röd VS-kasse i handen. Suck. Men man får ju tänka positivt, det finns betydligt värre sätt att spendera pengar på. Knark tillexempel. Eller djurpälsar. Typ.

Sen åkte vi hem och pratade då om bacon och flöt och andra läckra grejer och då kläcker Carro2 med en viss oro i rösten:
-Tänk. TÄNK om jag börjar prata ditt språk Elin!
Hallååå?!! Vadå mitt språk, jag pratar ju också svenska! Med en liten dialekt kanske, men ändå. Not fair. Och bara så du vet så heter det faktiskt flöt. FLÖT! På kvällen kom hela tjejligan över för lite hot tub. Det var jag, Carro, Carro2, Sofie och Tove (inte josefine dock, hon är ju på Hawaii det lilla äcklet). Det pissregnade. Men det stoppade inte oss, man är ju viking! :D



28 Januari / Fredag



Plockade upp Tea Sloane på skolan som vanligt vid 11.45. Där mötte vi Carro2 och Julia och så åkte vi hem till oss och käkade lunch. Sen mötte Tove upp oss och alla vi fem åkte till Yoghurt Schack. Mums. Tea och Julia var såå glada! Efter det skildes vi åt och jag och Tea åkte till Target för att shoppa lite kläder och lite mat.



Att shoppa med Tea Sloane är något alldeles speciellt. När man går där bland hyllorna kan man plötsligt upptäcka att man tappat bort henne, Går man två-tre hyllor bakåt så ser man henne sitta/stå och vika några kläder om någon slängt ifrån sej! Min lilla städtös, allt ska organiseras. Oavsett om det är UNO-kortleken, kläder på target eller saker utspridda i köket :)



Som sagt......

Jag köpte en svart glittrig, jättesöt kofta till henne som hon älskade! Hittade också ett par svarta mjukisbyxor åt Devon. Devon och kläder är ett litet problem för sej. När Jennifer plockade upp pojkarna idag så hade Devon glömt sin tröja. De gick runt på skolgården och letade men hittade den inte så då gick de till stället med kvarglömda kläder. Tror ni inte att Jennifer hittade TRE utav hans tjocktröjor där??!?!! Duh. Och grejern är alltså den att han aldrig har några ”snygga” byxor rena. (snygga skolbyxor, alltså mjukisbyxor). Ibland kommer han upp och har kombinerat ett par röda mjukisbyxor med en knallgul t-shirt och en blå tjocktröja. Inte okej. Så därför köpte ja dessa svarta ”snygga” mjukisbyxor åt honom. När jag kommer hem och visar Jennifer säger hon:
-Ja dom är jättebra, det enda kruxet är hur vi ska övertala honom att tycka om dem. Han har ju lite konstig smak när det gäller kläder. Han bryr sej inte så mycket om hur det ser ut, utan vill mer att det ska vara skönt.
-No problem, säger jag. I’ll just tell him this:
-Devon, I bought you some new pants today. I know, they are kind of ugly, but they are reaaaaally comfortable!
Jag och Jennifer vek oss dubbla av skratt, ibland är jag riktigt bra faktiskt! J tyckte det var så bra/roligt sagt att hon faktiskt bad mej skriva om det i bloggen ;) Och btw, igår när jag gjort pannkakor, kanelbullar, köttbullar och haft hand om ungarna så sa hon: Wow E, you are amazing. You just outdid yourself!

Vid 3 kom två kusiner och en av pojkarnas kompisar över så jag hade 6 ungar under två timmar men det var inga problem. Tea och Kai-Kai lekte för sej och de större barnen lekte på nedervåningen (alltså spelade wii, dance game och kollade på film i bion. Men ändå, jag låg i soffan och halvsov i 45 min. Göött!).  

Vid 5 var jag off. Vid 6 åkte hela familjen till the Thorntons (Carro2, Julia Alex, Sally, Justin) och hade welcome party för Carro2. Ungarna lekte och vi vuxna åt cheese and crackers, god mat, pratade, skrattade och hade det riktigt trevligt. En bra kväll. Vid 8:30 åkte vi hem, jag var helt slut och slocknade i bion medans jag kollade the Mentalist med J&A. Nu har jag kravlat mej ner hit till poolhuset och faktiskt vart duktig nog och postat det här inlägget. Det ni.



Sally kommer förmodligen döda mej om hon ser att jag lagt ut den här bilden, so don't tell her! När jag tog upp iPhonen och började ta kort sa: Noo pictures, no pictures och såg vettskrämd ut.....

Som grädde på moset ska jag bara jobba 3 timmar i morrn och bara ha hand om Tea! Ujuj. 10-12.45. Sen börjar helgen på riktigt och då ska vi ut på äventyr och tigerjakt. Nu däremot är jag villig att överlämna mej till min underbara säng, i mitt underbara poolhus, hos den här underbara familjen. I Kalifornien. I USA. Xoxo Gossip Girl. 


27 Januari / Torsdag



Sa jag inte att det skulle bli en bättre dag idag?! Jodå :D Morgonen flöt på som vanligt, 1.5 timmes jobb och sen var jag off. Tog en välbehövd nap i poolhuset och vid 12 var jag on igen. Hade projekttid så jag satt vid en dator, pysslade med familjens bilder/videor och lyssnade på musik. Soft! Vid 2.30 skulle jag egentligen plocka upp pojkarna, åka vidare till Teas skola (få pojkarna att läsa i bilen medans vi väntade) och plocka upp henne vid 3. Sen skulle vi till biblioteket och göra läxor. 15 min innan jag ska åka kommer Jennifer och säger:
-Jag plockar upp Cooper idag och Andy tar Tea så du har bara Devon och kan koncentrera dej på hans läxor. Yes! Bara en unge tänker jag. Sen ändrar hon sej och säger:
-Förresten, jag kan plocka upp båda pojkarna och bara släppa av Devon på biblioteket så kan du åka raka vägen dit. YES, det här blir bara bättre och bättre tänker jag! Och det är nu vi kommer till det fina i kråksången!
Precis när jag är på väg ut genom dörren ringer hon och har ändrat sig, igen!
-Jag tar båda pojkarna på special date och vi jobbar på Devons läxor under tiden, så du kan bara fortsätta med ditt projekt! JAAAAAAAAAAAAAAA!!! Så jag bara fortsatte att dunka musik och pyssla vid datorn. Rihanna – S&M och Enrique Iglesias – Tonight är toppfavoriterna nu!

Vid 4:30 kommer pojkarna hem, men de leker för sej själva, spelar piano och basket och grejar. Så jag får värsta impulsrycket och börjar göra en bulldeg av jästen som mamma och pappa skickade. När degen står på jäsning inser jag, med skräck och kalla kårar, att jag inte har köpt något pärlsocker! Neeej, neej! Letar som en galen igenom bakskåpet, och tror ni inte att jag har sånt flyt att det är någon (högst troligen en au pair) som har ställt ett paket längst in, längst upp! Tack Lina, Camilla och Sandra, ni räddade min dag! Sen hoppar hjärtat ut ur bröstet på mej igen, för jag inser att jag inte har några bullformar. Suck. SUCK! Så jag panikringer till Andy som fortfarande är på special date med Tea och nu är det deras tur att leka riddare. Så de svänger förbi Safeway på vägen hem och köper dessa efterlängtade formar till mej :D Yes! Så när de kommer hem sätter jag och Tea igång och bakar bullarna, och jag säger bara: Mums! Jag kan när jag vill :D Såååå gott! SÅÅÅ GOTT! Äkta lycka, att känna doften av nybakade kanelbullar i hela huset ;)

Efter bullarna gjorde jag Swedish pancakes och Swedish meatballs med pasta till middag. Så vi hade en svensk afton skulle man kunna säga :) Och såklart började min underbar familj att ”prata” svenska. Jag gav dem varsitt nytt ord som var deras ”speciella svenska ord”! Teas ord var: Sötnos, Jennifer ord var: Vacker och Andys var: Teknikens mästare. Tea valde ordet ”Rose” till mej, så bara så ni vet så är ”Ros” mitt eget svenska ord nu! Hah!

Vid 7-tiden kom Tove över och vi skulle plocka upp Carro2 och se en film på bion i Walnut Creek. Tyvärr blev vi lite sena så vi missade filmen, men inte hängde vi läpp för det. Vi åkte till Target istället, köpte kaffe på Starbucks och sen shoppade Carro2 loss! Tove och jag satt i provhytten och käkade Safeway Cookies och Ahlgrens bilar medans Carro2 provade alla sina plagg. Och vad vi skrattade! Eftersom det var Carro2s första besök på Target var ingen förvånad när notan slutade på över $100 ;) Jag köpte inget, bara några smågrejer för typ $10. Bra jobb Björklund! Sen drog vi hem till mej och såg Gossip Girl, Säsong 1, avsnitt 1! Yeah ;)





TS slickar skålen. Jag skojar inte, hon hade den nästan på huvudet som en hjälm, för att komma åt allt!



Tea Sloane -I don't know if I've done this before, but I like it. It's fun!
Elin - I'm pretty sure you have, you are doing such a good job!



Och så lite (?) pärlsocker på toppen :D



Resultatet <3



Target!


26 Januari / Onsdag



Idag såg jag för första gången en tvättbjörn i verkliga livet. Jag såg honom i ca 3 sekunder innan jag mosade honom i 40 miles/h med minivanen. Skoja bara. Men de var nära, ruskigt nära. En omtumlande dag, det bästa man kan säga om den är att den är slut nu. I morrn hoppas vi på en bättre. Eller vänta nu, det kan ju knappast bli sämre än detta, så jag är alltså garanterad en bättre dag i morrn! Känns bra.

Iof sej var jag ledig 9-1.45 och den tiden tillbringade jag i solen bredvid poolen. Helt ärligt, jag fick en linje! Sen har jag haft världens skallebang hela em/kvällen och det var ganska deprimerande. När jag släppt av pojkarna på basketträningen åke jag och Tea hem. Jag gick och la mej på J&A's säng för att ta en nap tills det var dags att plocka upp dem igen. Efter ca 20 min kommer Tea in till mej och frågar hur jag mår. När jag säger som det är så hämtar hon sin snuttefilt och kryper och snirklar sej sen på nåt vänster in i min famn så vi ligger sked. Jättemysigt! Jättejättejättemysigt! Jag älskar henne :) Det hjälpte inte mot huvudvärken men mot deprimerande tankar.

Nu på kvällen skulle jag egentligen träffat Caroline 2 och kollat på en film, men huvudvärken ställde till det. Istället ska jag ta en snabb dusch och sen öppna mitt spännande paket som anlände från SVERIGE idag! Tack mamma och pappa! :D

That's it. Nog med deprimerande tankar. I morrn är det en ny dag och då kör vi på igen. Bring it on, som Nättan säger! I'm a freaking rockstar and I can do this!



Längtar till den dagen då vi ses igen. Behövs en dos av galenskap nu!

UPPDATERAT:

Mamma. Pappa. Bruchan. Skickar ni ett sånt här paket varje månad resten av året så klarar jag mej. Utan kymmer. Det här var det bästa på typ flera dagar! ;) Jag ääääälskar det! I morrn ska jag baka kanelbullar, ooohja!




25 Januari / Tisdag






My pink lady! Rooooooooooooosa! <3 Fast hennes älsklingsfärger är purple and rainbow! Den sista gillar jag, hur smart är inte det? Renbåge är det nya! Idag åt vi Swedish meatballs, pasta och ketchup till lunch, sen spelade vi Uno och myste innan det blev dags att hämta upp pojkarna.



Jag snikade mej in på Andys kontor och tog en bild på serien som hänger på hans whiteboard. Pappa, är det möjligt att övertyga dej ännu mer om hur likt det är dej? Det skulle vara detta då.. För övrigt, jag älskar serien, det är äkta humor det!!!



På min lediga förmiddag drog jag till Reservatet och sprang en sväng. Hur vackert kommer det inte bli där i sommar när det ut såhär idag?! Woow. Jag förnyade parkeringskortet också så nu finns det inga undanflykter att inte åka och springa (Det finns inga p-platser är annars en ganska bra, finns måååånga fler platser om man har årskort).

På kvällen kom Tove hit och vi åkte till Amy (vår LCC) på au pairmöte. Jag hade inga höga förväntningar men det var helt okej faktiskt! Vi åt massa kakor och choklad (usch, vad jag mår dåligt nu! Hur kan man bjuda på Girardellichoklad? Det är oemotståndligt!) Träffade två jättetrevliga svenska tjejer och en av dom bor typ 1 min ifrån mej! Dom lär vi se mer av, jättesnälla! :) Vi bestämmde också att på nästa möte ska vi se på oscarsgalan och alla ska rösta på vilka som får vilka prser. Kan nog bli riktigt kul :)

Idag fick jag också höra att jag påminner om Scarlett Johansson och det tackar vi för!


24 Januari / Måndag



x Soldag idag igen, YES!

x Plockade upp mitt chokladmonster Tea på skolan som vanligt och hann sen med Jamba Juice (köpa smoothie), Yoghurt Shack (frozen yogurt) och Safeway (groceries) på en timme.

x Packade snacks och lunch och drog sen till parken i Orinda där vi mötte upp Josefine och hennes två barn. Sen hade vi pickning på en filt i gräset och ungarna lekte i lekplatsen medans vi solade/snackade..

x Dance class på Oakwood med Tea och Kai-Kai. Såååå sött! Jag bara njuter av att se de små liven in action!

x Plockade upp pojkarna på biblioteket och åkte hem. Hade fått brev från Sverige och lilla farmor!! <3 Blir så ofattbart glad! Både farmor och farfar hade skrivit ett brev och dessutom hade de skickat med massa kort! Det är äkta glädje! (Kom dock en liten tår i ögat)

x Spelade fotboll i trädgården med alla barnen. Sen var det dags att laga middag och det stod kids dinner på schemat (alltså att de får komponera sin egen middag, så länge de äter protein, frukt och grönsaker). Så jag tog papper och penna och frågade ungarna vad de ville ha. Cooper och Tea Sloane gick bra, sen var det Dev's tur:
-I want... ice-cream and Fresca (en slags läsk), var hans svar.
-Sure, no problem! I put it on the list, svarade jag och låtsades börja skriva.
Gissa om hans ögon blev stora! Haha!

x Dagen avslutades med "Hot tub night", tillsammans med hela familjen! Musiken var på och det var dansparty såklart!

Åh vilken dag säger jag bara! Jag har skrattat konstant i 12 timmar känns det som! Och det roligaste av allt var när Cooper ramlade i poolen!! Ja det är sant! Med byxor, t-shirt, skor, hela kittet! Det hela skedde när vi spelade fotboll och bollen rullade ner i poolen. C och TS skulle försöka få tag i den med hjälp av långa pinnar och grejer. När bollen är ganska nära poolkanten lutar sej Cooper ut och försöker nå den och Tea Sloane råkar typ bara nudda honom. Han faller som ett träd, PLASK!! Jag kubbar fram för att se hur han mår och ser hur han kommer upp till ytan, nästan gråtfärdig eftersom det är så kallt i vattnet! Jag känner hur skrattet bara bubblar i mej och jag gör verkligen allt för att inte börja skratta högt! Så jag tar tag i honom och drar upp honom, blir helt plaskvååt på köpet, och sen släpar jag med mej honom till poolhuset. Springer in hämtar en handduk, ut igen, drar av honom t-shirten och virar om handduken. Sen exploderar jag av skratt för det hela är så komiskt och som tur är så ser han det roliga och börjar skratta han med! HAhaha och vad vi skrattade! Det positiva var att han mer än gärna tog en varm dusch, och jag övertalade honom att inte bara värma sej utan duscha på riktigt med tvål och grejer (duschning brukar annars vara ett problem).. Yes, bra jobbat där Elin!



Mitt chokladmonster! Tar alltid chokladyogurt på yogurt shack.



-My pants are normaly light, light blue, sa Cooper eter sitt ofrivilliga dopp i poolen ;)



Liselott mailade en bild idag, är den inte supersöt?! Hennes kommentar var underbar: Alla är glada och nöjda när potatisplockningen är avslutad! Så sant så...

I morrn ska Jennifer upp jättetidigt och "skriva in" Tea för nästa termin i skolan. Hon och några andra mammor ska börja köa redan vid 5-tiden eftersom att de har minskat antalet platser på skolan. (har vi otur får hon gå på en sämre skola som ligger längre hemmifrån). Hela kvällen har hon planerat i telefon vad de ska ha med sej, det är Chocolate chip banana bread hit, sovsäckar dit och tom kuddar och grejer.. Hon har ojat sej hela kvällen över detta och jag sa att om hon gav mej en veckas ledigt skulle jag åka istället för henne ;) Hon bara garvade :P Skön humor har hon iaf ^^,

Natti!

23 Januari / Söndag



WOW!! Woooooow, wooow woow! Så glad är jag! Har varit en helt toppendag! Vid 1-tiden bartade jag, Carro1, Carro2 och Josse in till SF. Solen sken och shortsen och brillorna var på plats. Vi gick av vid Embarcadero och började sedan dagens vandring. Först gick vi till Fishermans Warf och Pier 39. Där köpte vi käk och satte oss sedan i solskenet och tittade på sjölejonen och den fantastiska utsikten medans vi åt. Sen gick vi vidare, gjorde ett snabbt stop på Starbucks (iskaffe) och fortsatte sedan vidare till Girardelli affären. Ojojoj. Jag är så tacksam för att jag behärskade mej och inte gick lös i den affären. Jag kunde lätt gjort av med ett par veckors lön där inne, LÄTT! All denna choklad……… Tur man fick provsmak iaf. Men jag köpte ingenting! Oj så stolt jag är! Sen tänkte vi ta en av dessa berömda Cable Cars till Union Square, men det var världens längsta kö! Hurtiga som vi är så bestämde vi oss för att gå istället ;) Haha! Så vi gick genom China Town (vilket inte var något för mej) och styrde alltså kosan mot Union Square för lite shopping. När vi kom fram var klockan runt 5. Efter Forever 21 och H&M närmade sej klockan 6:30 vilket var tiden då jag skulle möta upp Claudia och några andra på Cheescake Factory. Detta var Claudias sista dag i SF, hennes au pair-år är över och i morrn startar hon sin travel month med att åka till Hawaii. Lyckost! Vi var ca 10 stycken som hade avskedsmiddag för henne och det var riktigt, riktigt hemskt att säga hej då! Men hon har lovat att komma till Sverige och hälsa på när jag är hemma så jag får väl nöja mej med det… :P Sen bartade jag hem tillsammans med tre av au pairerna och väl i Orinda var Andy snäll att hämta upp mej i den svarta hyrbmw:n som han har medans hans riktiga är på lagning.
-Hot car, sa de andra när de såg den. Jag kan inte annat än att hålla med, men lyssna på detta: Andy tycker inte om den!! Och det är en liten, svart sportig ASLÄCKER bmw!! Hallå? Jag antar att jag aldrig riktigt kommer förstå mej på mina värdföräldrar, de har sina idéer. Men jag tycker om dom ändå. ;)

Jag älskar verkligen San Francisco! Jag älskar pirerna, solen, backarna, palmerna, bilarna (oooja, det finns så många läckra bilar), höghusen, hela kittet! SF har det där lilla extra, en speciell charm som inte går att beskriva utan måste upplevas! Jag är verkligen lyckligt lottad som har möjligheten att bo här! Dessutom är jag ofattbart glad över mina underbara vänner <3 JAg kan ju ärligt säga att jag inte känner minsta lilla hemlängtan just nu!

Jo juste! Idag har jag vart 70 dagar i USA. Det går fort, alldeles för fort! Och i morses vaknade jag av världens hemskaste mardröm! Andy och Jennifer skällde ut mej efter noter (i drömmen alltså!). Det var jättehemskt, ni kan aldrig föreställa er! När jag berättade det för dem kunde jag iaf skratta åt det, och de gjorde dom också. Sen posade dom framför mej och sa: Ta kort på oss nu!



Så här såg det ut! HAHAH! Som sagt, jag tycker verkligen om dom!



Vi började våran promenad vid pier 14 som ligger alldeles bredvid Bay Bridge.






Bay Bridge





Underbara SF





Det här stället skulle du gilla pappa!



Min vän Bläckis!



Pier 39





Pier 39 hos alla sjölejon



Utsikten från Piren var helt underbar. Vi såg Alcatraz..



....sjölejon....



.. och på långt avstånd såg vi Golden Gate Bridge.





Ja, jag var faktiskt där. Sinnes!



Surdegsbrödet som SF är kännt för.





Sen träffade vi buskmannen. Eller iaf en av dom :P















China Town



Union Square (om jag inte minns helt fel)



Claudia min underbara vän får avsluta dagen! Jag älskar henne och jag kommer verkligen sakna henne!


22 Januari / Lördag



Åh, det är sådana här dagar man lever för! Vaknade upp vid 10-tiden och ute strålade solen från en klarblå himmel.  Josefine sms:ade och skulle till reservatet och springa. Jag tvingade mej själv att ringa henne och be henne plocka upp mej så vi kunde springa ihop.. När vi kommer till reservatet finns det inga lediga p-platser över huvud taget! VI körde varv efter varv, men icke… Efter tredje varvet säger Josefine:
-Mitt turnummer är 4, så nu borde vi få napp!
-Mitt turnummer är 5, så får vi inte det måste vi ta ett varv till innan vi ger upp, svarar jag.
Och tro det eller ej, men under 5:e varvet är det en gammal tant som åker och ger oss sin parkeringsplats! Jag säger bara nummer 5!

Reservatet var underbart, jag fattar inte att jag inte tagit mej tid att åka dit tidigare! En liten asfaltsväg som i ca 2.5-3 miles slingrar sej upp och ner (Lafayette är kulligt) och runt en sjö. Utsikten var helt fantastisk, solen sken, fåglarna kvittrade, ekorrarna hoppade (vi var glada att vi inte såg någon tvättbjörn), det luktade svensk sommar (!) och vi kämpade på med löpningen ;)

Efter reservatet ringde vi Carro1 som precis tränat klart på gymet, och sen möttes vi upp på Chaos i Lafayette för lite brunch. GOTT! Detta får helt klart bli en ny lördagsrutin. Vi satt ute i solskenet och det var ca 20 grader varmt!



Scrambled eggs, stekt potatis, bacon, surdegsbröd och en latte. Tjejerna var lite nyttigare än mej och åt sallad, men som jag njöt av mitt käk!

Efter brunchen var tanken att vi skulle åka till Sun Valley Mall och shoppa. När Carro1 släppte av mej hemma så jag kunde byta från mina träningskläder säger Jennifer till mej:
-Idag är det så varmt så du kan faktiskt ta på dej din bikini och lägga dej vid poolen och bara relaxa. Jag bara stirrade, för det var ju helt sant det hon sa! Det hela slutade med att Josefine och Caroline1 åkte och shoppade bort pengar och Caroline2 kom över till mej. Sen hängde vi vid poolen, i soolen, i närmare 25 graders värme. Ingen dålig lördag 22 Januari det inte! Jag var i himlen… Resten av helgen OCH nästa vecka ska det bli likadant väder så mitt humör är verkligen på topp nu!

Vid 5 började jag jobba igen och Carro2 hängde på. Vi tog ungarna till Pizza Antika och käkade underbart god pizza och sen åkte vi vidare till Coldstone för lite glass. På hemvägen släppte vi av Carro2 hemma hos sej. Hemma hos oss hade J&A ett litet (frågan är om de vet vad litet betyder) party med några få (?) gäster.. Med mycket skicklighet, en skopa tur och en massa lirkande lyckades jag lotsa alla tre ungarna genom köket (såg till att de hälsade på alla och var snälla/söta), till deras badrum och såg till att de borstade tänderna och satte på sig pyjamas. Sen satte jag dom framför tv:n i A&J’s rum i en timme. Låg helt utslagen och sussade under tiden. Sen fick jag dom i säng, cuddlade med Tea och läste om grekiska myter och gudar för pojkarna.  Allt detta medans jag hade en konstig stomach ache. Vid 9.30 var jag off. Förstår ni att jag är helt utslagen eller? Vilken exhausting dag/kväll… Nu ställer jag klockan på 8:30 am och när den ringer tar jag på mej bikinin, går ut och lägger mej i solen och somnar om. Det ser bra ut det här! Natti natti!





Btw, Caroline hade med sej svenskt lösgodis och bearniesås till mej. Undrar hur många pluspoäng det är? Typ 100?, 200?... 500 kanske..



På Coldstones



Mina underbara barn! <3

ps. Sa jag att att åka till USA som au pair är ett av de absolut bästa beslut jag tagit någonsin?!


21 Januari / Fredag



Normal dag. Förutom några få detaljer. På morgonen jobbade jag i pyjamas, som vanligt. I vanliga fall är det ingen som ser det eftersom jag alltid släpper av ungarna utan att kliva ur bilen. Men idag glömde Cooper såklart sin homework folder hemma, så jag var tvungen att svänga förbi hans skola och lämna den till honom…. I min pyjamas! Oh my.. det var inget jag vill göra om :P

På eftermiddagen plockade jag upp pojkarna en timme tidigare (dock inte i pyjamas) eftersom Cooper hade tid hos tandläkaren.. Tillsammans hjälptes vi åt att hitta vägen dit (jag hade inte den exakta adressen) och vi blev bara 10 min sena..



Tea hade en playdate med Cassidy och när jag skulle plocka upp henne ”vägrade” hon att säga ”hej då” och ”tack så mycket”.. Till slut suckade jag och gav upp och sa något i stil med:
-Gosh, where ARE your manners? När vi sedan närmar oss bilen svarar hon slugt:
-I left them in the car. Jag har redan hunnit börja tänka på något annat och svarar:
-Huuh?
-I left my manners in the car! Säger hon glatt och med väääärldens smile! Jag tycker om den flickan.

På kvällen hade ungarna playdate med Carolines barn så vi tog med alla 6 barnen till Sky High (ett jättestort studsmatteställe) i Concord. Ungarna studsade i ca en 1,5 timme och sen bar det av hemåt. HELG! Josefine och Caroline kom över och vi satt i poolhuset och snackade medans hot tuben värmdes upp.  Jag åkte också en snabbis och hälsade på Caroline2 som är den nya au pairen i Claudias gamla familj. Mycket rolig tjej det där, så det här blir nog bra! Sen lämnade jag en mycket jet laggad Caroline2 och åkte tillbaka hem till Caroline1 och Josefine. Sen hoppade vi i hot tuben! I looove it!



Onsdag (i morrn=torsdag=snart helg!)


Kommentarer:

Bolindertösen:

The sounds som är svenskt då :)
Du får sätta in en skiva med lite bonnamusik och se vad de säger ;)

Svar:
Hahaha, ja det kan jag ju göra, men jag tror att det är dömt att misslyckas ;) Min lilla sessa är väldigt bestämd med vad hon gillar/inte gillar :P

Erik Björk
Hahaha bruden har ju smak!!! Jag kan se er två poppande i bilen!!!! hahahahah!

Svar:
Ja och det är jag väldigt tacksam för ;) Att lyssna på samma 10 låtar dagligen skulle vara en pina om det var låtar man inte tyckte om.. (Även om jag dock har "börjat" tröttna på California Gurls :P) Och jag vet inte om "Rudolf the red nosed reindeer" är min favorit heller, men ibland är jag snäll och då får hon lyssna på den med. Det är hennes absoluta favorit, och vi sjunger den (högt och falskt) varje gång hon duschar!

*******************************************************************************************

Ikväll var jag på min första Knitting class, alltså stickning och jag fick gå ensam eftersom Caroline jobbade sent. Det var.... en upplevelse! En hög med gamla tanter som skvallrar om allt mellan himmel och gjord och samtidigt stickar i en galen takt! Den enda (förutom jag) som var under 40 var en tjej/kvinna på kanske 25-30-35 (?) år som skulle gifta sej om två månader. Ni kan ju gissa vad detta samtalsämne satte fart på tanternas käftar... Ujujuj! När de fick veta att jag var svensk var första frågan överraskande nog inget om att alla svenskar är blonda utan:

- Har du läst Stieg Larsson-böckerna?

Hahah! :) När jag kom hem var Jennifer hemma efter en lång dag på Stanford och hon och Andy frågade hur det varit på min första class. Bara bra svarade jag. Jag har tränat, kommit på vad mitt nästa projekt är och så har jag lärt mej två stickningstekniker.

- Okey, so did you learn knitting and pearling? säger Andy då.

Jag och Jennifer bara stirrar!!!!!! Det var precis de två teknikerna jag lärde mej, och Jennifer har ingen aning om vad det är eller hur man gör det, jag visste inget om det innan, men Andy, min VÄRDPAPPA har hört talas om det! Sen försökte han bortförklara det med att han hört det från något barnprogram (dock är jag och Jennifer smartare än så, så den gick vi minsann inte på :P)...

Sen pratade vi en stund till och jag fick Jennifer att skratta hejvilt TVÅ gånger, och det gjorde min dag :D Så det har vart en bra dag ;)



My super cute, pink little girl, wearing my scarf and sweater! Ojojoj! Kan ni förstå att jag älskar henne? Vi hade special girls dinner bara vi två igår så vi åke till Panda Express. I love her soooo! <3




Våran californiska musik :)



Fick några frågor angående just det, den californiska musiken ;) Jo det är så att lilla Tea Sloane och jag har våran egna musik som vi alltid lyssnar på i bilen när det bara är hon och jag :) Det är alltså våra gemensamma favoritlåtar. Några exempel är:

x California Gurls - Katy Perry (såklart, den låten handlar ju om mej och Tea :P)
http://www.youtube.com/watch?v=F57P9C4SAW4&ob=av2el

x Daddy Cool - Boney M
http://www.youtube.com/watch?v=E5gNYVia2rg

x California here we come
http://www.youtube.com/watch?v=03QCbAZcMwg

x U can't touch this - MC Hammer
http://www.youtube.com/watch?v=otCpCn0l4Wo&ob=av2em

x What is love - Haddaway
http://www.youtube.com/watch?v=jpN60KKBAjc&ob=av3em

x The rythm of the night - Corona
http://www.youtube.com/watch?v=u3ltZmI5LQw

x Dj got us falling in love again - Usher
http://www.youtube.com/watch?v=C-dvTjK_07c&ob=av3em

x Poker Face - Lady Gaga
http://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo&ob=av2el

x Living in America - The Sounds
http://www.youtube.com/watch?v=AjY4Wj_-Zec

x Evacuate the dancefloor - Cascada
http://www.youtube.com/watch?v=A68j28KQaik&ob=av3em

x Dynamite - Taio Cruz
http://www.youtube.com/watch?v=VUjdiDeJ0xg&ob=av2el

Så detta är alltså min och Teas gemensamma favoritmusik! :)




Måndag / Martin Luther King-dagen



Ja så är det. Martin Luther King-dagen, vet inte riktigt vad det innebär mer än att barnen är hemma från skolan ;) Så jag tog ungarna i minivanen och åkte till Chuck E Cheese, ett helt galet ställe! Säkert en hundra olika spelmaskiner och Cheese pizza! Behöver jag säga att barnen var nöjda? När vi väl var hemma släppte jag av ungarna och åkte till Safeway för lite groceries.. Hör och häpna: eftersom jag hade jättelite tid på mej att handla stressade jag som en galen och det tog mej bara 35 min att göra en av veckans två storhandlingar!!! Och då räknar jag körtiden fram och tillbaka i den tiden!! Jisses, jag är bra snabb jag!









På kvällen åkte jag till Claudia för Good bye party. Så hemskt att tänka på, men hon åker påf redag :( Jag gråter. UscH! Detta var enda bilden jag lyckades snika åt mej. Dock var hon supergullig och gav mej ett par High heels i hejdå-present! I love her! <3 I'm so going to miss her!


Söndag / Slappardag



Måste verkligen skärpa mej, jag gör alla mina lediga dagar till slappardagar! Hela dagen har jag legat i en fåtölj, läst lite, tagit en nap, läst till och bara relaxat! Heheh.. Reste endast på mej för att fixa lite käk, och senare på kvällen för att flytta mej: först till öppna spisen för lite grillning av marshmallows och sen till bion för lite film.. Suck.






Lördag / Jennifers Birthday!



Jomenvisst, dagen började bra! Lagade amerikanska pannkakor med chocolate chips till lunch, och det blev sååå uppskattat!

Tea Sloane sa:

Wow, Elin you are the best pancake maker eeever! Thanks for making us pancakes! I LOVE chocolate!

Cooper åt 9 stycken! Oooh yeah :)



So cute!



Sen lekte vi på studsmattan i närmare 2 timmar..



TS's hår var elektriskt! :)





Jennifer spenderade hela dagen och natten i SF tillsammans med två vänninnor. Så på kvällen åkte vi till Cheescake factory för att fira Jennifer, utan henne! Men vi hade med en liten bild av henne som stod på bordet hela middagen, så hon var kind of närvarande ändå! ^^,



Cooper var oerhört charming and handsome! <3



Spagetti och köttfärssåås, yummy!



Devon var supergullig! Det första han frågade servitrisen var vilken som var dagens appetizer! HAHAHA!



Someone loves cherries!



Och den bilden får avlsluta lördagens berättelse!


Fredag 14:e Januari



Jahapp, sorry men jag har verkligen haft fullt upp i helgen så det har inte blivit så mycket bloggande.. :S I fredags hade jag en riktig toppendag! Lämnade in bilen på tvätt, under tiden gick jag och Tea till Starbucks. Solen gassade, jag njöt av min underbara flicka och en islatte. Efter ca 45 min fick jag tillbaka bilen i toppskick och med "ny bil"-doften på plats.. Vi åkte genom staden med rutorna nervevade, (som sagt solen gassade så det var nästan 20 grader!) och lyssnade på våran Californiska musik. Jag fick goose bumps av lycka och det bara rusade lyckokänslor genom kroppen! Ungarna var på toppenhumör eftersom det var fredag vilket innebär Inga Läxor! Dessa magiska ord och ungarna var små ljus hela dagen! Vi spelade fotboll i trädgården, i shorts, barfota den 14 januari. YEEES!



Vi hittade en häst på car wash-stället! Det är lycka det :)



Starbucks, briiiiiillor, islatte, underbar superdupersöt flicka.



Sen plockade vi upp pojkarna på deras skola och barnens dag slog alla rekord då vi åkte raka vägen till......



...yoghurt shack! När vi sedan åt frozen yoghurt i solskenet dök Claudia och Julia plötsligt upp :)



På kvällen busade vi...



.. och firade Jennifers födelsedag med cupcakes och prinsesstårta..



Som sagt var, en av de bästa dagarna någonsin!


Ja, då har Jennifer gjort det igen!



Det har hon verkligen. Min värdmamma satte eld på sej själv idag. På riktigt. Okej detta är storyn. På lördag fyller Jennifer år, så ikväll hade hon ett litet party tillsammans med några av sina vänner. Andy, ungarna och jag flydde huset innan det fylldes av närmare tio kvinnor. Dinner på Chow, en restaurang i Lafayette satt fint.. Ungarna hade en "stor" kväll och pratade och klappade tre hundar medan vi väntade på bord. Andy var tacksam och sa att jag var en "asset" (vilket betyder "tillgång" och inget annat), eftersom ungarna var så lugna när jag var med! Väl hemma snikar vi oss igenom huset för att i så stor mån som möjligt undvika samlingen av alla 40-something som partar i köket. Sen gjorde jag 40 min träning i gymet innan jag bosätter mej i bion tillsammans med Andy.. Vid 11-tiden när Jennifers vänner lämnat huset kommer hon ner till oss.. och visar upp detta:



-I was just going for some cheese and crackers! var hennes förklarimng :D

Hon har alltså sträckt sej över ett brinnande ljus, försökt att få tag i lite ost och kex och sen märkt att det börjat göra ont i armen. Hennes vänner påpekade att det inte såg så bra ut, men J bara: I'm fine, I'm fine.. När hon tillslut ger upp osten på grund av smärtan i armen så slår det upp lågor från hennes tunika!!! Precis som på film.. Så Jennifer försöker blåsa ut lågorna (jag vet fortfarande inte hur hon gjorde för att släcka elden) och ja, hon har numera ett fett brännmärke på armen! Happy birthday Jennifer! Vi funderar nu på att spela in en reality show kallad JIK, Jennifer In Kitchen. Skulle helt klart kunna bli en succé! Den stora frågan är nu: Måste Jennifer helt sluta att tillbringa tid i köket för att inte vara en fara för sig själv och andra? Fortsättning följer. För fler olyckor med Jennifer i köket kommer det garanterat att ske.......

Ja jisses, här i USA händer det alltid grejer.

Onsdag / A real american experience



Fick en fin kommentar av en vänlig själ igår!

Bolindertösen!
Åh, du verkar ha det så himla bra!
Det verkar som att du har kommit till världens bästa familj :)
När är det du kommer hem? <3

Svar:
Japp, det är sant! Jag har det väldigt väldigt bra! :)
Och min familj är verkligen underbar!
Jag kommer hem tidigast den 19 november ;) Kan bli senare också ifall jag bestämmer mej för att resa. Vi får se hur det blir med det (med andra ord, vi får se om jag har råd :P) Så någon gång mellan den 19 nov och 19 dec :)

Nu ska jag försöka sammanfatta min dag. Den var.. speciell. Okej.

Jobbade som vanligt 1.5 timme på morgonen och allt gick bra. Vid 12 var jag on igen och skulle då svänga förbi Sports Basement och plocka upp pojkarnas skidor som (äntligen) var klara, och sen handla innan jag plockade upp pojkarna. Trodde jag. Kommer in på SB och frågar efter skidorna, men där finns minsann inte våra skidor, varken under namnet Smith, Aaker eller Bjorklund (jag kom inte ihåg vilket namn jag använde). Toppen tänkte jag, dom är borta! Sen letar vi igenom hela affären (den är stor) och tillslut hittar vi dom slängda  och bortglömda i ett hörn. Är skidorna inställda så de passar Coopers boots? Nej. Finns där några nya boots som jag beställt till Devon? Nej. Har det gått tre veckor längre tid än vad de lovade? Ja. Har Jennifer ringt flera gånger för att se till att allt blir rätt? Ja. ARGH! När jag försöker få tag i Jennifer för att få pojkarnas storlekar och vikt så SB-killen kan hjälpa mej att ställa allt till rätta, sitter inte hon då på ett viktigt seminarie och kan inte prata i telefon. Jomenvisst. När jag sms:ar henne och säger att skidorna var borta, men att vi hittat dom, fast inget som vi beställt har hänt blir hon helt sinnes! Hon ringer, skäller ut SB-snubben efter noter och jag står bredvid och skäms ögonen ur mej (det var ju trots allt inte hans fel.).

NU blir det fart på personalen. Självaste butiksägaren kommer fram till mej, ber så ofattbart mycket om ursäkt, ger mej sitt kort och ber mej säga till J att ringa honom så han kan få be om ursäkt. Den snälle SB-snubben som fick utskällningen frågar om jag käkat lunch (icke) och ger mej ett presentkort på en restaurang i närheten. Sen säger han att han släpper allt annat han har för händerna och jobbar på mina stackars skidor och att jag kan gå och käka lunch och komma tillbaka sedan så ska han ha fixat det. När jag kommer tillbaka från lunchen ger han mej $25 presentkort på SB, jag får Devs nya boots gratis plus 20% på allt jag handlar den dagen. Sedan följer han mej som en hundvalp och hjälper mej att hitta de grejerna jag behöver. My godness tänker ni nu. Och då har jag inte ens berättat det galnaste! SB-snubben hjälper mej att bära ut alla grejer till bilen, och sen frågar han mej om en dejt!! Jag bara: vah?! Hur gamal är du? Då är han 45 bast! Mer än dubbelt så gammal som mej!! Vadå hur gamal är du, frågar han? och fortsätter: Jag tror du är 28! HAHAHAH! Yngre svarar jag. 21? Jag skakar på huvudet. Twenty one-less?! Jag bara flinar! Jag flinar fortfarande när jag tänker på det... Jisses! Sammanlagt tog detta över två timmar att hämta upp dessa stackars skidor! Behöver jag säga att jag inte han handla?!

Sen när jag plockat upp pojkarna och vi väntade i bilen på Tea så kommer det någon brud och dänger upp sin bildörr med världens kraft, rakt in i min bil!! Och sen bara hon springer därifrån och hoppar in i en annan bil som kör därifrån! Och när vi senare kommer ut från biblioteket och ska åka hem så är det någon idiot som har backat in i min bil och parkerat där! HALLÅ??! Vad händer egentligen?





Jag säger bara det, tur att barnen har vart små änglar idag! Annars hade jag fått ett mentalt sammanbrott. I'd been losing my chicken. For sure.

Devon gjorde läxor i nästan 2 timmar och klagade knappt (i vanliga fall hatar han läxorna), Cooper läste i över en timme, övade på pianot och tränade basket. Tea lekte för sig själv och sen hjälpte hon mej att laga Swedish pancakes! I love them. My kids! ♥

Jojuste. Sen har jag signat upp för
en klass. Och ni kommer aldrig att tro det.... Jag ska i två månader gå en stickningskurs tillsammans med Caroline!! HAhahah! Give me strenght. Av flera anledningar missade jag första lektionen som var ikväll, men det är en  helt annan historia.. God Natt!








Tisdag 11 Januari



Jobbade 1 tim 30 min den här morgonen, körde på i dom gamla vanliga (underbara) rutinerna med frukost och stress till skolan.. :) Nu är jag ledig och har tillbringat några timmar med den nya tjejen Tove som är i Maddes gamla familj. Hon började klockan 12 så sen dess har jag legat i min säng, lyssnat på musik och ätit marabouchoklad och daim! Eftersom vi enligt Jennifer gått in i Valentine mood nu, så är ljusen som brinner på mitt nattduksbord röda och rosa......

Igår påpekade jag för Jennifer att det är lite galet att redan nu starta med rött och rosa som färgkod överallt i huset, det är ju trots allt två hela månader kvar till Valentines day. Till svar fick jag ett inte så lite förnärmat:
- HEY! It's only 6 weeks!! Okey?

HAhaha jag älskar henne, hon är verkligen toppen! Det enda som oroar mej är att färgkode för april och min
födelsedag kommer vara gul och orange pga påsken.. Hur kul är det då? :( Då har jag hellre rosa och rött!

Och egentligen är det inte mitt fel att jag ligger här och äter onyttigheter just nu! Skulle kört ett stenhårt pass i gymet med Andy men precis när vi var på väg ner i gymet kommer han på att han har en stor och viktig intervju i morgon så han behöver åka och klippa sej. Så vad gör man då?! Sängen är gaaanska så lockande ;) Jag börjar jobba om en timme så nu ska jag kolla ett avsnitt Gossip Girl!

Love E


Happy Birthday!





Frukost i sängen och ungar i sängen.. Inte lätt att fylla år!


Sondag / Andys birthday


Som sagt, Andys fodelsedag och det hela borjade sa klart med frukost pa/i sangen, presenter och sang mm.. Jennifer lagade (!!!!!!!!) aggomellet nagonting och alla var i chock over detta... Men huset star kvar och Andy lever sa det gick riktigt bra :P Av mej fick han en skjorta, av Jennifer tre par jeans, av Cooper en sang som han skrivit sjalv och Tea gav en dansvideo dar hon dansar till "Daddy cool".. Efter frukostdramat akte jennifer och barnen till kyrkan. Jag och Andy firade vidare med en timmes datortid och massa go kaffe, sen gjorde vi 45 min stretching i gymet. Sen har vi alla bara slappat och relaxat hela dagen, last bocker, spelat dansspelet pa xboxet och rockband. Nu pa kvallen akte vi till CPK, California Pizza Kitchen och kakade fodelsedagmiddag.. Gottigott!

En snabb och ganska dalig uppdatering av dagen.. Men den har vart bra iaf, jag orkar bara inte skriva mer idag. Per, angaende de klasser jag sa ta sa maste jag lasa 72 timmar sammanlagt.. Jag funderar pa att bl a ta sang och en haiking/vandringskurs men jag har inte bestammt mej an. Dessutom finns det en massa traningskurser att valja pa..




Fredag + Lördag



Igår jobbade jag:
7.15am-8.45am
11.30am-1pm
6pm-10.30pm

Efter förstajobb passet åkte jag till Target för att fixa födelsedagspresent till Andy som fyller år i morgon, söndag.. Förutom det köpte jag också ett par saker till mej själv ;) sen åkte jag till Sports Basement och inhandlade ett par nya träningsskor vilket verkligen behövde.. Igår fick jag nämligen en liten (?) spontan present utav Jennifer och Andy! Ett gymkort på ett yoga/fitness/gym/träningsställe i Walnut Creek!!!!!! Dom tyckte att jag rockade hela veckan och ville därför uppmuntra mej!! Kalas det, dessutom har Sally köpt ett likadant gymkort till Caroline, hennes nya svenska au pair som kommer om 1-2 veckor, så att vi ska bli vänner :D Ser verkligen fram emot att hon ska komma hit!



Min nya morgonrock och pyjamasbyxor!



Nya träningsdojjor, lila!!! Nu ska här tränas! (Idag sa J till mej, "You look so skinny" jag bara höh? Har du sett dej själv i spegeln?)

Vid 11.30 plockade jag upp Tea och Julia på skolan, åkte hem, fixade lunch, sen åkte jag och handlade.. Sen var jag off igen och beställde då tid på Pinkies för att göra akryl-manikyr!



Jag älskar mina nya naglar! <3

Så på bara några få timmar gjorde jag slut på $200, vilket var hela lönen som jag fick samma dag! :S Suck.. Men som sagt, jag är glad! : ) Sen jobbade jag 6-10.30, vi hade kids dinner, kollade på tv och sen var det läggdags.. När jag lagt pojkarna gick jag upp till Tea, la mej bredvid henne och började klia henne på ryggen. Kände att jag var ganska trött men funderade inte mer på det..

Nästa morgon: Jag vaknar upp på extrasängen i Teas rum. Tea vaknar samtidigt, tittar på mej och säger:
- I didn’t know we had a sleep over tonight!
- Not me either, svarar jag sömning när jag inser att jag sovit hela natten i Teas rum!
- Är det morgon nu, frågar Tea?
Jag tittar på klockan, den är 7.00 (och jag är ledig till 5.30 ikväll).
- Nej, det är en timme kvar tills det är morgon svarar jag snabbt!
- Hur lång tid är det?
- Det är 60 minuter, så vi har tid att snuggla lite till säger jag : )
Så Tea kryper ner hos mej, lägger sej i min famn och vi somnar om igen.. Myyyys!

När jag vid halv 9-tiden kommer ut i köket träffar jag Andy och Jennifer som ler mot mej. De berättar att när de kom hem igår kunde de inte hitta mej någonstans. De tittade till pojkarna som sov, sen gick de in till Tea och hittade oss tätt ihopslingrade i hennes säng.. Eller ja, Tea hade brett ut sej över hela sängen, jag klamrade mej som vanligt fast på kanten genom att hålla armarna om henne. Då hade J och A dragit ut extrasängen, lyft över mej till den, hämtat kudde och filtar och stoppat om mej.. Och sen vaknade jag där nu på morgonen!

Nu på morgonen har jag invigt mina nya träningsskor med ett entimmes hårt pass i gymet med J och A.. Måste ta en dusch nu och sen signa upp för några klasser så jag kan få några av min credits.. Sista dagen att signa upp idag, och som sagt: Alltid ute i god tid, Elin Björklund!




Cuddling with my kids!



Torsdag / Photo shoot



Ännu en normal dag hos familjen Smith/Aaker. När jag  plockat upp pojkarna från skolan åkte vi hem och fann hela huset omvandlat till en fotostudio.. Familjen posade under en timme framför kamerorna. Bilderna hamnar i något magazin någonstans i USA fram i februari/mars. Allt detta pga/tack vare allt Jennifers arbete och research om lycka. Vad är då den lyckligaste stunden för hela familjen? Jo, enligt Cooper är det att äta chocolate chip banana bread och choc chip cookies.. Så bilderna togs alltså I köket med hela lyckliga familjen snaskandes kakor! INNAN middagen.. Jaja.. Alla var nöjda och glada och barnen uppförde sej finfint! Vid ett tillfälle pratade Dev dock med munnen full av banana bread och Andy säger:
- No talking with food in your mouth. The only reason we feed you is to make you stop talk! Hahah!

Fick också en riktig chock precis innan vi började fotograferingen. En av fotograferna frågade mej vart jag kom ifrån och jag svarar Sverige.
- Jag tyckte väl att du hade lite svensk brytning svarar han på svenska och det visar sej att han är svensk, från Malmö!!! Han började jobba i USA som fotograf och blev helt enkelt kvar och har nu bott här sen -96! Ja det är underbart vad nya människor man träffar, på så olika och konstiga sätt att man aldrig kunnat föreställa sej :)

För övrigt har jag stekt pannkakor idag, vilket blev väldigt uppskattad. Märktes bland annat på att högen av pannkakor aldrig blev större fastän jag stekte mitt snabbaste! Jag vet inte hur många gånger Jennifer var i köket och snikade en pannkaka. Cooper var inte helt oskyldig heller.. Detta slutade konstigt nog med att alla var så mätta så vi struntade i middagen :P HAHAHAH!





Pretty-Pretty var jättefrusen när jag plockade upp henne på skolan. Vi åkte hem och byggde ett fort/näste/koja på golvet i hennes rum. 100 % kuddar, filtar och myyyyyyys!



Cuddling is cosy! <3


Dessutom har jag pratat massa med underbara älskade Anette Runnsjö Ljungblom idag! Du lättar alltid upp mitt hjärta, darling! Jag kan lova er alla att nu vi smider våra planer, ooooooja! YEES BABY!



Onsdag / Underbara underbara dagar!



Jaha, här sitter jag i min pyjamas i min soffa och käkar upp den sista biten av min underbara cheesecake. Den har räckt i tre dagar nu ;) Mumsigt.. Och eftersom jag både vart ute och gått och gjort yoga idag så behöver jag inte ens ha dåligt samvete ;P

Dagen har verkligen varit helt kalastoppenbra! Pojkarna skötte sej super på biblioteket och är helt klara med den här veckans läxor! Tea var jätteduktig och hjälpte mej handla i över en timme utan att klaga en enda gång. När vi kom hem erbjöd hon sej att både duka och hjälpa mej laga lunch! Hon har vart supergullig hela dagen och det känns verkligen som att hon har fått förtroende för mej och verkligen gillar mej! Hon kommer självmant fram till mej och kramar om mej och ja ni vet, det är svårt att förklara! Men någonting har verkligen förändrats bara under de senaste dagarna
J Hon har ju alltid vart snäll mot mej, men som sagt, något har förändrats. Till det bättre!

Iof sej hade jag världens battle med Cooper innan middagen, om middagen. Han grät och sprang iväg men, jag redde ut situationen genom att följa mina instinkter och med hjälp av mitt luuuuugn, och mitt sunda förnuuuft ;) Fick tonvis med beröm av Jennifer efteråt! :D Det ni, trodde ni inte om lilla mej :)

Efter middagen kunde vi äntligen, äntligen bada hot tub tillsammans hela familjen! Det känns som att poolgubbarna i princip har bott här den senaste månaden, men nu funkar allt igen, tillslut! Och det var verkligen underbart! Precis när jag kliver i frågar Jennifer vilken min mest lyckliga stund tillsammans med familjen är. Utan en sekunds tvekan och med mycket inlevelse svarar jag: Riiiight now! Alla skrattar! Men det är sant, för skråen va gött det var! Ungarna tillbringade mer än halva tiden på land då de dansade till musiken (bl a MC Hammer  - Can’t touch this) och det var så sött! I bet that om några år kommer det trilla in stora horder av fnittriga unga tjejer i det här huset, Devon och framför allt Cooper är så ofattbart charmiga och gentlemanniga!
I love them!

Förutom alla underbara händelser idag så har det vart varmt och solen har skinit och gjort mej ännu gladare! Idag insåg jag hur ofattbart ofattbart ooofattbart glad jag är att jag tog beslutet att åka hit, till USA som au pair. Detta är ett av de bättre besluten jag tagit i hela mitt liv! Jag har fått lära känna en helt underbar familj, träffa nya vänner och lära mej en elt ny kultur. Jag har lärt mej mer om mej själv och (tro det eller ej) mognat lite grann som människa ;) Och jag har bara vart här i 52 dagar! Låång tid kvar :)



Getting ready for today's birthday party!



I'm done, lets go to Pump it up!



- Wow E, these are soo cool! Look, they fits me!!!!!!



En sista gång i SF tillsammans med Madeleine innan hon åkte hem!



ps. Jag är ju inte dum, så jag inser ju att eftersom allt vart så bra idag så lär det komma en skitdag i morgon. Men men, that's life I guess :) G'night!


Tisdag / Social Security number, shopping och film



När jag släppte av Tea hos Julia och Claudia i morses (jag och Claudia turas om att köra tjejerna i till skolan) så bad jag min busunge Téa Sloane om en kram.. Utan tvekan kastade hon sej i min famn vilket värmde gott i hjärtat! Efter det bad jag om en puss. TS tittar på mej som om jag vore galen i ett par sekunder och utbrister sedan: I'm looking for the perfect spot! (Jag letar efter den perfekta platsen att pussa på).. MIN TJEJ! <3 På eftermiddagen var jag på Trader Joe's med alla mina tre ungar plus Kai-Kai.. Alla barnen rusade runt i affären, frågade oavbrutet om dom kunde få köpa ditten och datten, samtidigt som jag försökte hitta något vettigt och nyttigt snacks.. En äldre kvinna tittar på mej och frågar:

- Are they all yours? (är alla barnen dina?) Jag svarar glatt:
- Ja det är dom. Eller förresten, bara de här tre, Kai-Kai är en kusin..
Damen/kvinnan/tantens ögon blir jättestora och stirrar nästan på mej.
- OJ! svarar hon. OJ! Jag som tycker du ser ut att vara 19 år!
- Actually, I AM 19 years old, svarar jag och ögona trillar nästan ut på stackarn!

Hahahahahah! Jag började skratta och förklarade att jag var au pair och då såg hon lite lugnare ut ;)

Har också hunnit med att skaffa mej ett Social security number idag! (motsvarar våra fyra sista siffror i personnumret tror jag. Om jag inte fattat fel :P) Om två veckor eller så ramlar det in i brevlådan och då kan jag alltså äntligen signa upp för att ta californiskt körkort! Tyckte jag jobbat så bra så åkte till Target en stund och unnade mej ett par nya Yoga pants, ett linne och två par solglasögon. Orkade inte träna ikväll så jag gjorde 15 min stretch/yoga och sen hamnade jag konstigt nog i bion tillsammans med min familj. Gosade med Tea <3 Vi såg:

1 avsnitt av "The looney tuns"
1 avsnitt av "Chuck"
1 avsnitt av "The Closer"
1 avsnitt av "30 Rock"

Have I told you that I loooooooove the theater! <3



Nya zebrabrills



Playing with Tea and Julia :D



Måndag / au pairandets baksida



Idag har jag haft på mej min nya parfym som jag fick i julklapp av några underbara människor hemma i Sverige! Tack så jättemycket familjerna Brandt!



HUGO BOSS XX, jag älskar den!

Idag gick allt på rutin igen, så skönt! Enda undantaget var att jag fick ruska liv i alla barnen i morses, i vanliga fall är det bara Cooper som behöver väckas eftersom de andra två är morgonpigga. Trots det flöt allt på bra och vi var t.o.m klara 5 min tidigt, och det kan jag tala om, att det är riktigt bra jobbat!! I vanliga fall är det på håret varje morgon ;) Hehe... Sista 2 jobbtimmarna lagade jag mat, stekte bla a svenska pannkakor i 1.5 timme! Men det var såå värt det, det blev verkligen uppskattat! Coop var så tacksam, han var så glad, han riktigt strålade! Åh vad jag älskar mina barn! Jennifer tyckte att salladen var underbar och gick på och berömde mej hur mycket som helst och jag bara: Hallå??!! Det är bara en sallad, jag har liksom skärt grönsaker i bitar!! Fast hon har ju trots allt en köks-förbannelse som gör henne helt hjälplös när det gäller matlagning så jag antar att sallad kan verka ganska avancerad då! (Jennifer om du läser detta, förlåt, men du vet att det är sant! Jag tycker väldigt bra om dej ändå och du har andra starka sidor!)

Efter jobbet åkte jag, Carro, Madde och Josse till Cheescake för att ha avskedsmiddag för Madde. I morrn åker hon hem! :( Kommer bli så tomt utan henne här.. Detta är baksidan med au pairandet.. Under hela ditt år åker dina vänner hem, en efter en.. Hemskt! Men vi ses i Sverige igen som tur är :)



Madeleine & jag



Cheesie-cheeesie-cheeeescake!!!



Rubrik



Okej jag vet. Det var ett tag sedan jag skrev här! Men det är såhär att bloggandet och dagboksskrivandet tar ca 1-2 timmar varje natt då jag egentligen borde sovit = inte bra! Det resulterar i att jag blir väldigt trött på dagarna och det är fullt upp hela tiden så jag hinner knappt vila på dagarna.. So that's why..

Iaf: Det är såååå typiskt! Ikväll skulle vi gjort lite hot tub (jacuzzi/bubbelpool) hela familjen tillsammans men SKRRRRRRÄLL att den inte funkade! Andy försökte i säkert 30 min att laga den men icke, det blir till att ringa poolgubben i morrn. Igen. Istället myste vi framför öppna spisen och grillade marshmallows och spelade några rundor av det nya dans-spelet på wii som ungarna fick av Andy i nyårspresent. Väldigt roligt! Kvällen avslutades i bion med Jennifer och Andy.. Så det var inte fy skam det heller ;)

Här kommer några bilder från Nyår!



Älskar den här bilden! ÄLSKAR DEN! Jag fluffar Maddes hår med min volymtång och hon var något otroligt håröm! Men vill man va fin får man lida pin, OH YEAH!!



Min favoritbild ligger fortfarande på J & A's systemkamera så den kommer upp på bloggen så fort jag får tid att lägga in den på min dator!

I morgon börjar ungarnas skola igen och livet går åter till det normala. Skönt på ett sätt, även om julfirandet i USA är fantastiskt! Men som sagt, mitt normala schema, skola för ungarna, homework club på biblioteket, basketträning för killarna och dansklass för Tea.. Ja, de ska bli skönt :) (Även om livet i USA, i den här speciella familjen aldrig kommer bli sådär normalt och vanligt som i Sverige.)

Det var mina tankar för den här gången! Tjing!


RSS 2.0