27 Februari / Söndag



Underbart väder, underbar skidåkning, underbara backar, underbara barn, underbara vänner och underbar familj. Kan det bli bättre?

Tea Sloane i bilen:

-Look, I see snow, I see sparkling snow! It’s soooooo beautiful, I think it’s a girl snow! (Titta, jag ser snö, glittrande snö! Det är sååå vackert, jag tror att det är tjejsnö!)

Jennifer och Andy i bilen (Jennifer sitter och mailar folk på iPhonen, Andy kör):

A  - How are all your email friends?
J  - Oh, they are good.
A - And do you still got one email every 30 seconds?
J - Noooo no no, on Sundays the traffic is slower.
A - Aha, so now it’s only one email/minute?
J - …….Yeeah…

A - Hur mår dina emailvänner?
J - Åh, dom mår fint.
A - Och får du fortfarande  ett email var 30:e sekund?
J - Neeej nej nej, på söndagar är trafiken långsammare.
A - Ahaa, okej så nu får du bara ett email i minuten?
J - Japp, det stämmer bra det…

När vi efter skidåkningen försökte leta reda på alla våra ungar och fånga in dem i bilen tittar Jennifer på mej och frågar:

-Do you know where your sons are? (Vet du vart dina söner är?)

HAHA! Jag älskar henne, Jennifer är verkligen störtskön!

Senare emailade hon mej ett par bilder på Tea och rubrikerna på emailen var ”Snort moose” & ”snort’n noose”.. Det tog mej ett tag att klura ut att det är så hon stavar ordet ”sötnos”….

I bilen på vägen hem från Tahoe tappade/bröt jag ytterligare 2 naglar och Jennifer ansåg det vara en sådan nödsituation att hon ringde ca 10 samtal till flera olika nagelsalonger i närheten av Lafayette och försökte boka en tid åt mej så snart inpå våran hemkomst som möjligt. Tillslut lyckades hon snika åt sej en tid på Pinkies, och bara för att jag skulle hinna i tid till mötet sträckkörde vi hela vägen hem, utan att stanna för varken mat, vatten eller kissepaus. Håhå jaja. Så fort vi kom hem hämtade jag nycklarna till lexusen (YES) och åkte raka vägen till pinkies. Blev bara 3 minuter sen, det kallar jag tajming!

Väl hemma efter nagelfixet beslöt jag mej för att ta en dusch. Mitt i duschen hör jag hur någon bonkar på dörren till mitt badrum, jag stänger av vattnet och hör Devon skrika:

-EEE! Tea cut her finger with a huge knife so mum and dad are taking her to the hospital! Jag höll ju på att tuppa av där I duschen eftersom jag såg alla möjliga hemska scenario I huvudet, fingrar och blod liggandes över hela köksgolvet bl a.

Jag skyndar mej upp till huset precis i tid för att se Jennifer och andy och en gallskrikandes Tea köra ut genom gaten. Helt skakig går jag tillbaka in i huset, och där höll jag på att tuppa av för andra gången. För det var faktiskt blodfläckar överallt! Inte få ett bryt nu Elin, du har ansvar för pojkarna! Inte tuppa av nu! Så jag lugnar ner mej själv (stolt) och börjar städa upp i köket. Efter ca 20 min kommer de tillbaka, då har de rådgivit med sin doktor på telefon och bestämt sej för att stanna hemma i natt och åka till honom i morrn bitti istället för att sitta 6 timmar på akuten. Inga fingrar var avkapade med andra ord (tack gode gud!!), men det skar i hjärtat att höra hur de försökte bandagera om fingret på nedervåningen (Tea skrek som en galning) medans jag försökte plocka iordning och agera normalt i köket. Eftersom Jennifer vet om mina starka ickeälskande känslor för blod kommenderade hon mej strängt att gå upp på övervåningen. Smart drag, oja.

Idag fick jag även ett stort tjockt kuvert från Sverige. Innehöll ett superfint brev/kollage från underbara Fisen! <3 Tack!!

Händelserik dag med andra ord. Nu ska jag kollapsa i sängen, tjoobrö.







Min gode vän fröken Caroline.



YEAH, BRING IT ON!



Hela familjen Underbar! <3


26 Februari / Lördag



Halloj! Jag ber om ursäkt för det förra inlägget, väldigt snabbt skrivet, när jag var väldigt trött och hörde Caroline prata i andra örat ;) Vi avslutade gårkvällen med att kolla ett avsnitt Solsidan, så grymt bra! Det här är mitt absoluta favoritklipp!

http://www.youtube.com/watch?v=iIzh0WyKVQI

Du är jobbig och snål, två mindre charmiga egenskaper!
-Hej jag heter Ove Sundberg och är jobbig och snål, vill du umgås?
-Ah gärna, NOOOOT! Scaaaas Ove SCHAAAAAS!!

Jag skrattar så jag gråter, på riktigt! I morses gick vi upp strax innan 8 och käkade frukost och gjorde oss klara för backarna. Vart något otroligt kaos, alla ungarna grät, skrek, grinade, frågade tusen frågar under ca en timmes tid. Hush, vad jobbigt! Väl framme i backen fick vi ett par riktigt underbara timmar i blandat solsken/molnigt väder. Jag och Carro åkte några åk med min familj i början innan vi drog iväg på egen hand. SÅ skönt att bara tänka på sej själv för ett tag….

Vid 3-tiden åkte vi hem, sen gick jag och Carro en långpromenad i solskenet (det var solsken men det var lite snö/träd/hus i vägen) i en timme innan vi tog en välförtjänst (välbehövd?) dusch! Nu på kvällen hjälptes alla vuxna åt med att få i ungarna lite middag innan Denice och Peter och Jennifer och Andy gav sej av till en restaurang. Carro och jag hade alltså barnen så vi fixade dessert (mycket uppskattat) och satte sedan alla 6 kidsen framför tv:n (ännu mer uppskattat). Att läsa bok och natta alla vildmonster har vart ”a pain in the neck” men nu ligger de iaf i sina sängar och är tysta. Finally!

Nu har vi precis fixat i ordning det sista här och gosat ner oss i soffan med musiken på och chokladen inom räckhåll. Ska välja en film för kvällen och frågar ni mej är det ganska så stor chans att det blir ännu ett par avsnitt av Solsidan! Sen måste vi dock sova tidigt, för i morrn blir det förhoppningsvis ännu en dag i backarna innan vi beger oss hemmåt igen. Trevlig med tröttsam helg i Tahoe!



På väg till backarna!!





Alla barnen hade fått nya, trådlösa hörlurar så de kunde kolla film i bilen utan att vi andra skulle bli helt galna. Väldigt uppskattat! De hade också fått en ny (dyr) sladd för att koppla samman sina iPods med bilens tv så att de kunde kolla på sina iPod-filmer i bilen. Tror ni inte att något klump trampar på sladden när den är ihopkopplad med iPoden och båda delarna går sönder! Dessa barn...



Vem sa att Californien var soligt och varmt?! Tahoe ligger (normalt sett, alltså utan bilköer) ca 3 timmar från Lafayette! Helt galet att jag hemma kunde ligga i bikini och här är det svainekallt och 3 meter snö!



När vi drog iväg för oss själva tog vi oss till toppen där man hade v ä r l d e n s utsikt över Lake Tahoe!! Så galet snyggt, man bara stod där och glömde tid och rum!



Önskar att jag haft med mej  min riktiga kamera..







Sen kom det en snäll (och snygg?) ung man och frågade om vi ville att han skulle ta en bild. Ja tack!



När vi väntade på att Andy skulle hämta bilen satt Tea och skakade av köld, så hon fick låna min scarf...

f

..och Carolines vantar!



Först ville hon inte riktigt vara med på bild..

 

Men sen mutade Jennifer henne med 3 st m&m´s och då blev hon såhär glad! Kul unge det där!

Dagen bästa var när Jennifer berömde Carro och sa massa positivt till henne, och sen vände sej om och såg min snopna min över att jag inte fick beröm. Då skyndade hon sej att tillägga:
-Elin, you are also a mellow and smiley person!

Det fina i kråksången var att jag tyckte hon sa "mellow and SMELLY person"!!!!!


25 Februari / Fredag



Idag körde jag Jennifers Lexus och jag bara äääääääääääääääääääääälskar den!!! Eftersom hon kraschade den för ett par dagar sedan fick jag idag äran att ta pärlan till Walnut Creek så att en gubbe kunde bedöma hur illa skadan var (det var illa, väldigt illa). Det roliga är att jag hade gått hela dagen (och dagen innan) och funderat på om jag kunde med att fråga om jag kunde få ta en sväng, bara för att jag ville. Nu när den redan är skadad kan jag ju knappt göra det värre, var mitt bästa argument!  Jag stornjöt av att köra och var väldigt frustrerad över att hastighetsgränsen på freewayen är 65..  Hrmpf! På hemvägen kände jag hur jag blev mer och mer deprimerad över att jag inte skulle få köra den mer, så jag funderade på att ta en extra sväng bara för att.. Men nej då, fröken duktig var i farten så jag åkte raka vägen hem! Väl hemma hann jag bara kasta i mej en sen lunch innan jag skulle plocka upp pojkarna på skolan. Då kommer Jennifer och säger:

-Du vet att du måste åka nu om du ska hinna plocka upp pojkarna, eller? Tar du lexusen eller minivanen?

Jag bara: HUH??!?! Frågade hon mej precis om jag ville ta lexusen?! Det behöver hon ju inte ens fråga! Så jag åkte och plockade upp pojkarna i lexusen och det var bara såååååå skönt att köra den igen ;) Det finns bara ett ord, som beskriver den. Smooth.

Väl hemma igen packade vi in oss i minivanen och började köra mot Tahoe. Vi åkte vid 3:30 och var inte framme förrns ca 11:00!! En resa som i vanliga fall skulle tagit 4 timmar tog nu istället 7 och en halv på grund av världens bilköer!!! Irriterande. Nu ligegr jag här i sängen och cuddlar med Caroline, och i morrn ska vi åka skiiiiidor! Natti natti! :D


24 Februari / Torsdag



Trött.



Cooper hjälpte mej att fixa dinner ikväll. Han gjorde bland annat en sån här namnskylt till alla! Vi stod i köket tillsammans och sjöng "Coming Home" (http://www.youtube.com/watch?v=k-ImCpNqbJw)  för full hals. Vackert. Vår nya favoritlåt.



På kvällen hängde jag med hela familjen till "Science fair" på pojkarnas skola, där alla elever ställde ut sina project!



Efter det åkte jag, Jossan-kossan och Sofie till Cheesecake Factory. Jag åt den här godingen. 30th anniversary chocolate cake cheesecake.



Det har regnat.



I morrn ska det tydligen snöa. Iallafall om man tror på vädernissarna.



.. men man är ju viking så det blir nog inget större problem.



23 Februari / Onsdag



Jah, då har hon gjort det igen. Jennifer, min underbara, störtsköna, "on-top-of-everything"-hostmum kraschade bilen idag. Lexusen. Ja, det gör ont i hjärtat när lilla pärlan blir skadad! Jag visste att detta skulle hända. Antar att vi bara har oss själva att skylla, eftersom vi i gårkväll (eftersom det var min hundrade dag i USA) pratade om just detta. Att krascha bilen. Att ingen i familjen har kraschat bilen under mina 100 första dagar. I normala fall måste Jennifer lämna bilen på lagning ca 1 gång/månad av olika anledningar, men sen jag kom hit har hon lyckats hålla sej ifrån det.
Så igår kom vi fram till att jag påverkar henne positivt, och Jennifer påbörjade även meningen:

-Actually Andy, don't you think that Elin is the first one of our au pairs that has not crashed the car?

(Faktiskt Andy, jag tror att Elin är den första av våra au pairer som inte har kraschat bilen!?)

Men jag stoppade henne i mitten av meningen, för det kan ju bara betyda otur att saga något sådant.. Men vad händer? Bara för att vi råkade snudda ens så lite vid detta samtalsämnet igår kväll, så måste vi såklart straffas. När Jennifer skulle åka till Stanford tidigt i morses var det enda hon tänkte på: ”backa inte in i gaten. Backa inte in i gaten”. Och vad gör hon? Hon backar in i gaten. Bucklan är obeskrivlig. Förmodligen väldigt dyr att laga också. Dom goda nyheterna är ju att vi bara kraschade en av tre bilar! Och att gaten fortfarande är hel och fungerar. Sist hon backade in iden... well, jag säger inte mer än så. När jag kom upp till huset i morses och Andy berättade om den lilla olyckan sa jag bara:

-Jag kör ingenstans idag. Du får köra dina egna barn till skolan, om du inte vill ha bilen kraschad.

Naturligtvis fick jag köra ändå, och jag är ganska imponerad av mej själv. Jag körde ungarna till skolan och sen tillbaka hem. På eftermiddagen plockade jag upp kidsen, åkte till Jan's hus och plockade upp ett par skidor till mej och åkte sen hem igen. Sen körde jag pojkarna till basketträningen, hem igen och som grädde på moset avslutade jag dagen med att köra freewayen i rusningstrafiken till Pleasent Hill och min stickningsklass. Och hem igen UTAN ATT KRASCHA BILEN! 

När vi ändå pratar bilar kan jag ju meddela att jag såg en gamal skruttig Volvo 740 turbo idag när jag stod i ett rödljus. Den såg o f a t t b a r t löjlig ut där den stod, mellan en Mustang och en Ferrari.

Nu ska jag inte utmana ödet mer, för då vet man aldrig vad som händer.


22 Februari / 100 dagar i USA!



Jodå, ni läste rätt! Det är helt galet vad fort tiden går på den här sidan klotet. 100 dagar, jag kan knappt fatta det! Firade inte på något speciellt sätt, utan har mest bara fått kalla kårar när jag insett att 100 av mina 365 dagar har gått och kommer aldrig tillbaka. Usch! Får skak i bena när jag tänker på det.

Det enda speciella som hänt idag vart väl att Bowenius ringde vid 6am och väckte mej! Duh. Hon skulle "baaaaara" förmedla de goda nyheterna (okej dom var iof sej goda) att hon fått ledigt och kan komma hit i maj som vi planerat! Pappskallen NJÖT av att väcka mej. Jag som inte kunde somna på kvällen och låg vaken hur länge som helst och vände och vred mej... Men som sagt, hämden är ljuv.

Det andra speciella som hänt var att Andy anmält sej som frivillig förälder att hjälpa till i Devons klass med något projekt, och det var ju väldigt gulligt av honom. Saken var ju den att de skulle dissekera fårögon. Gross!!!!

K Ä N S L I G A   L Ä S A R E  V A R N A S | K Ä N S L I G A  L Ä S A R E  V A R N A S 

Dessa bilder kan framkalla spykänslor hos folk. Ps. Om ni skulle spy, vänd er bort från datorn och tangentbordet, dessa elektriska prylar är så svårstädade!





Devons kommentar om själva dissekeringen:

-That was SOOOOOO gross! But it was COOOOOOL too!
-(Det var såååååå äckligt! Men det var COOOOLT också!)

Haha, jag är bara glad att dom inte har frivillig arbetande au pairer på ungarnas skola!! Då hade jag ju avlidit. Yuck!



Jag relaxade på balkongen med mina vänner Solen, Färsk Frukt och Trollsländan. Har alltid så trevligt i deras sällskap!



Nättan min underbara vän :)



..och Bowenius min underbara vän :)

So far, so good!


21 Februari / Måndag



Jahapp, idag vart de då den berömda president day. Jag tror att det är någon/några gamla presidenter som fyller år/föddes/dog eller nåt sånt idag. Fast för några år sedan då. Coop och Dev har försökt förklara, säkert ett dussin gånger, men jag fattar fortfarande inte riktigt. I vilket fall var ungarna hemma från skolan och jag jobbade 8am-5pm. Vi har:

x Ätit frukost
x Läst
x Gjort några "små" projekt
x Lekt på studsmattan
x Plockat blommor
x Spelat fotboll/basket/tennis
x Käkat lunch

Sen åkte jag en snabbis till Safeway och Trader Joe's och handlade lite mat, blommor och lite nytt snack. Hittade torkade alger på Trader Joe's som jag vet att kusinerna äter som snacks. Vi får se om det går hem hos mina ungar, själv skulle jag aldrig stoppa i mej något sånt. Aldrig! Yuck! Sen hem igen och dumpa alla grejer, innan det var dags för min och Dev's "Special Day". Tea frågade vad vi skulle göra och jag sa "special day", men hon hörde fel och trodde jag sa "special date". Följdfrågan blev därför: Ska ni gifta er??!! Haha sötis!

Dev och jag planerade allt tillsammans och bestämde oss för att åka till Concord och bowla, och sen avsluta dagen på Yogurt Shack. Utmärkt val av aktiviteter om ni frågar mej. Jag lät Dev sitta i framsätet, vi snackade och skrattade, körde med takluckan öppen och fönstrena nervevade och njöt av det vackra vädret. Bowlingen var superkul, frozen yogurt var supergott, det var helt enkelt en superbra dag! Killen blir helt förvandlad när man separerar honom från sin bror. Han spelade gentleman hela dagen, vid ett tillfälle i början av bowlingen krånglade banan för oss. Då tittade han på mej och sa:

- I'll go get someone to fix this for us, you just stay here and I'll do this.

SÅ CHARMIG VAR HAN!!!! Efteråt fick han några quaters så han kunde spela på spelmaskinerna och köpa lite godis, då tittade han åter på mej med sitt mest charmiga leende och frågade:

- Do you want some candy? They have jelly beans and m&m's, what do you like most?

Gosh, he is suuper charming!

När jag var off vid 5 fick jag värsta rycket och städade hela poolhuset, diskade, vek all ren tvätt och organiserade in i garderoben OCH satte på en ny maskin tvätt (shoot, I forgot to switch the machines. note: Do that tomorrow)... Vid 6-tiden kom Caroline, hennes värdmamma Sally och barn Julia och Alex över. Ungarna lekte och vi vuxna käkade och pratade hela kvällen :) Nice! Vi hade bland annat en väldigt intressant diskussion där Jennifer och Sally försökte muta mej och Caroline till att förlänga våra år genom att ta med oss till Hawaii på semester.. Eller ja, det skulle ju vara semester fast vi skulle ju jobba samtidigt, men ah ni fattar grejen. Men HALLÅ? Sen när har det blivit okej att muta folk med sådana grejer?!

Det har vart en helt underbar dag och jag ä l s k a r mitt liv!!!!!



Tea Sloane gjorde en bukett till mej och en till Jennifer.



Ungarna körde "doggy pile" på trampolinen ;)





Ah, fattar ni att jag faller pladask för den här unge mannen när han "använder" sina ljuvliga smilegropar mot mej? jag har inte en chans...



- Would you like jelly beans or m&m's? So romantic ;)



-Thanks Elin for taking me on special day. I had so much fun (and I really love frozen yogurt!)!


18-19-20 Februari



Har inte riktigt hunnit/orkat blogga helgen så här kommer ett sammandrag av helgen - i bilder. Enjoy.

FREDAG



Caroline & jag på Ching Chong (Sofie var också där men hon tog bilden)


LÖRDAG



Ungarna byggde ett fort




Jag fick en varm choklad MED vispgrädde på toppen. Antar att jag skött mej bra eftersom jag belönades så stort! ;) (Men allvarligt, Andy gör den godaste Hot Chocolaten jag vet.)



Shopping och lunch på Sun Valley Mall..



Den nya svenska tjejen Erika som bor i Lafayette hängde på. Skojj!



På kvällen blev det mat och mys hemma hos Sofie..



Caaaaaaroline and Eeeeeelin!



Eliin and Sooofie!



My beatiful girl! Älskar den här bilden :)



Vi åt fläskfilé med klyftpotatis, bearniésås och sallad..



Sen taggade vi till, ringde taxin och drog till Berkely. Där mötte vi upp ett helt gäng med svenska tjejer och gick till ett fraturnity party. Caroline 1 kände killen som fyllde år så vi kom in utan problem ;) Berkely är galet, GALET! Har inga bilder från resten av kvällen, men jag säger bara det att det är nog ganska bra. What happens in Berkely stays in Berkely - eller hur brudar?!! ;)

SÖNDAG / VILODAG



Sov ut. Sov länge. Behövdes eftersom jag var i säng vid 4-tiden på morgonen. Vid noon gick jag upp till huset, käkade frukost och hängde med min värdfamilj. Hade en jättetrevlig eftermiddag då jag bara umgicks med Jennifer och Andy, lekte med barnen, käkade popcorn, slappade.. Ah en välbehövd slappardag helt enkelt :) Jennifer och jag vart jättedryga och konstiga och vi hade så kul. Skämtade och drev med varandra hela dagen.. HAHA, hon är bara för underbar! Vid ett tillfälle kallade mej för lat, fast jag såg det mer som att jag var... relaxed, typ.. Jaja, hon ska inte säga något. När vi bestämde oss för att göra en mini work out och tillslut släpat oss ner till gymet (ja, vi fick släpa oss ner för vi va trots allt slappa/lazy/relaxed) går vi in i gymet, stänger dörren, Andy börjar fixa med dvd:n och hitta rätt skiva, starta tv:n mm. Då lägger sej Jennifer ner på golvet och bara jäspar och sträcker på sej som en katt, och sen bara hon ligger kvar där! Haah! Vad vi skrattade.. Sen gjorde vi iaf 15 min yoga och det vart skönt!



Man kan säga som såhär, att Dev är lila och Jennifer är vit. Han är grymt bra på shack!



Vid 6-tiden åkte jag, Jennifer och Andy in till SF. J & A skulle på middag och jag skulle möta upp tjejerna på Cheesecake Factory. Kände mej som ett barn på julafton, SF är verkligen världens vackraste stad! Jag älskar SF!



J & A släppte av mej tre block från Union Square. Sen pekade de i en riktning och sa: Gå tre block i den här riktningen och då kommer du till Union Square. Där ligger Macy's, och på översta våningen av Macy's ligger Cheesecake Factory. Du kan inte missa det!

Så jag börjar knalla på, jag går och går och bara njuter av att vara i SF igen, njuter av att gå på gatorna och bara "känna" staden. Efter ett tag inser jag att jag definitivt gått mer än tre block, och att jag absolut inte har kommit fram till Union Square. Hmm! Telefonen ringer och jag svarar:

C2-Vart är du?
E- Haha, jag vet faktiskt inte, jag är helt lost!
C2-Vadå, vad menar du? Vet du inte vart du är?
E-Njae, jag är någonstans i SF, det vet jag iaf!

Så det var bara att knappa in union square på google maps och börja läsa kartan för att hamna rätt igen. Suck. Hur kan man gå vilse när någon pekar och klart och tydligt säger: Gå tre block längs den här gatan. Sväng inte, följ gatan.. Jaja.



Tillslut hittade jag ändå rätt.



På Cheesecake. Caroline och en tysk tjej som heter Nurdan, men som vill bli kallad Nörden.



Nörden, jag, Sofie



Vi fick vänta 45 min på bord, men det var så värt det eftesom vi fick sitta på balkongen med utsikt över Union Square.
Så vackert!

'





Nu är klockan 1 (alldeles för mycket) och i morrn jobbar jag 8-5. Fortfarande president weekend så ungarna är off från skolan. På kvällen ska vi fira Valentines day, igen, eftersom jag var sängliggandes hela den riktiga V-day. Tjooohooo!


18 Februari / Fredag



Underbar dag! Eftersom det är president weekend/day här (fråga mej inte vad/varför) hade barnen dagen off från skolan. Började dagen med mysfrukost, våfflor med sirap, choc chip pancakes och strawberries.. Hot chocolate till mej, med vispgrädde på toppen! Sen rullade vi på och pojkarna och jag gjorde klart deras science fair project, vilket känns vääldigt, väldigt skönt! Alla hypoteser, slutsatser, bilder, stapeldiagram mm mm är nu snyggt och prydligt uppklistrade på deras board. YEAH! Pojkarna jobbade på hur bra som helst och var som små ljus hela förmiddagen. Hade bl a en vansinningt rolig foto session med dem och vi skrattade som aldrig förr! Av ca 100 bilder var det kanske fem stycken som blev riktigt bra, men vad gör väl det när ett gott skratt förlänger livet? Eftersom alla skött sej så bra belönade jag alla barnen med en liten tripp till Chuck E Cheese och gissa om det var uppskattat. De älskar mej ;) Så medans barnen sprang runt bland alla spelmaskinerna satt jag där med musik i öronen och njöt av att läsa boken ”True Confessions” som Nättan har rekommenderat. Vid halv 2-tiden drog vi oss hemåt, jag plockade upp en av pojkarnas vänner, dumpade alla kidsen hemma och drog till Safeway för att handla. Hem igen, klockan var 3 och jag var OFF, vilket innebar en hel helg utan jobb!!

Caroline kom över jag segade mej en stund innan vi åkte och plockade upp Sofie och drog till världens ände, Moraga. Jag sparade massa pengar inne på TJ Maxx för jag köpte i n g e n t i n g (så jag räknar att jag sparade minst $200) och sen åkte vi till Ching Chong för att käka. Kvällen avslutade hemma hos Sofie med två filmer, ost, kex, m&m´s.. You name it! I morrn blir det nog en lite vildare kväll, jag har hört rykten om en frat-fest i Berkely? ;)



Mina sötingar!



Chuck E Cheese



Missy missy!



Caroline på Ching Chong!


16 Januari / Onsdag



Idag hade vi en fågel i köket! Strax innan middagen upptäckte jag att en söt liten pippi hade tittat in på besök, barnen blev eld och lågor och jag och Andy blev lite fundersamma. Till slut bestämde vi oss för att bara låta den vara och hoppas på att den skulle flyga ut, men icke. Så vi hade sällskap hela middagen av detta evinnerliga kvittrande, men efter en timme fick det vara nog. Andy tog en handduk och började försöka fånga fågeln med den och jag tänkte: Good luck with that! Cooper satt vid matbordet och skrek:

- He did catch a bat with a towel once, so I think he can do this. You can do this dad!!

Tro det eller ej, efter att ha släckt ner alla lampor och öppnat alla dörrar och fönster på övervåningen mosade han tillslut upp den mot en vägg, burrade in den i handduken och släppte ut den i friheten.

Barnen var supersöta innan middagen, Tea stod och pratade med fågeln och försökte övertyga den om att flyga ut genom balkongdörren, medans Dev stod ute på balkongen, gömd bakom hörnet och gjorde konstiga fågelljud.

TS - Biiiiirdy, little biiird! Your family is out there, waiting for you! They miss you so much and they want to see you again. Just fly out trough this door and they will be there. They love you so much!

Jag antar att de körde lite teamwork där och att Dev’s kvittrande skulle föreställa fågelfamiljen. Eller nåt sånt (man får ganska livlig fantasi av att vara au pair).

Jag har också gjort lite kompromissande med Tea Sloane idag. Eftersom jag har vart sjuk så har jag missat ett antal pussar från henne varje dag, så jag sa att jag hade 10 pussar att ta igen nu när jag är frisk igen.

TS- Not 10, you can have 4.
E- Hmm, lets compromise. How about 8 kisses?
TS- I’ll give you…… 4 kisses!
E- Please Tea, can I at least have 6 kisses?
TS- Nope, I said 4.
E (desperately)- Pleeease, please, can I have 5?
TS- You’ll get 4. That’s my highest.

Man, that little girl is so tough! How is it possible to fit so much cuteness, smartness and toughness in that small body? I don’t know.

Efter middagen gick jag med henne till hennes rum, hjälpte henne att byta till PJ och borsta tänderna och sen gick vi ut i köket igen och cuddlade i en av sofforna. Jag gav henne en rub på ryggen och sen somnade hon i min famn. My goddness, she's sooo cute!



Två små söta tjejer, överlyckliga över att jag var frisk igen så att jag kunde ta dem till skolan! (Det är vad jag hoppas iaf!)





Måste bara säga det att är man kung på "words with friends" så är man..... och för er som inte hörde: Jag är KUNG på "words with friends", 63 poäng på ett ord, oooh yeeeah!

Fågelfilmer och även en och annan dansfilm kommer upp på facebook i morrn, för nu måste jag sova. En lång dag väntar i morrn. Tjing!


15 Februari / Tisdag


Geld = bra jobbat Elin! När jag spelar ”words with friends” (alfapet på Iphonen) plockar jag ibland bara in ett par bokstäver som tillsammans ser ut att kunna bilda ett ord, och när jag tycker att ”jomen det här skulle kunna vara ett engelskt ord” så trycker jag på skicka/spela och ser om det funkar eller inte. Det är inte fusk, det tycker jag inte, jag ser det bara som ett sätt att lära mej nya ord på. Tills idag, då jag insåg att ”naaaah, jag borde kanske slå upp orden innan jag spelar ut dem. De ord som jag inte har en aning om vad de betyder kan faktiskt betyda vad som helst. Och då menar jag verkligen vad som helst”. Ni kan ju gissa hur pinsamt det var när jag frågade Andy vad ”geld” betyder, och han skulle förklara det för mej. Och nej, jag tänker inte skriva betydelsen här, den som är intresserad får slå upp det själv. Norstedtsord.se är en bra sida. Awkward!



Sof and I!



Carolines bilder från Ikea i söndags! 

Idag fick jag sova ut och började inte jobba förrns vid 3.. Mådde inte ett dugg bättre än igår, vilket alla hade ”lovat ” mej att jag skulle göra, så det var ju lite deprimerande. Eftersom Jennifer var på Stanford hela dagen jobbade jag ett par timmar på eftermiddagen när de verkligen behövde mej och jag kände att jag inte riktigt kunde säga nej. Plockade upp Kai-Kai på skolan och åkte till biblioteket för att göra homework club med alla kusinerna och Jan (Jennifers syster).. När vi väl var där hade Jan precis konstaterat att Devon inte mådde bra, så det var en utmärkt ursäkt för att ta mina kids och åka hem.. Fixade lite snacks åt killarna innan Dev gick och la sej för att få lite "peace and quiet" som han uttryckte sej. Vilket han, som han också uttryckte det, inte hade fått på ett braaa tag. Såhär lät det:

-I’m going to try and rest a little bit when we’re coming home. I need some peace and quiet, haven’t got that for a loooong time!

Ja jisses. Så jag och Cooper hade lite ensamtid eftersom TS hade en playdate och sen djungelbokenträning, så vi bestämde oss för att spela spel (läs: slappa i soffan). Jag tänker inte dra hela historien, men det hela slutade med att vi satt i soffan, skickade min mobil emellan oss och spelade ”words with friends” istället för att spela det riktiga sällskapsspelet ”scrabble”. Båda spelen är samma sak som Alfapet, enda skillnaden är att i Scrabble hade vi blivit tvungna att räkna ut poängen själva och skriva upp den på ett papper. Så vi latade helt enkelt till oss! ;) Sen droppade Caroline av Tea hemma efter träningen och jag bara låg i soffan och försökte att inte deppa ner mej, samtidigt som jag stoppade ungarna från att springa in på Andys office eftersom han hade en viktig telefonintervju. När hans intervju var över fick jag ”ledigt” för att springa ner till poolhuset och ta en dusch, vilket jag v e r k l i g e n behövde. Efter det hjälptes vi åt med ungarna, middagen, barnens dusch mm. Så skönt att inte ha allt ansvar när man verkligen mår dåligt!

Mina värdföräldrar är bäst och de ställer verkligen upp när man behöver det! Love you <3

När jag är sjuk lyssnar jag på:

Muse - Uprising
http://www.youtube.com/watch?v=w8KQmps-Sog

Kings of Leon - Sex on fire
http://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0

Älskar den här liveversionen av John Mayer - Slow dancing in a burning room
http://www.youtube.com/watch?v=V6HppOWNWcY

Robyn - Indestructable
http://www.youtube.com/watch?v=bK5co-dtWqE


14 Februari / v a r n i n g ! Extremt negativt inlägg.



Jomen visst, Happy Valentines Day på er. Så, nu var det avklarat.

20 min innan jag gick ner till poolhuset igår kväll kände jag hur halsen svullnade till och hur det började göra ont att svälja. Andy gav mej en ofattbart äcklig medicin som jag shottade innan jag gick och la mej.

Vaknade i morses med en obeskrivlig smärta i halsen och hela skiten var svullen, och hade spritt sej till resten av huvudet (alltså öronen och näsan). Yuck! Släpade mej upp till huset i alla fall och började fixa frukost till kidsen. Sen vaknar Jennifer och Andy och frågar mej hur det är och jag bara skakar på huvudet och gör en grimas, gjorde så ont! Försökte sen på stapplig engelska förklara hur det kändes, och sen skickade Jennifer mej raka vägen tillbaka till poolhuset och kommenderade mej att gå och lägga mej igen. Jag gick ner, skypade lite med mamma och berättade symptomen (mycket enklare på svenska) för henne. Efter det gick jag upp igen till huset igen (jag var faktiskt vrålhungrig) för att fixa mej lite frukost och bad då Jennifer och Andy att lysa med en ficklampa i halsen och se om de såg några vita prickar, vilket mamma föreslagit att vi skulle göra. JOMEN DET KUNDE MAN JU BETTAT PÅ att dom ser vita fläckar i halsen på mej! GAAH!

Jennifer ringer och bokar tid hos deras privata läkare, och jag var galet nervös att min försäkring inte skulle täcka kostnaderna (vilket den som tur var gjorde). Jag slaggar lite i soffan och en timme senare tar Andy mej till farbror doktorn som bor i Orinda. Han gör ett snabbtest för streptokocker som mycket riktigt visar sej vara positivt. Hej antibiotika. Hej sängen. Hej missa hela Valentines day. Hej sitta ensam.

Så resten av dagen har jag tillbringat i sängen. Jag har kollat flera avsnitt av Gossip Girl, sovit 4 timmar, läst lite, lyssnat på musik och spelat ”words with friends”. Tacksam för min iPhone och alla dessa underbara appar, jodå! Hela familjen har vart nere i flera omgångar, med olika sorters mat som jag har försökt äta (men knappt kunnat, så jag är fortfarande hungrig), glass, varmt thé, och painkillers. Vid ett tillfälle kom TS inrusande och gav mej ett pappershjärta som hon gjort och sa:

- Hope you are feeling better soon, Elin. I miss you!

Cooper kom ner med en påse painkillers och en flaska vatten och såg jätteledsen och nedstämd ut och sa samma sak, innan han formligen kastade sej i min famn och kramade om mej!

Jag älskar dem verkligen, MINA barn! Gav dem en alla hjärtans dagpresent idag som jag köpte på IKEA. Plastpärlor och pärlplattor, vilket de VERKLIGEN uppskattade enligt Andy! De hade tydligen suttit vid bordet och pärlat som bare den, de hade fått slita dem därifrån! Sånt gör mej glad att höra :D

Jag har också fått två Valentine’s, ett från Nättan som fick mej att börja gråta mitt i min ensamhet (fast jag blev väldigt glad ändå!), och ett från mina underbara, superhärliga, fantastiska värdföräldrar Jennifer och Andy! De hade skrivit två sidor (!!) om hur mycket de älskar mej, hur tacksamma de är att ha mej här och dessutom radat upp alla saker jag är bra på!! Så helt kass har ju den här dagen inte vart ändå……


13 Februari / Söndag



Sov ut på morgonen, gick sedan upp till huset och gjorde mej mitt livs första latte på espressomaskinen. Den blev utsökt god! Sen fixade jag frukost (havregrynsgröt med banan , pekannötter och kanel) och under tiden ringde Sofie. Till slut bestämde vi oss för att åka till Ikea i Emeryville. Jag avslutade frukosten och sen kom C2 och Sofie och plockade upp mej. Hade nästan inga problem alls att hitta dit, vi körde bara fel en gång. Och det var för att Sofie höll iPhonen uppochnerpå så vå var på väg åt helt fel håll. Caroline körde som en gud! Väl framme shoppade vi loss och jag köpte värmeljus, Swedish meatballs, ballerinakex, singoalla, Valentine’s present till mina barn, mjukglass mm mm. Vi käkade i restaurangen och det vart helt enkelt en superbra eftermiddag i goda vänners lag. Efter Ikea bestämde vi oss för att åka till Nordic House, en nordisk affär i Berkely. Det enda problemet var att vi körde fel i typ en timme, innan vi äntligen hittade rätt… bara för att inse att stället var stängt! HAHA, jag bara garvade, men de andra två var lite buttra. Så istället åkte vi hem, droppade grejerna och åkte vidare till Starbucks och Peet’s för att ta en kaffe. Gotttigott.

Nu på kvällen har det vart fullt hus här hemma eftersom Papa (Dave, barnens morfar) fyllde 73 häromdagen. Hela släkten var här och vi käkade lax, sparris, potatis och massa frukt och sallad. Såååå gott, alltså jag älskar verkligen mat!!! Ungarna hot tubade och vi andra pratade och skrattade. Älskar verkligen känslan av att vara en i familjen. Har jag sagt det tidigare att jag är så glad och tacksam för att jag ”fick” just den här familjen? Ah, förmodligen, men så är fallet.

När släkten flytt fältet skulle ungarna nattas, men Tea Sloane totalvägrade borsta tänderna. Smart au pair som man är säger jag:

- I’m gonna beat you there, and then I’m gonna brush MY teeth with YOUR toothbrush, och börjar sedan springa mot hennes sovrum. Då blev det fart i dom små benen, det vill jag lova. Har aldrig sett henne borsta tänderna så ivrigt, glatt och ordentligt. Man lär sej sina trick.

När ungarna fått kvällens ”Greek Myth” läst för sej, och sov sött i sina sängar gick jag och Andy och Jennifer till bion och kollade på Grammy Awards! Ashäftiga framträdanden av alla dessa coola artister. Varje gång som det kom en countrylåt sa Andy:

- Argh, this music makes me wanna kill someone, och Jennifer svarade med ett skratt:
- Yes, we are not really “country people”!  och sen spolade de over den delen. Så sant, så sant. På flera sätt.

Nu luktar poolhuset underbart av de nya luktljusen jag köpte idag. Dags att sova!


12 Februari / Lördag



Idag jobbade jag tre timmar på dagen men det kändes inte riktigt som jobb. Alla i familjen var hemma så vi bara umgicks, jag gjorde peanut butter and jelly sandwichs till lunch, vi spelade spel och cyklade. Vid ett tillfälle när vi var ute och cyklade så slängde ungarna cyklarna i diket och började gräva i jorden i dikeskanten. Sen hittade de 3 stora, tjocka äckliga maskar som de stolt visade upp! URK!  Jag höll på att spy, allvarligt talat. Sen bestämde de sig såklart för att de skulle behålla dem som husdjur, så vi gick hem och dom tog med sej äcklena in i köket. Jag fick kräkkänslor igen, så jag gick till Jennifer och berättade. Hon gapskrattade och gick ut i köket till ungarna och sa:

- E is a rockstar and she has lots of strengths, but handling worms is not one of them. So please bring your new pets outside and don’t show them to E again, ok?

Haha, min v-mamma är KUNG! Älskar hennes sätt att hantera saker på! ;) vid 2 när jag var off la jag mej i solen vid poolen och sov några timmar och läste lite bok. Senare på kvällen åkte jag och Sofie till Safeway och köpte cheese, diet coke och Riesen. Sen åkte vi hem till mej och mötte upp Caroline som vart på Ching Chong och plockat upp mat åt oss. SÅ GOTT! Eftersom Jennifer och Andy tog varsin unge på special date och Tea hade sleep over med sin kusin hade vi huset och bion för oss själva. Så efter maten kurade vi ihop oss under den stora, mysiga, pälsiga filten i soffan framför storbilden och kollade på första Harry Potterfilmen. Kvällens kommentar stod Caroline för, vid maten när vi snackade Harry Potter:

- Det äckligaste i sista Harry Potterfilmen är ju helt klart att man får se Harry naken!

Haha, vi skrattade så vi nästan ramlade av stolen! En annan go kommentar var:

- Nu ska jag fortsätta läsa i min Harry Potterbok. Jag undrar vad som händer på Hogwarts ikväll! (Caroline har börjat läsa en av sina barns HP-bok.)

Japp, sen somnade jag i mitten av filmen så jag fick aldrig se om Harry Potter och hans vänner lyckades rädda de vises sten undan Voldemort eller om Snape var god eller ond. Well, I guess thats life.


11 Februari / Fredag




Egentligen skulle jag jobbat kväll och Jennifer och Andy skulle ut på Valentine's middag tillsammans. Planerna ändrades när Jennifer inte riktigt kände sig "in the mood" för att gå ut plus att alla i familjen känt sej lite halvsjuka eller på väg att bli sjuka under dagen. Så istället stannade de hemma, vi åt familjemiddag och sen satte vi barnen framfmör tv:n medans vi vuxna satt i soffan, käkade cheese and crackers, drack ett glas vin och pratade. Mycket trevligt och det gillas verkligen. Sen gick vi ner till hot tuben som puttrade och det var som vanligt helt underbart! Finns inte mycket som slår en varm hot tub efter en lång tuff dag! Aaaah.. :)



Lilltösen är redo för sista dagen i skolan innan helgen!





På eftermiddagen tog jag pojkarna och åkte till Trader Joe's för att köpa Valentines blommor till Jennifer. De valde själva ut vilka blommor de ville ge henne, mitt enda krav var (såklart) att de skulle vara röda eller rosa!





This is paradise!


10 Februari / Torsdag



Stressig dag! Alla läxor skulle göras klart (i sista sekund, såklart), väl hemma efter biblioteket skulle pojkarna skriva på sina valentine’s, läsa och byta om till basketkläder. Sen blev de upplockade och körda till basketträningen. Tea och jag var kvar hemma och vi bestämde oss för att baka brownies! Dessutom behövde jag vispa ihop en pannkakssmet inför middagen och hjälpa Tea att ta en dusch. Tack och lov att hon är en förnuftig flicka och valde att baka brownies först och duscha efteråt. Ungen hade chokladsmet från topp till tå! Laddade precis upp en underbar video på facebook btw, som visar just det. Så söt är hon! Sen när det äntligen blev dags för Teas dusch fick jag en på köpet eftersom flickan insåg hur kul det är att ”hjälpa vattnet på traven” så att jag blev helt genomsur. Jaja :D Ut ur dushen, på med pyjamas, vispa ihop pannkakssmeten och fläta Teas hår på mindre än 15 min. Inte alls dåligt jobbat! Sen skynda iväg i rusningstrafiken för att plocka upp pojkarna och blev bara 7 min sen :P Hem igen, steka pannkakor, koka pasta, duka och tända ljus medans pojkarna duschade och Andy ”grillade” hot dogs. Tea stod på en stol bredvid spisen och hjälpte mej att röra i pannkakssmeten. Väldigt viktig uppgift det där! Hennes underbara kommentarer på ”Tea-språket” bara forsade fram:

- Wow Elin, I didn’t know you could do three different “stuff” at the same time! (syftandes på att jag kokade pasta, stekte pannkakor OCH grillade hot dogs samtidigt. Och då var det inte ens jag som grillade.)

- I’m ”gooder” at making pancakes than I thought! (means "I'm better".)

- In school today I was in “princess team two” with Jenna and we “winnded” the game. Do you know why it was princess team two, and not one?! Because you and I are princess team one, so Jenna and I have to be number two!!

So cute!



















Vid 8-tiden kom Carro och Sofie over, och som vanligt kläckte Sofie dagens kommentar:
- Varför känner jag mej alltid så pantad när jag är med er två???!
Jaaaduu, bra fråga. Kan det bero på att Caroline och jag är så ofattbart clever, bright and smart?! Sofie, hjärtat, vännen: Man kan inte alltid vara den vassaste kniven i lådan. That’s life.

Idag var det två dagar sen jag körde Core Synergetics i gymet, och det kan jag lova er att det har känts i kroppen! Att skratta har gjort vansinningt ont i magen! Trots det gick jag och Carro Reservatet på förmiddagen och det var skönt. I morrn bitti åker vi till vårt nya gym i Walnut Creek och provar Yoga classen för första gången. Ska bli spännande och intressant. Och väldigt, väldigt, VÄLDIGT skönt att sträcka ut kroppen igen. Gonatt!




9 Februari / Onsdag


I bilen på väg hem från biblioteket swishade det förbi en het bil på freewayen. Cooper och Devon skriker i kör:

- LOOK! A Lamborghini!!!!! A hot Lamborghini!

Sen gjorde Cooper det här underbara utlägget om bilar:

A Lamborghini looks like a Corvette but its thinner in the front. And it’s faster than a Ferrari and very expensive! If you want to know exactly how much, it’s $2 billion. Billion is what comes after million.


Jag tror det kallas kärlek ♥




8 Februari / Tisdag




Idag kopplade jag ihop bägge hjärnhalvorna och konstaterade att belly button faktiskt betyder navel. Bra jobb där Björklund, det är ju inte aaalls logiskt. Duh. Men det går ju faktiskt inte att jämföra med Sofie, 20 år, som hela livet gått och trott att LA och Las Vegas är samma sak! Hennes störtsköna kommentar efter att vi upptäckte detta var:

- Men VADDÅ??! Det är väl inte mitt fel att ingen talat om det för mej??!

Hå-håå-jaja, dagens ungdom.

Annars har det vart en ganska vanlig dag. Fick avreagera mej lite genom att springa till poolhuset och skrika en gång under eftermiddagen (dock mycket bättre än att kasta/ha sönder något) (Detta är iof sej inte vanligt. Första gången jag behövt göra det!). När jag öppnar dörren för att gå tillbaka är Cooper på väg till mej, rusandes ner för trapporna.

-Are you okay E, ropade han till mej och lät jätteorolig!
-Jag hörde att du skrek, är något fel? (Då har han vart på baksidan och spelat tennis, och hört mig skrika, trots att jag stod inne i poolhuset!)
Jag svarade något undvikande att jadå, det var ingen fara och skyndade sedan tillbaka till huset för att göra middag. Sen tog han upp det igen senare på kvällen, pinsamt! Usch..



My vingman (woman?) in the kitchen. TS skar gurka (fina bitar blev det) och Cooper dukade och tände levande ljus. Sedan gjorde jag Swedish Pancakes (mästare är vad jag är), bacon till barnen och en sallad till de vuxna.

Tjingeling!

Ps. Pappa, ser du att det är "din" skärbräda? Dom är så uppskattade overe here kan jag stolt meddela!


7 Februari



På morgonen skjutsade jag folk till höger och vänster, släppte av här, plockade upp där, snurrade runt när sopbilen stoppade upp hela vägen (ungarna jublade och hurrade i bilen eftersom vi fick ta en omväg, de trodde de skulle komma försent till skolan.... Men racerförare som jag är så hann vi i tid, till pojkarnas enorma besvikelse). När vi slutligen kom fram till Caroline och Julia plingade vi på dörren och knackade på fönstren i evigheter men inget händer. Sen ”gömmer sej” Tea bakom ytterdörren (så att de som är inne inte kan se henne) och plötsligt hoppar hon fram, trycker upp näsan mot fönstret bredvid dörren och skriker:

- PICK-A-BOOOOOO!!!

Åh, min älskade underbara söta lilla tös!! Sen hittade vi Caroline och Julia på baksidan, åkte vidare mot DVMS (tjejernas skola) och skulle där droppa tjejerna. Då ser vi en stor, äcklig (död) råtta liggandes på parkeringsplatsen! Yuck!



Horrible experience. Sen åkte vi till reservatet och gick en sväng. Tror ni inte att det rasslar till, högt och otäckt från en buske alldeles i närheten av mej och med råttan i färskt minne blir jag galet rädd och skriker högt, samtidigt som vi möter två gamla tanter! De frågar oroligt hur det är fatt och vad som skrämde mej. Då hoppar det ut en liten ekorre ur buskaget. Suck. Den var faktiskt söt. Pinsamt.

När jag senare plockade upp Tea och Julia på skolan för playdate rusar Tea Sloane emot mej och ropar:

-I love your curly hair!!
-Thanks, svarar jag glatt och vänder mej sedan om för att signa ut flickorna. Då biter hon mej i rumpan! Helt sådär oprovocerat. Hon har gjort det en gång förut, men idag tog hon i! Jisses.. Så nu jag har bitmärken. De är inne i en speciell period nu, dessa medium girls. Jag tänker inte ens skriva ner den diskussionen vi hade inne i omklädningsrummet på Oakwood idag, Tea, Kai-Kai och jag. Det enda jag säger är att ämnet var boobies. Ojoj. Sen fixade jag middag åt familjen och vi hade family dinner men jag åt inget, jag och Sofie skulle käka på Chingchong. När jag var off vid 6:30 gjorde jag ett 45-min pass i gymet (vad har hänt med mej, jag låg där på golvet och gjorde ”superman-banana” och tänkte: - WOW! Det är SÅ skönt att känna hur svetten pärlar sej på ryggen och bara riiinner). Sen kom Sofie med chingchongmaten och vi gottade oss och sen kom Carrosarna för vi skulle planera våran weekendresa som vi ska på om två veckor. Jag säger bara: VEGAS BABY!!!! Nu får vi bara hålla tummarna för att vi hittar några billiga flygstolar, för ett hostel har vi redan nosat reda på.. Vegas. Vegas. Las Vegas. Oh yeah!

And Btw. Häromdagen berättade jag för Carro och Sofie att TS vid ett tillfälle under dagen hade snorat runt och gjort grisljud och dragit upp i, ah ni fattar...

Jag – Då sa jag till henne att det är inte bra att göra grisljuden, eftersom det inte är bra för bihålorna.
Någon av tjejerna -(imponerad av min engelska): - Hur säger man bihålor på engelska?
Nääää men DET vet jag inte, blev mitt svar.



Idag hade tjejerna picknic/tea party i trädgården medans jag åkte och handlade. De (läs Veronica) byggde ett fort, såklart. Här borta på andra sidan det stora blå ääälskar vi fort och kojor och "nests"..



Jules



Min söutnos!



Idag efter playdate och dance class på Oakwood fixade vi det sista med TS's valentines.





Plötsligt insåg jag att jag inte hade en aning om vart Coop var. Blev lite nervös (ibland går de utanför gaten och leker trots att de inte får, och vi har en blind curve precis utanför gaten). Sprang runt och ropade, utan att få svar. Rusade ut på balkongen och hittade honom neranför den, ifärd med att klippa blommor till sin mamma! Är han inte det charmigaste ni någonsin sett?!



Jag sprang och hämtade kameran och sedan poserade han och vi skrattade. Ujuj!





Efter ett par minuters försök att klippa av den här grenen som var säkert en cm i diameter gav han upp.
Jag gillar ansiktsuttrycket!




Istället klippte han några palmblad och gick sedan in, organiserade alltsammans i en vas och ställde på Jennifers nattduksbord. Ah. Jag är helt såld.


6 Februari / Söndag



So it begins. Another day in paradise.
Min första tanke idag, och det är verkligen såååå sant! Dagen har vart helt underbar. Den har vart PERFEKT!

När jag vaknade i morses gick jag upp till huset och fixade frukost, sen satte jag mej på balkongen i solgasset
och käkade gröt med jordgubbar och mjölk och drack apelsinjuice.  Mm. Sen kom Carro2 över och vi relaxade vid poolen, såklart! Det var ju 26 grader idag (i skuggan) så det kändes både onödigt och korkat att sitta inne och uggla :P Vid 12-tiden kom Sofie över, för hon fick veta att hon trots allt inte behövde jobba, och det var vi glada för! Hennes störda kommentarer är guld. GULD! Man kan ju faktiskt säga att jag tränat magmusklerna idag, så som jag skrattat! Idag bytte vi saltvattenssprayen mot Hawaiian Tropic och solsession was on! Senare kom Caroline över för att förgylla våran tillvaro :) Poolen utnyttjades också, det vill jag lova.

Idag har jag också fått en (min första) lektion i att hantera espressomaskinen. Min allra första kopp blev en islatte till Jennifer och hon var sååå nöjd! Det var jag också för vi har en ganska avancerad maskin ;) Sen gjorde jag även en ice vanilla latte till mej och en americano till Carro2! SUCCÉ!!!!! Vid 3-tiden drog sej alla hemåt för att göra sej i ordning inför kvällen. Idag är det Super Bowl Sunday, och jag och Carro2 skulle ha Super Bowl party hemma hos henne tillsammans med våra värdfamiljer! (För er som inte vet det är så är Super Bowl en enorm tillställning over here. Det är finalmatchen i amerikansk fotboll, den nationella ligan om jag inte fattat fel.) Så vi hade grillfest/ super bowl party hemma hos the Thorntons. "Vårat" lag vann, YEEEAH Green Bay Packers ;)



Mitt egna paradis



Poolen



Mitt poolhus! <3



SUPER BOWL PARTY!



Ungarna lekte...



..männen grillade..



.. och vi minglar på terassen med varsin drink. Livet är bra gött!
Sally, Jennifer och jag. Carro2 bakom kameran.



Sen var jag tvungen att inspektera så grillningen gick rätt till. När jag berättade att jag fick en klotgrill i födelsedagspresent för ett par år sedan fick jag massa skratt och den här kommentaren tillbaka:

- Well, that's kind of a weird present. But, since you LOVE meat, I guess you were really really happy?!

Så sant, så sant! ;) Dom känner mej rätt bra vid det här laget :P



Cheese and crackers (standard), sushi (jag gillade det och åt 4 bitar!!!) och lite annat smått och gott som appetizers. I morrn måste jag bege mej till reservatet och springa. Finns inga undanflykter som funkar längre. Det är bara att köra! Sweet dreams.




5 Februari / Lördag



Jag rockade hela morgonen! Gjorde storfavoriten pancakes med choc chip till frukost och sen var det studsmattan som gällde för hela slanten. Exhausted är ordet! Vid 9:30 kom J & A hem och jag var off. Det var helt ooootroligt gött väder och det innebar såklart att jag var tvungen att sola ;)



Vid 12-tiden kom Sofie över och vi blandade saltvatten och stekte i flera timmar. Sen avslutade jag med ett dopp i poolen innan vi skildes åt, duschade och gjorde i oss i ordning för kvällen. Vid 5-tiden åkte vi till en kinesisk restaurang i Moraga, och nu har jag ett nytt favoritmatställe. Helt klart. Chef Chao slår Cheesecake och Panda express med hästlängder!



Sedan fick vi ett infall och spontanåkte till Grizzly Peak, ett ställe som har världens utsikt över SF och Oakland. Jag säger bara WOW. Vädret var verkligen toppen för en sådan utflykt! Molnfritt och månsken.



Så vackert att man drog efter andan både en och två gånger. (Och mer än dubbelt så fint i verkligheten som på bild!!!!)







Sen såg vi bambi.



Plötsligt fick jag riktigt stark chokladbrist (ja, man kan få det) så vi åkte till Safeway. Ni kan ju gissa vilka grejer jag köpte och vilka Sofie köpte..

Carro2 jobbade sent så vi åkte hem till henne för att hålla henne sällskap. Där bullade hon upp med ost och kex, nötter, te och nybakad Brownie (som tydligen egentligen skulle sparats till i morrn och Super bowl-festen. Men det går ju att baka ny som tur är). Vi kollade film och skrattade som galningar. Supertrevlig kväll i supertrevliga vänners lag :) Har skrattat så jag haft kramp och andningssvårigheter. Jag är lycklig lottad jag!!


4 Februari / Fredag



Idag/imorrn jobbar jag:

7.15-9.15
15:00-9:30

Jag har alltså hand om barnen hela natten eftersom Jennifer och Andy är iväg på nåt ståhej i Palo Alto och kommer hem i morrn bitti..  Men det funkar fint! Kidsdinner, sen 30 min dance party och en film i bion. Alla glada och nöjda, bra jobb där E!! Sen läste jag två grekiska myter för de små änglarna, Tea somnade i min famn och jag bar upp henne till hennes säng. Sen gosade jag med både C och D i ca 20 min, kliade deras ryggar och bara försökte få dem att somna. Gick ganska bra med tanke på att D bara var uppe och smög 1 (!) gång!!!

Dagens absoluta höjdpunkt (förutom två timmar vid poolen, och lite annats mått och gott) var ju helt klart när jag, Devon och TS kom hem på eftermiddagen efter att vart på Yogurt Shack. Devon är ute ur bilen och inne i huset, snabbt som attans, och lika fort är han tillbaka utanför igen (jag har bara hunnit grabba tag i alla väskor och ta mej ur bilen).

-EEEEEEEEE! Is mommy and daddy home??!! Skriker han andfått.
Oh, hjälp tänkte jag. Nu har det hänt något allvarligt.
-No, they are not home, and they won't be home until tomorrow, svarar jag nervöst.
- I found this mail inside, and it's from WASHINGTON DC!!!! Sager han då och visar upp ett kuvert.
- Ööh, okay? blir mitt ofattbart smarta svar.
-  It's to my mommy and daddy, from Barack Obama!!! utbrister han då, väldigt irriterad över min tröghet. Som det självklaraste i världen att presidenten skickar brev till hans mor och far!

And btw så fick jag brev idag, från Nättan. Det får icke öppnas före 14 februari!!! Såå stört irriterande, fast på samma gång är jag väldigt glad och tacksam :D Men jag antar att det är detta som kallas ”anticipation”, vilket är det engelska ordet jag lärt mej den här veckan :)

Nu ska jag slå på filmen Chocolate i bion och somna under stjärnhimlen. I morrn är det på’t igen vid 7-tiden, eller så fort som ungarna vaknar (lets keep our fingers crossed that they’ll sleep in!).  Ska nog göra amerikanska pannkakor med chocolate chips till frukost! Natti natti!


3 Februari / Torsdag



Ah och idag fyller lillebrorsan 18, och är alltså inte så liten längre. Det roliga är att jag vart assnurrig idag så i morses när jag såg folk skriva "grattis"-kommentarer på facebook tänkte jag:

-Men hallå, han fyller ju inte alls år nu, någon måste ha facerapeat honom och ändrat hans födelsedag!!! Så jag garvade åt alla dumma människor som grattade honom och tänkte precis skriva och påpeka det när det slog mej att:

-Hmm. Vänta lite. Vad är det egentligen för dag/månad? Åh! Det ÄR hans födelsedag. Han fyller ju 18. Vah? 18??!!! 18???! Osch.. Jobbigt inse att lille lillebror inte är liten längre. Men grattis igen! Måste vara de senaste dagarnas (veckor?) fina väder som fick mej att tro att det är vår/sommar, och han fyller ju på vintern. Eller nåt sånt. Kanske en 20-års kris?

För övrigt har det vart en vanlig dag med Groceries, basketträning, läxor på biblioteket och ofattbart fint väder! Har dock vart en bra vanlig dag för jag känner verkligen hur jag har "fått grepp" om barnen och vet hur jag ska hantera dem när de blir griniga! STOLT som tuuupen! ;)

När jag slutade vid 7 satte jag mej vid matbordet och bara njöt av att vara ledig. Skulle egentligen åkt till Walnut Creek med Carro2 och Sofie och kollat en film, men jag orkade bara inte! Vart/är helt utpumpad... När jag satt där och åt det godaste målet mat på över 2 månader (kyckling med grillkrydda, klyftpotatis, bearniesås och sallad) så berättade Jennifer skrattande att hon läst min blogg häromdagen, då jag skrivit att jag bara ignorerade den storgråtande Kai-Kai i bilen och skruvade upp volymen på radion. Sen fortsatte hon och skrattade ännu högre när hon berättade att när hon vart barnvakt för några år sedan till en bebis osm skrek så tog hon bara med sej öronproppar pch pluggade in ;) HAHA! Hon är verkligen störtskön! Älskar henne!



Jag så här ser de kommande dagarna ut. Behöver jag ens säga något?







Bara för att ha något at jämföra med..


2 Februari / Onsdag (bilduppdatering)



Stickningsklassen ikväll tog ju priset! Jag och Carro skrattade typ oavbrutet i 2.5 timmar! Alla dessa gamla, visa, snurriga, galna tanter! Detta var en av dialogerna från ikväll:

 
Old ladie: Caroline, you look like a swimmer!
Caroline: Ehmm.. ok, how does a swimmer look like?
Old ladie: I don't know but you do. But Elin you don't look so athletic.
Me: What do you mean with that?
Old ladie: Your vrists and arms are so thin.. You don't look so muscular.
Ladie 2: Maybe... a model?
Ladie 1: Yea.. It doesn't look like you've done any sports.

The old ladies are so honest these days.. Hahah!

Skriver mer i morrn, nu måste jag sova!



Jadu Devon. Så kan det gå! (Jag totalt ägde ut honom på shack!)(ps. Jag är lila. Han är vit. Han har en spelare kvar. Jag har typ 10. And btw, jag suger på shack, så det här är en väldigt speciell dag!)



Även om tanterna är roliga så är själva stickningen inte riktigt våran grej ;) Men om man tar med sej lite snacks, en kaffe och sen bara sitter och skrattar åt tanterna är det en helt okej klass! :P





Vid vissa tillfället känns det EXAKT som det gjorde på gymnasiet. Då blir jag bara sådär fruktansvärt glad över att jag är här i USA och "bara" måste läsa 72 timmar av någon skitklass. Istället för att gå på universitet/högskola och läsa matte Ö. SÅ skönt att vara au pair!




1 Februari / Uppdaterat



Resten av dagen visade sig bli riktigt bra trots allt! Var off till 2.15pm så på den tiden städade jag och skypade. Han även med 2 timmars relaxing vid poolen. I bikini. Men jag skriver inte så mycket mer om det, för jag är en bra kompis och jag vet att mina insnöade vänner i NY och Boston blir så ledsna då. Måste bara säga att jag fick en bikinirand, OCH att tre olika personer kommenterade att jag såg solbränd ut efteråt. Men nog om det. Sen rullade dagen på som vanligt. Plockade upp TS hos Julia och fick då även med mej ett x antal chokladbollar som tjejerna bakat tillsammans med Carro2. Mmm. Läxor på biblioteket, och det gick helt superbra, inga sura miner här inte! Hem igen, blev totalt söndermosad/överkörd av Devon i ett parti schack, pojkarna hade piano/gitarrlektion och sen fixade jag middag. Jennifer (!) bestämde att vi skulle ha popcorn till middag. Hmm, det här kommer jag inte bli mätt på tänkte jag och ringde upp girlteamet och planerade kvällen. Så jag satt med familjen vid öppna spisen när de åt sin ”snack dinner” som TS så lämpligt döpte den till. De åt chips, popcorn, äpplebitar med almondbutter på, vindruvor, gurkbitar och chokladbollar till efterrätt. Vid 6:30 var jag off och flydde då fältet. Mot Pizza Antica för en rejäl och nyttig (haha) middag med tjejorna! Så skönt att bara träffas och hänga och tjöta skiiiiiit! Älskar er gänget :D

För övrigt har jag spenderat kvällen med att välja ut några videoklipp som är söta och/eller visar hur min vardag ser ut här i staterna, och sedan ladda upp dem på facebook. Så ni som inte har fejjan, sorry! (men kan någon tala om för mej hur man gör för att lägga upp videor i bloggen??!)



Ibland är livet väldigt, väldigt bra..



Pizza...



..Antica!


1 Februari / Tisdag



MEN BRA JOBB BJORKIS! Eller ska jag säga Körkis?! Vem blir förvånad när jag säger att jag försov mej i morses?! Ingen. Okej. Det sjuka är att jag var så säker på att jag hade allt under kontroll när jag låg där i sängen. Jag var helt övertygad om att jag hade koll! Drömmen jag hade var på nåt stört sätt så verkligen att jag inte fattade att jag drömde. Jag och My Larsson va på väg att segla i en pytteliten segelbåt, från Sverige till USA. Vi började i Fröjered och på nåt underligt vänster kom vi bara till Tidaholm (det här är inte den realistiska delen). Och det sjuka slutar inte här, för med oss i båten var Dennis Albinsson (?) och Erik Högman (?!)!! Underlig kombination. Anyway, hela tiden som jag drömde att vi seglade och provianterade (och sen mötte vi Helen Kennemark på Ica) så visste jag på nåt underligt vis att jag bara var hemma i poolhuset, i sängen. Fast den känslan var ju på riktigt fast den va i drömmen. För i drömmen hade jag ju full koll på att jag kunde sova typ 20 min till, fast i verkligheten hade jag behövt gå upp 20 min tidigare. (okej jag vet inte riktigt hur jag kunde få den drömmen till att vara realistisk. Segla till USA? Från Fröjered?) Sen avslutas drömmen tvärt av att Jennifer ringer och jag inser direkt att allt bara var en dröm. Pinsamt!

Uppe i huset var frukosten i full gång och det var ungar, mat och grejer överallt. Jennifer bara skrattade åt mej när jag berättade om min dröm och det var väl tur det ;) Andy erbjöd sej att ställa in lamporna i poolhuset så att de tänds automatiskt på morgonen, och det fick mej att börja asgarva! SÅ typiskt honom att komma på en sådan sak. Frågan är om han kan göra om hela poolhuset till en stor vibrerande, tjutande väckarklocka? Verkar vara det som behövs för att få upp mej på morgonen.  Jag får prata med honom om saken.

OM GÅRDAGEN:

Tea var supersöt! När vi var på väg för att plocka upp Kai-Kai på skolan har hon världens föredrag för mej om varför det är bra att vara en big girl!

Some good reasons for being a big girl:

x You are tall
x You can have bubblegum
x You van have candy

Sen var hon tyst och funderade ett tag och säger sedan: Yeah, you can have everything you want when you are a big girl. Thats why I'm breking my promise to my dad (hon har lovat att alltid vara liten och söt, att inte växa).

Sen förklarade hon vart gränserna går för big/small girl.

-E, you are a big girl. I'm a medium girl. A medium girl is 10 years old. Or five, like me. A small girl is like a baby.  In many years, when you are not taking care of me anymore, you can come back and then I'm a big girl! Like in 10 years. (vi hjälptes åt att räkna på fingrarna) Then I'm 15 years old, that's a big girl, and you are gonna be reeeally old. Like a grandma!

That's why I love her! <3


RSS 2.0